Κοπή αγιοβασιλιάτικης πίτας στον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης

Ευχές, δεσμεύσεις και μηνύματα...

Διατυπώνοντας τον κυριότερο σκοπό της Δημοτικής Αρχής περί σταθερής προσπάθειας ανάπτυξης του νησιού σε όλα τα επίπεδα και βελτίωσης της καθημερινότητας των κατοίκων της, πραγματοποίησε την κοπή της αγιοβασιλιάτικης πίτας ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Γιώργος Μαραγκός, κατόπιν της ευλογίας και των ευχών των δύο Επισκόπων του νησιού, της Ορθόδοξης και της Καθολικής Εκκλησίας.

Ο κ. Μαραγκός πλαισιωμένος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, κ. Δωρόθεο Β΄, τον Καθολικό Επίσκοπο Σύρου, Σεβ. π. Πέτρο Στεφάνου, τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων, Γιώργο Λεονταρίτη, καθώς επίσης, τους αντιδημάρχους, τους εκπροσώπους των αντιπολιτευόμενων παρατάξεων, αλλά και αιρετούς του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, Γιάννη Ρούσσο κι εκπροσώπων τοπικών Συλλόγων και των Σωμάτων Ασφαλείας υποδέχθηκε την άφιξη του νέου έτους στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Στο πλαίσιο του χαιρετισμού του, ο ίδιος απαρίθμησε μία σειρά έργων που υλοποιήθηκαν εντός του περασμένου έτους στο νησί, στην κατεύθυνση αναβάθμισης του τόπου με πόρους κεντρικούς και κυρίως του ΕΣΠΑ, ενώ έκανε παράλληλα λακωνική αναφορά στην προετοιμασία και προσπάθεια ωρίμανσης νέων έργων.

Βάσει των όσων υπογράμμισε, παρεμβάσεις αισθητικής αναβάθμισης σε κάποιες περιοχές, αλλά και προετοιμασία για έργα βελτίωσης των παροχών ύδρευσης, όπως σημείωσε ενδεικτικά, ή και προσπάθεια βελτίωσης υποδομών και αξιοποίησης – από κοινού με άλλες Αρχές ή και αρμόδια Υπουργεία – χώρων όπως το στρατόπεδο, έχουν τεθεί στο πλάνο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και για το 2017.

Ο ίδιος, δεν παρέλειψε να σημειώσει ως μείζονος σημασίας απαίτηση, την ανάπτυξη συνεργασίας με το σύνολο των φορέων και των Αρχών, στον άξονα της παροχής των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς τους δημότες του νησιού, ενώ έκλεισε την τοποθέτησή του, ευελπιστώντας να μην υπάρξει περισσότερη έκπτωση σε επίπεδο αξιών.

Κατόπιν των ευχών των δύο Επισκόπων, οι οποίοι μεταξύ άλλων σημείωσαν πως ο Δήμος θα πρέπει να έχει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, τον λόγο έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλαδων επισημαίνοντας την εποικοδομητική συνεργασία των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης, που γεννούν ως αποτέλεσμα σημαντικά έργα για τη Σύρο, όπως ανάμεσα σε άλλα και η βελτίωση της ασφάλειας των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Επιπλέον, άξιο αναφοράς αποτελεί το γεγονός πως, ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης σε έναν μεστό σε νόημα χαιρετισμό, υπογράμμισε το αίτημα των εργαζομένων για ύπαρξη επιχειρησιακού σχεδίου και πλάνου, ώστε να γνωρίζουν τα καθήκοντά τους οι υπάλληλοι και να επιχειρούν για τη μέγιστη δυνατή απόδοση.

Τέλος, ευχές απηύθυναν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης, εκπρόσωποι των παρατάξεων ενώ ιδιαίτερο καλωσόρισμα υπήρξε στον δημοτικό σύμβουλο, Πέτρο Μώτο λόγω της πολύμηνης αποχής του από τα καθήκοντά του για σοβαρούς λόγους.

Να σημειωθεί πως ακολούθησε κλήρωση για τους τυχερούς του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης το 2017, οι οποίοι έλαβαν μία ολιγοήμερη άδεια.