Το άγαλμα της Νίκης κοσμεί ξανά το παραλιακό μέτωπο της Ερμούπολης

Αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης

  • Πέμπτη, 23 Μαρτίου, 2017 - 11:53

Στην επανατοποθέτηση του αγάλματος της Νίκης και την ολοκλήρωση των εργασιών της νέας βάσης του μνημείου που είναι αφιερωμένο στην Εθνική Αντίσταση προχώρησε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σήμερα το πρωί, στην παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης, αποκαθιστώντας παράλληλα την ιστορική μνήμη.

Η σημερινή εξέλιξη της επανατοποθέτησης του αγάλματος στο σημείο από το οποίο είχε αφαιρεθεί προ αρκετών μηνών, με σκοπό την απρόσκοπτη υλοποίηση του έργου της ανάπλασης, απέδειξε ότι το Λιμενικό Ταμείο Σύρου “κέρδισε” το στοίχημα να ολοκληρώσει τις εργασίες πριν τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, ικανοποιώντας ταυτόχρονα το επιτακτικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως αρκετοί πολίτες μετέβησαν στο παραλιακό μέτωπο, όπου και παρακολούθησαν τη διαδικασία της επανατοποθέτησης του αγάλματος, εκφράζοντας την συγκίνησή τους. Αξίζει δε να υπενθυμιστεί, πως, η “απαίτηση” της ύπαρξης του εν λόγω μνημείου στην αρχική θέση του, είχε διατυπωθεί πολλάκις και μάλιστα κατηγορηματικά προς τη Δημοτική Αρχή τόσο εντός του δημοτικού συμβουλίου, όσο όμως κι εκ μέρους Συλλόγων αλλά και βουλευτών.