Κατά πλειοψηφία η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Αύξηση “φωτιά” στα δημοτικά τέλη του 2017

Νέα οικονομική επιβάρυνση θα υποστούν οι δημότες σε ορισμένες περιοχές του νησιού, μετά από την κατά πλειοψηφία έγκριση της απόφασης αύξησης των δημοτικών τελών για το 2017, από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης.

Ειδικότερα, στη σημερινή συνεδρίαση, υπερψηφίστηκε από τα μέλη της Δημοτικής Αρχής η αύξηση των δημοτικών τελών για τις Δημοτικές Ενότητες Άνω Σύρου και Ποσειδωνίας σε ποσοστό 30% και 19%, αντίστοιχα, ενώ για τη Δημοτική Ενότητα Ερμούπολης, τα δημοτικά τέλη μειώνονται σχεδόν ανεπαίσθητα, αφού προβλέπεται συνολικά η μείωση κατά 30.000 ευρώ στο νέο προϋπολογισμό, ποσό που μεταφράζεται σε περίπου 0,01 ευρώ/ μήνα.

Στην πολιτική τοποθέτηση που προχώρησε ο πρόεδρος της Επιτροπής και αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Παπαμανώλης, εξήγησε πως, ο Δήμος οφείλει να καλύψει την απόκλιση του 9% όπως αυτή προκύπτει από τους ανεξόφλητους λογαριασμούς της ΔΕΗ και κατ΄ επέκταση τα μη αποδοθέντα (αφού δεν εισπράχθηκαν) δημοτικά τέλη προς τα δημοτικά ταμεία (περίπου 200.000 ευρώ), ενώ η απόφαση ακολουθεί και την “Καλλικρατική” επιταγή της σταδιακής σύγκλισης των συντελεστών, όπως προβλέπεται για τον ενιαίο Δήμο. Πρέπει να τονισθεί πως, κάθε αύξηση στον προϋπολογισμό των δημοτών, σε μία εποχή γενικευμένης οικονομικής δυσπραγίας, αποτελεί μοιραία επιβάρυνση.

Αρνητική υπήρξε η ψήφος της μείζονος μειοψηφίας, ασκώντας κριτική και για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ ο κ. Παπαμανώλης εξήγησε αναλυτικά την οπτική της Δημοτικής Αρχής. Το θέμα θα τεθεί επί τάπητος και στο δημοτικό συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας.

Ολοκληρωμένο ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της Κοινής Γνώμης.