Μειωμένα αεροπορικά εισιτήρια τους θερινούς μήνες για τους μονίμους κατοίκους της Σύρου από την Sky Express

Μόνιμη έκπτωση αεροπορικών ναύλων για τη Σύρο

Με πρόταση της αεροπορικής εταιρείας Sky Express, η οποία εξυπηρετεί μονοπωλιακά αεροπορικώς τη Σύρο, προς τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, παρέχεται η προσφορά προς τους μόνιμους κατοίκους του νησιού για  ειδικές μειωμένες τιμές των ναύλων.

Η προσφορά της αεροπορικής εταιρείας, η οποία υποβλήθηκε στον Δήμο, αφορά σε μειωμένο κόστος εισιτηρίων όλων των μονίμων κατοίκων της Σύρου, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, για τα οποία η συγκεκριμένη εταιρεία θα κατέχει μονοπωλιακά την γραμμή της αεροπορικής σύνδεσης του νησιού με το Ελ. Βενιζέλος.

Η σχετική ενημέρωση επί του θέματος έγινε από τον Δήμαρχο, Γιώργο Μαραγκό, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου,  ο οποίος διευκρίνισε πως η έκπτωση που παρέχει η εταιρεία ανέρχεται σε ποσοστό 20% επί του ναύλου και για την περίοδο αιχμής, δηλαδή από Ιούνιο έως και Σεπτέμβριο κάθε έτους.

Η πάγια αυτή έκπτωση περιορίζεται στους συγκεκριμένους μήνες της τουριστικής περιόδου, καθώς για τους λοιπούς μήνες του χρόνου η εταιρεία προβαίνει σε διάφορες άλλες προωθητικές ενέργειες, βάσει των οποίων παρέχονται ειδικές τιμές εισιτηρίων, όπως συμβαίνει την τρέχουσα περίοδο, που η τιμή ναύλου ανέρχεται στα 25 ευρώ, με την προσφορά αυτή να ισχύει έως τις 7 Απριλίου.

Την δέσμευση δε της εταιρείας για την συνεχή παροχή προσφορών κατά την χειμερινή περίοδο γνωστοποίησε ο Δήμαρχος λέγοντας ότι «Για τις περιόδους μη αιχμής η εταιρεία έχει δεσμευθεί ότι θα κάνει μεγάλες και γενναίες προσφορές».

Για την παρεχόμενη έκπτωση της περιόδου αιχμής, ειπώθηκε εκ μέρους του Δημάρχου πως η εταιρεία «δεσμεύεται ότι για 4 χρόνια οι μόνιμου κάτοικοι Σύρου θα απολαμβάνουν εγγυημένης έκπτωσης ποσοστού το οποίο θα ανέρχεται στο 20%», όπου η τιμή του ναύλου είναι 75 ευρώ, άρα η έκπτωση θα είναι επ’ αυτού του ποσού, ενώ για τους λοιπούς μήνες η τιμή ναύλου είναι 55 ευρώ.

Κατά την παρουσίαση της πρότασης στο δημοτικό συμβούλιο, ο Δήμαρχος την χαρακτήρισε ως «πολύ σημαντική», καθώς όπως υποστήριξε «θα μειώσει αισθητά το κόστος μεταφοράς των μονίμων κατοίκων».

Άμεση έκδοση βεβαίωσης από τον Δήμο

Το τεχνικό σκέλος υλοποίησης της συνεργασίας Δήμου και αεροπορικής εταιρείας, παρουσιάστηκε από τον Αντιδήμαρχο, Αλέξη Αθανασίου, ο οποίος ενημέρωσε για τις άμεσες ενέργειες εκ μέρους της Διοικητικής Υπηρεσίας για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης πρότασης.

Άμεσα υπήρξε ενημέρωση και συνεργασία με τον Διευθυντή της Διοικητικής Υπηρεσίας, την προϊσταμένη του Δημοτολογίου και τους υπαλλήλους εξετάστηκε ο πλέον ευέλικτος τρόπος ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί η πρόταση της εταιρείας, με τον κ. Αθανασίου να εκφράζει τις ευχαριστίες του για την άμεση ανταπόκριση τους στη διευθέτηση του θέματος, έχοντας ήδη έτοιμα τα έντυπα των αιτήσεων.

Από το Δημοτολόγιο του Δήμου θα εκδίδεται σχετικό πιστοποιητικό, το οποίο θα είναι μόνο για την συγκεκριμένη εκπτωτική χρήση προς την εταιρεία, αρκεί από τους ενδιαφερόμενους να συμπληρώνεται η σχετική αίτηση.

Έως την ερχόμενη Δευτέρα, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος θα είναι υπηρεσιακά έτοιμος για τον τρόπο με τον οποίο ο μόνιμος κάτοικος Σύρου θα μπορεί να λαμβάνει το απαραίτητο πιστοποιητικό από το Δημοτολόγιο.

Αυτό που εκκρεμεί είναι κάποια ερωτήματα διαδικαστικά που θα τεθούν προς την εταιρεία προκειμένου να διευκρινιστεί εάν η εταιρεία θα παρέχει την έκπτωση μόνο στους μόνιμους κατοίκους ή σε όσους είναι δημότες Σύρου.

Με την αποσαφήνιση των τελευταίων λεπτομερειών από την πλευρά της εταιρείας, ο Δήμος δηλώνει έτοιμος από την Δευτέρα ότι μπορεί να προχωρήσει η έκδοση των βεβαιώσεων που απαιτούνται ώστε ο μόνιμος κάτοικος Σύρου να μπορεί να εκδίδει από τα πρακτορεία τα αεροπορικά του εισιτήρια.

Σχετική ενημερωτική ανακοίνωση προς τους πολίτες, από κοινού εταιρείας και Δήμου, πρόκειται να εκδοθεί σήμερα, μέσω της οποίας θα γνωστοποιείται ο τρόπος με τον οποίο θα βεβαιώνεται από τους πολίτες η μονιμότητα κατοικίας τους στη Σύρο προκειμένου να λάβουν την σχετική βεβαίωση από τον Δήμο.