Υπέβαλλε την παραίτηση της η Ιωάννα Σίμου

Παραίτηση δημοτικής συμβούλου

Το νέο πρόσωπο στο Δημοτικό Συμβούλιο η Μαρίζα Αγγελοπούλου
  • Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου, 2017 - 20:36
  • /   Eνημέρωση: 21 Φεβ. 2017 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Τέτα Βαρλάμη

Μία ακόμα αποχώρηση καταγράφει στο ιστορικό των 3 χρόνων της θητείας της η δημοτική αρχή Σύρου-Ερμούπολης, καθώς κατατέθηκε προς τον Δήμαρχο η παραίτηση τα δημοτικής συμβούλου, Ιωάννας Σίμου, η οποία παραιτείται από δημοτική σύμβουλος παραμένοντας όμως μέλος της παράταξης Μαραγκού.

Μία παραίτηση, εν πολλοίς αναμενόμενη για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ», γεγονός προς το οποίο συνηγορούσαν και οι συχνές απουσίες της Ι. Σίμου από τα δημοτικά συμβούλια.

Η παραίτηση αν και περιήλθε στα χέρια του Δημάρχου αργά την προηγούμενη Παρασκευή, μόλις εχθές το μεσημέρι, με το άνοιγμα των υπηρεσιών του Δήμου, έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου, ενώ λίγες ώρες αργότερα αναρτήθηκε στο Διαύγεια (ΑΔΑ: 7007ΩΗΟ-ΧΕΥ) η αποδοχή της εκ μέρους του Δημάρχου.

Την παραιτηθείσα θα αντικαταστήσει η αρχαιολόγος Μαρίζα Αγγελοπούλου, επόμενη σε σταυρούς προτίμησης στη Δημοτική Ενότητα Ερμούπολης, η οποία πρόκειται να ορκιστεί σήμερα το μεσημέρι.

Παραίτηση χωρίς υπονοούμενα

Με μία λιτή αλλά ιδιαιτέρως θετική προς τον δήμαρχο επιστολή, η δημοτική σύμβουλος γνωστοποίησε την παραίτηση της, χωρίς σε κανένα σημείο να αφήνει αιχμές ή την όποια υπόνοια προστριβής ή δυσαρέσκειας, απλά επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.

Η δημοτική σύμβουλος, στην επιστολή παραίτηση της προς τον Δήμαρχο, επέλεξε να απευθυνθεί τόσο σε επίσημο όσο και σε προσωπικό τόνο, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να καταστήσει σαφές πως παρά την απόφαση αποχώρηση της από την αιρετή της θέση, δεν έχει διαρραγεί η σχέση της με τον Δήμαρχο ή την δημοτική ομάδα.

Η κ. Σίμου αφού εκφράζει τις ευχαριστίες της προς τα μέλη της δημοτικής παράταξης στην οποία ανήκει αλλά προς το σύνολο των δημοτικών συμβούλων για την «γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία», παράλληλα παρουσιάζει με ένα ιδιαιτέρως θετικό ύφος την συνεργασία της όχι μόνο με τον Δήμαρχο αλλά και με τους συναδέλφους της.

Όπως συγκεκριμένα αναφέρει «Σε όλο αυτό το διάστημα της θητείας των 2,5 περίπου ετών, αποκόμισα πολύτιμες παραστάσεις και εμπειρίες και είχα την τύχη και τη δυνατότητα να συνεργαστώ, σε ένα κλίμα κατανόησης και αλληλεγγύης, με εσάς προσωπικά και με τους συναδέλφους μου, λειτουργώντας ως μέλος μιας οικογένειας με κοινούς στόχους και επιδιώξεις». 

Σημειώνει ότι παρά την αποχώρηση της από τη θέση της δημοτικής συμβούλου, παραμένει στην δημοτική παράταξη στην οποία ανήκει και καταλήγει εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο.

Θετικός απολογισμός και ευχές

Με εξίσου θετικό ύφος τοποθετήθηκε στις δημόσιες δηλώσεις του για την απερχόμενη δημοτική σύμβουλο ο Δήμαρχος, Γιώργος Μαραγκός, εξάρωντας τον χαρακτήρα της και το ύφος που επέδειξε ως μέλος του δημοτικού συμβουλίου.

