Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης για τη συνάντηση με τον Υπ. Οικονομίας

  • Δευτέρα, 26 Δεκεμβρίου, 2016 - 03:32

Προγραμματισμένη συνάντηση ενημέρωσης και συνεργασίας, περίπου δίωρης διάρκειας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί μεταξύ του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου και του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιώργου Μαραγκού και στελεχών της Δημοτικής Αρχής, παρουσία και του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Αντώνη Συρίγου.

Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση προς τον κ. Υπουργό, αναφορικά με τις προτεραιότητες και τον αναπτυξιακό και οικονομικό σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής, σε τομείς όπως η τουριστική ανάπτυξη και η προσέλκυση επενδύσεων, με βάση το τρίπτυχο αναβάθμιση αεροδρομίου, master plan λιμανιού και αξιοποίηση στρατοπέδου Λοχαγού Απόστολου Ζαφείρη και Πεδίου Βολής Βάρης.

Ο κ. Υπουργός, δεδομένου ότι είναι άριστος γνώστης των ζητημάτων που απασχολούν το νησί, μιας και διαθέτει κατοικία στη Σύρο, εκφράστηκε με πολύ θετικό τρόπο σχετικά με το όραμα, το σχεδιασμό και το πλάνο της Δημοτικής Αρχής και δεσμεύτηκε ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπάρξει συστηματική συνεργασία μεταξύ των συναρμόδιων υπουργείων και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, για την προώθηση και υλοποίηση των ζητημάτων που τέθηκαν.