Επίσημες δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας για την έναρξη λειτουργίας της πτητικής βάσης στο αεροδρόμιο

Π. Πολάκης: Στις 24 Οκτωβρίου η βάση αεροδιακομιδών στη Σύρο

Το σύνολο των λεπτομερειών που απαιτείται για την 24ωρη λειτουργία της πτητικής βάσης του ΕΚΑΒ στη Σύρο ρυθμίστηκε σήμερα, στο πλαίσιο της τεχνικής σύσκεψης των εμπλεκομένων πλευρών που πραγματοποιήθηκε στο νησί, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, με τον ίδιο να γνωστοποιεί ως επίσημη ημερομηνία έναρξης λειτουργίας της, την 24η Οκτωβρίου.

Πρόκειται για μία θετικότατη εξέλιξη που ανέμεναν οι πολίτες του νησιώτικου συμπλέγματος των Κυκλάδων και η οποία έρχεται ως αποτέλεσμα μίας συλλογικής και οργανωμένης προσπάθειας που κατέβαλαν η πλευρά του Υπουργείου Υγείας, της ΥΠΑ, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, του ΕΚΑΒ, της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου καθώς επίσης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, του Επιμελητηρίου Κυκλάδων αλλά και των τοπικών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας “σήμερα πραγματοποιήθηκε η τεχνική σύσκεψη για να λυθούν όλες οι λεπτομέρειες προκειμένου από τις 24 Οκτωβρίου να ξεκινήσει η βάση αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στη Σύρο. Μία πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για ένα σοβαρό έργο το οποίο θα υλοποιηθεί στο χώρο του νησιού της Σύρου σαν το πρώτο βήμα της νέας λογικής που έχει το ΕΚΑΒ για την κάλυψη των έκτακτων περιστατικών στα νησιά του Αρχιπεγάλους”.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ο ίδιος πραγματοποίησε επίσκεψη στο σύνολο των χώρων του αεροδρομίου που θα χρησιμοποιηθούν για τη λειτουργία της πτητικής βάσης, αφότου αφίχθη στο νησί με το υπερσύγχρονο ελικόπτερο που θα χρησιμοποιηθεί για τις αεροδιακομιδές ενώ ακολούθησε η επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας.

Συνολικά η δήλωση του Παύλου Πολάκη στο web tv της “Κοινής Γνώμης”.