Στη δήλωση του ο Γ. Μαραγκός αναφέρει «Νιώθουμε την ανάγκη να εκφράσουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας προς τη φίλη, άξια συνεργάτιδα και μέλος του συνδυασμού «Η Σύρος που αξίζουμε», Ιωάννα Σίμου, για την αδιαμφισβήτητη και σημαντική προσφορά της, καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας της ως δημοτικής συμβούλου, στη λειτουργία του Δήμου μας και την πρόοδο των υποθέσεων του νησιού μας. Ένας εξαίρετος χαρακτήρας και ενεργός πολίτης, η οποία σε πνεύμα συνεργασίας, κατανόησης και σύμπνοιας, προσέφερε σημαντικά από όποια θέση και με όποια ιδιότητα κλήθηκε να υπηρετήσει τον Δήμο μας».

Εκφράζοντας δε τις προσωπικές του ευχές προς την κ. Σίμου ο Δήμαρχος σημειώνει «Ιωάννα, σου εύχομαι, τόσο ο ίδιος προσωπικά ως Δήμαρχος, αλλά και εκπροσωπώντας τα μέλη της παράταξής μας, κάθε επιτυχία στους στόχους της ζωής σου, με την ίδια δημιουργικότητα, ενέργεια και θετική στάση ζωής στα πράγματα».

Να τεθούν συγκεκριμένοι αλλά εφικτοί στόχοι

Όπως ο ίδιος ο Δήμαρχος γνωστοποίησε, αντικαταστάτρια της Ιωάννας Σίμου θα είναι η αρχαιολόγος Μαρίζα Αγγελοπούλου, στη Δημοτική Ενότητα Ερμουπόλεως, για την οποία αναφέρει ότι «διακρίνεται για το ήθος, την επιστημονική επάρκεια και την ενεργό συμμετοχή της στα κοινά του νησιού μας» και εκφράζει τις ευχές για  

«εποικοδομητική και αποδοτική παρουσία στα πράγματα του Δήμου και του νησιού».

Η κ. Αγγελοπούλου, στις πρώτες της δηλώσεις στην «Κοινή Γνώμη» εξέφρασε την άποψη ότι πρωτίστως τίθενται οι στόχοι τους οποίους θα κληθεί να φέρει εις πέρας και επ’ αυτών προτιμά να τοποθετηθεί με έργα και όχι με λόγια.

Η ίδια τόνισε ότι «Κατ’ αρχήν θέλω να μεταφέρω τις θερμότερες ευχές μου στην Ιωάννα Σίμου, να ευοδωθούν όλοι οι προσωπικοί της στόχοι. Να ζήσει μία ζωή χαρισάμενη και αυτό μέσα από την καρδιά μου».

Για τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει στα κοινά ως μέλος πλέον του δημοτικού συμβουλίου, σχολίασε ότι «Σαφώς και αναλαμβάνω την δέσμευση μου και με πολύ προσοχή. Όταν δέχτηκα να συνεργαστώ με τον Γ. Μαραγκό με είχε πείσει απόλυτα για το όραμα του για το νησί και εξακολουθεί να με πείθει».

Όπως σημείωσε η κ. Αγγελοπούλου, μόλις ορκιστεί αναμένει να συζητήσει με τον Δήμαρχο για τα καθήκοντα τα οποία προτίθεται να της αναθέσει ώστε συγκεκριμένα να αναλάβει ένα έργο το οποίο θα προσπαθήσει να φέρει εις πέρας, σχολιάζοντας επ’ αυτού ότι «όλοι θα κριθούμε».

«Τις απαιτήσεις που έχω είναι από τον εαυτό μου» υπογράμμισε με νόημα, καθώς για τους τομείς στους οποίους θα κληθεί να προσφέρει θα πρέπει όπως η ίδια είπε από κοινού με τον Δήμαρχο να τεθούν στόχοι, τους οποίους να μπορούμε όμως και να πιάσουμε και όχι να κάνουμε εκθέσεις ιδεών».

Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα υπάρξει μία πολύ καλή συνεργασία με τον Γ. Μαραγκό και όλη την δημοτική ομάδα.

 

Σχετικά αρχεία: