Η ΔΕΥΑΣ αυτοεκτίθεται

Πρακτική πλήρους κυβίστησης ακολούθησε το Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Σύρου, όταν μέλη του, λόγω προσωπικών εμμονών, επεδίωξαν να εκθέσουν την αξιοπιστία της «Κοινής Γνώμης», χωρίς όμως η προσπάθεια τους να βρει ουσιαστικό αντίκρισμα, καθώς τελικά το μόνο που κατάφεραν ήταν να εκθέσουν τον πρόεδρο της.

Μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ, επιχείρησαν να καταδείξουν ως ψευδές το άρθρο της «Κοινής Γνώμης» σχετικά με την διακοπή υδροδότησης του Νεωρίου, απόφαση την οποία ομοφώνως είχαν λάβει, όπως σαφώς δήλωσε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Δομένικος Σαγκινέτος.

Καθώς υπάρχει ηχητική καταγραφή των δηλώσεων του κ. Σαγκινέτου, όσο και αν επιχειρείται να τεθεί μομφή προς την εφημερίδα σε σχέση με το σχετικό δημοσίευμα, το μόνο που τελικώς επιτυγχάνεται είναι η πλήρης και απόλυτη έκθεση του προέδρου της Επιχείρησης.

Η αναστροφή που αποφασίστηκε να ακολουθήσει το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ έναντι της αρχικής της απόφασης για την διακοπή υδροδότησης του ναυπηγείου ουδόλως εκθέτει την εφημερίδα ως αναξιόπιστη, αλλά αντιθέτως εκθέτει τα ίδια τα μέλη του για την μη παραδοχή της δικής τους υπαναχώρησης.

Άλλωστε όπως ο ίδιος ο κ. Σαγκινέτος δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά, κατόπιν της έκδοσης του απαντητικού δελτίου τύπου της ΔΕΥΑΣ «όσα αναφέρθηκαν στο άρθρο της «Κοινής Γνώμης» είναι απολύτως αληθή».

Το εάν κάποια μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΣ δεν μπορούν να διαχειριστούν το προσωπικό τους μένος κατά του τύπου, θα έπρεπε αντί να εκθέτουν ολόκληρο το Δ.Σ. να βρουν τρόπους εκτόνωσης της προβληματικής τους λογικής.

Η ανακοίνωση της ΔΕΥΑΣ αναφέρει: «Σχετικά με δημοσιεύματα που έγιναν στον τοπικό τύπο για τη διακοπή της υδροδότησης του ΝΕΩΡΙΟΥ επιθυμούμε να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι για τη διακοπή της υδροδότησης λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών δεν απαιτείται καμία απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΣ γι’ αυτό και στην προκειμένη περίπτωση δεν υπήρξε τέτοια απόφαση. Η διακοπή της υδροδότησης λόγω οφειλών επέρχεται κατ’ εφαρμογή του Κανονισμού δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης της ΔΕΥΑΣ.

Η έγγραφη ειδοποίηση που εστάλη στη διοίκηση του ΝΕΩΡΙΟΥ εκτός της αναλυτικής κατάστασης στην οποία παρουσιάζονται οι οφειλές της επιχείρησης προς τη ΔΕΥΑΣ έθετε εύλογη προθεσμία για την καταβολή μέρους των οφειλών.

Μετά την ενημέρωσή μας ότι η εκτέλεση των εργασιών επισκευής της δεξαμενής του Πολεμικού Ναυτικού γίνεται κατόπιν ειδικής συμφωνίας για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων, εργασία η οποία προβλέπεται να περατωθεί μέσα στον επόμενο μήνα, αναστέλλουμε τη διακοπή της υδροδότησης μέχρι το πέρας των εργασιών αυτών προκειμένου να μην δημιουργήσουμε εμπόδια σ’ αυτό το έργο».

Ετικέτες: