Ορκωμοσία νέας Δημοτικής Συμβούλου, Μ. Αγγελοπούλου, από το Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης

“Μοναδικός αντίπαλος τα προβλήματα της Σύρου”

  • Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, 2017 - 06:12

Ενώπιον του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και σε κλίμα συγκίνησης, ορκίστηκε, το πρωί της Τρίτης, πίστη στην Πατρίδα, υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους, ώστε να εκπληρώνει τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά της, η νέα Δημοτική Σύμβουλος, στη θέση της παραιτηθείσας κ. Ι. Σίμου, κ. Μαρίζα Αγγελοπούλου.

Ο κ. Μαραγκός προσέφερε στην κ. Αγγελοπούλου, προκειμένου να υπογράψει το πρακτικό της ορκομωσίας την πένα, με την οποία έβαλε την πρώτη του υπογραφή και ο ίδιος ως Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, καλωσόρισε τη νέα δημοτική σύμβουλο, η οποία τον ευχαρίστησε θερμά, ενώ παράλληλα και από τις δύο πλευρές τονίστηκε, πως έπεται η ανάθεση καθηκόντων και ευθυνών, από τον επικεφαλής του Δήμου στην κ. Αγγελοπούλου, προκειμένου να ξεκινήσει το έργο της.

Εμπιστοσύνη στο πρόσωπο της νέας Συμβούλου

Μετά από την τέλεση της ορκωμοσίας, ο Δήμαρχος δήλωσε, πως “είναι μία σημαντική ημέρα σήμερα και για την παράταξή μας και για το Δήμο μας, το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, αλλά και για την Μαρίζα Αγγελοπούλου, διότι είχαμε τη χαρά και την τιμή και ο ίδιος προσωπικά να την ορκίσω Δημοτική Σύμβουλο”.

Όπως σημείωσε ο κ. Μαραγκός, η κ. Αγγλοπούλου “είναι γνωστή για το ήθος, την επιστημονική της επάρκεια και συγκρότηση, για το δυναμισμό της, για τις ευαισθησίες της, για την ποιότητά της ως άνθρωπος και με αυτά τα στοιχεία του χαρακτήρα της, και της προσωπικότητάς της, είμαι απολύτως πεπεισμένος, ότι θα συνδράμει τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια όλων μας, να αντιπαραταχθούμε απέναντι στα προβλήματα του νησιού μας. Διότι ο μοναδικός μας αντίπαλος, είναι τα προβλήματα της Σύρου. Εύχομαι στην κ. Αγγελοπούλου μία καλή και εποικοδομητική συνεργασία και μία αποδοτική παρουσία στα πράγματα, για την οποία, όπως προείπα, είμαι βέβαιος”.

Διαβεβαίωσε επίσης, ότι “θα είμαστε δίπλα της, διότι εδώ λειτουργούμε ως οικογένεια, λειτουργούμε ως ομάδα, πρεσβεύουμε κοινές αρχές και αξίες και νομίζω ότι το επόμενο χρονικό διάστημα και η ίδια θα έχει τη χαρά και την ικανοποίηση, όπως έχει αποδείξει στο παρελθόν, να προσφέρει στον τόπο και στο νησί μας”.

Ευχαρίστησε δε, για ακόμη μία φορά την παραιτηθείσα δημοτική σύμβουλο, κ. Ιωάννα Σίμου, η οποία “παραμένει ενεργή στη μεγάλη οικογένεια της παράταξης”, για τη σημαντική συνεισφορά της στην πρόοδο του Δήμου και του νησιού.

Πιστή στη δέσμευσή της

Στη συνέχεια η κα Αγγελοπούλου έλαβε τον λόγο και δήλωσε τα εξής:

«Όπως όλοι γνωρίζετε, η πρόσκληση του Δημάρχου ν’ αναλάβω καθήκοντα στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από 2,5 χρόνια θητείας της Δημοτικής Αρχής, με βρίσκει σε μια στιγμή που έχω δρομολογήσει μια σειρά πραγμάτων στην προσωπική και οικογενειακή μου ζωή.

Όμως ποτέ δεν ξεχνώ τη δέσμευση που πήρα πριν 3 χρόνια, όταν έδωσα την αμέριστη συμπαράστασή μου στον Γιώργο Μαραγκό και στην παράταξή μας, όταν ξεκινούσαμε την ωραία προσπάθεια, εμείς οι άνθρωποι της ζωής μέχρι τότε, να μπούμε στη διεκδίκηση της πολιτικής και να αξιώσουμε κάτι καλό για την πόλη και το νησί. Το όραμα ενός νέου ανθρώπου να ηγηθεί ενός επιχειρησιακού σχεδίου που θα έδινε νέα πνοή στον τόπο μας, σε χρόνια πρωτοφανούς εθνικής κρίσης, ήταν ξεκάθαρα πειστικό.

Και αισθάνομαι δικαίωση που ο χρόνος που πέρασε, όχι μόνο δεν διέψευσε την εμπιστοσύνη μου, αλλά την επιβεβαίωσε. Ο Δήμαρχος απέδειξε πως καλύπτει τους στόχους του σταθερά και αταλάντευτα να βγάλει τη Σύρο από την απομόνωση και να δώσει στους πολίτες χειροπιαστά αποτελέσματα αντί κούφιων λόγων.

Σ’ αυτόν ακριβώς τον δρόμο θα συνεχιστεί και η δική μας συνεργασία. Θα προσπαθήσω στις αρμοδιότητες που θα μου αναθέσει να φέρω τα αποτελέσματα που προσδοκά και με το κουράγιο του ίδιου και όλων των συναδέλφων μου να ανταποκριθώ.»