Επίσκεψη εκπροσώπων του Λιμενικού Ταμείου Σύρου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Πράσινο φως για τη μελέτη κατασκευής Εμπορικού Λιμένα στο Καρνάγιο

  • Παρασκευή, 10 Μαρτίου, 2017 - 16:45

Την Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017, κλιμάκιο του Δ. Λιμενικού Ταμείου Σύρου,  αποτελούμενο από τον Πρόεδρο Δημήτρη Κοσμά, τον Αντιπρόεδρο Φραγκίσκο Βακόνδιο και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών Ειρηναίο Ζερβό, επισκέφθηκε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιώτικης Πολιτικής και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Δ/ντή Λιμενικών Υποδομών κο Ι. Μυτιληναίο και τον Γραμματέα της ΕΣΑΛ κο Α. Παπαδόπολη.

Κατά τη συνάντηση κατατέθηκε και παρουσιάστηκε  η μελέτη κατασκευής του Εμπορικού Λιμένα στη θέση Καρνάγιο, έργο προϋπολογισμού 3.100.000,00 €. Επίσης παρουσιάστηκε το master plan του λιμένα Ερμούπολης, το οποίο θα κατατεθεί επίσημα, τις επόμενες ημέρες και συζητήθηκε η κατασκευή συγκοινωνιακού κόμβου, στο ύψος της Πυροσβεστικής και δόθηκε το πράσινο φως για την εκπόνηση της μελέτης.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα εκδηλώσεων ΟΛΠ, συμμετείχαν στην ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε η Ένωση Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ), με θέμα «Θέσπιση πλαισίου που αφορά την παροχή Λιμενικών Υπηρεσιών και κοινών κανόνων για την χρηματοοικονομική διαφάνεια των Λιμένων της Ε.Ε.».

Στο περιθώριο της παραπάνω ημερίδας, συναντήθηκαν με:

  • τον Γενικό Γραμματέα του ΥΝΑ κο Λαμπρίδη, με τον οποίο συζήτησαν τη δυνατότητα ένταξης του έργου κατασκευής Εμπορικού Λιμένα στο ΣΠΕΜ
  • τον κο Αθανάσιο Λιάγκο, Ανώτερο Σύμβουλο Διοίκησης και Μέλος του Δ.Σ του ΟΛΠ, ο οποίος εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της Διοίκησης του ΟΛΠ, να ενταχθεί η Σύρος στο cluster κρουαζιέρας του Πειραιά, δηλ. στην ομάδα προορισμών που προωθεί στο πρόγραμμα κρουαζιέρας του, ο ΟΛΠ. Ο κος Λιάγκος, στον οποίο παραδόθηκε ο φάκελος κρουαζιέρας,  θα συμμετέχει στην παγκόσμια συνάντηση των εταιρειών κρουαζιέρας που γίνεται στο Μαϊάμι και δεσμεύτηκε να προωθήσει τη Σύρο στις επαφές, που έχει προγραμματίσει με tours operators.