Διήμερο σεμινάριο στη Σύρο

"Ανακαλύπτοντας τη Γυάρο"

Αναλυτικά το πρόγραμμα στο επισυναπτόμενο έγγραφο
  • Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου, 2016 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 21 Οκτ. 2016 - 7:22

Η MOm/Εταιρεία για τη Μελέτη και Προστασία της Μεσογειακής Φώκιας, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων (δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων τους) και το Γραφείο Πολιτισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΗ ΓΥΑΡΟ», στα πλαίσια του προγράμματος ‘ΚΥΚΛΑΔΕΣ LIFE: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΦΩΚΙΑ ΣΤΙΣ ΒΟΡΕΙΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ’, που υλοποιείται με τη χρηματοδοτική υποστήριξη του εργαλείου LIFE της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ιδρύματος Prince Albert ΙΙ του Μονακό και το οποίο απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων.
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν αναλυτικά η Ιστορία και το Φυσικό Περιβάλλον της νήσου Γυάρου καθώς και ενδεικτικές εκπαιδευτικές δράσεις, τις οποίες μπορούν να ακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί στην τάξη τους, ώστε να μεταφέρουν τις πληροφορίες στους μαθητές τους. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική εκδρομή στην Άνω Μεριά της Σύρου καθώς και πρότυπο βιωματικό οπτικοηχητικό εργαστήριο.
Το πρότυπο βιωματικό οπτικοηχητικό εργαστήριο έχει στόχο να εξασκήσει την αντίληψη και τις δεξιότητές των συμμετεχόντων στην αφήγηση με εικόνες και ήχους. Μέσα από πρακτικά παραδείγματα οι συμμετέχοντες θα μάθουν:
• να δημιουργούν μικρές αφηγήσεις με εικόνες και ήχο
• να οργανώνουν το οπτικοακουστικό υλικό
• να δημιουργούν σεναριακές ιδέες πάνω σε διαθεματικές ενότητες (π.χ περιβάλλον-ιστορία)
Το διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Ρίτσου του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, στη Σύρο, στις 21 και 22 Οκτωβρίου 2016. Ακολουθεί αναλυτικό πρόγραμμα.