Το προσεχές διάστημα τίθεται σε εφαρμογή η απόφαση που προσδιορίζει συγκεκριμένες οδούς στην πόλη, στις οποίες μπορούν να σταθμεύουν αποκλειστικά οι μόνιμοι κάτοικοι

Ελεγχόμενη στάθμευση στην Ερμούπολη

Από τις 29 Μαρτίου ξεκινά η κατάθεση των δικαιολογητικών για την έκδοση των καρτών

Το σύστημα της ελεγχόμενης στάθμευσης στην Ερμούπολη αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή το προσεχές διάστημα, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης των καρτών στάθμευσης, οι οποίες και θα χορηγηθούν στους πολίτες του ιστορικού κέντρου.

Εκ μέρους του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, χθες, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, γνωστοποιήθηκαν οι λεπτομέρειες που αφορούν στα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι δημότες του νησιού, προκειμένου να λάβουν την κάρτα στάθμευσης, η οποία και θα τους κατοχυρώνει τη δυνατότητα να σταθμεύουν σε οδούς που φέρουν τις πινακίδες σχετικής σήμανσης.

Αναφορικά με την εφαρμογή της δημοτικής απόφασης 345/2011 των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο κέντρο της Ερμούπολης, κλήθηκε να τοποθετηθεί ο νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκος Βακόνδιος, προκειμένου να καταστήσει σαφές αν αυτή η ενέργεια σχετίζεται με ενδεχόμενη μελλοντική απόφαση πεζοδρόμησης τμημάτων της πόλης, αλλά και να διευκρινίσει αν το σύνολο των πινακίδων εντός της πόλης ταυτίζεται με όσα προβλέπει η ανωτέρω απόφαση.

Αξίζει να σημειωθεί αρχικά πως, οι ενδιαφερόμενοι μόνιμοι κάτοικοι, μπορούν να ξεκινήσουν την προσκόμιση των δικαιολογητικών τους, από αύριο, 29 Μαρτίου προς την Τεχνική Υπηρεσία, βάσει των οδηγιών του Δήμου.

Φρ. Βακόνδιος: Να έχουμε επικαιροποιημένα στοιχεία. Απόφαση ανεξάρτητη από πεζοδρόμηση

Παρά το γεγονός πως, ούτε στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Δήμου, ούτε όμως και στις δηλώσεις του Αντιδημάρχου, δεν αναφέρθηκε ο χρόνος έναρξης εφαρμογής του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης, ωστόσο, ο κ. Βακόνδιος θέλησε να διευκρινίσει πως, μέριμνα του Δήμου είναι να έχει στη διάθεσή του επικαιροποιημένα στοιχεία για τον αριθμό των δημοτών που σταθμεύουν στην πόλη, αφού είναι ξεκάθαρη η πρόθεση να λειτουργήσει το σύστημα. “Συνεχίζουμε σύμφωνα με όσα ίσχυαν σε παλαιότερη απόφαση. Οι θέσεις σε κάποια σημεία όπως για παράδειγμα πλησίον του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως, σε ένα τμήμα της οδού Στ. Πρωίου, περιμετρικά του κτιρίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όπισθεν της ΑΕΝ κλπ. είναι σημεία για θέσεις μόνιμων κατοίκων Ερμούπολης” σημείωσε ο ίδιος, εξηγώντας αμέσως πως, “Είναι ανεξάρτητη η απόφασή μας από το αν κλείνει ο δρόμος, πεζοδρομείται ή όχι” καθώς τόνισε πως, “οι συγκεκριμένες θέσεις μόνιμων κατοίκων υπάρχουν και θα υπάρχουν”.

Δεδομένου ότι πλησιάζει η πασχαλινή περίοδος και ακολούθως, η καλοκαιρινή σεζόν οπότε και μοιραία ο κυκλοφοριακός όγκος αυξάνεται, ο ίδιος ερωτηθείς να απαντήσει σχετικά με το αν τηρείται η σήμανση που επιβάλλεται βάσει της απόφασης συνολικά στο κέντρο, ώστε να έχει γνώση ο κάθε οδηγός που μπορεί ή όχι να σταθμεύει, υπήρξε κατηγορηματικός. “Είναι σωστά τοποθετημένη η σήμανση. Άρα, η απόφαση θα ισχύσει κανονικά. Δεν τροποποιήσαμε καθόλου την απόφαση. Πρέπει κάθε χρόνο να γνωρίζουμε πόσες είναι οι θέσεις μόνιμων κατοίκων, πόσες είναι οι θέσεις για τους άλλους πολίτες εκτός κέντρου. Πρέπει να έχουμε επικαιροποιημένα στοιχεία” σχολίασε σχετικά, κλείνοντας τη λιτή ενημέρωσή του.

Σχετικά με την ανανέωση όσων ήδη έχουν κάρτα στάθμευσης

Για την άμεση χορήγηση των καρτών στάθμευσης, ο Δήμος εξέδωσε αναλυτική ενημέρωση, η οποία και ακολουθεί αυτούσια: “Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, καλεί τους πολίτες που έχουν την κύρια και μόνιμη κατοικία τους, εντός της περιοχής εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, όπως αυτή ορίσθηκε με την απόφαση 345/2011 του Δ.Σ., όπως υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να εφοδιασθούν με κάρτα επιτρεπόμενης στάθμευσης, εντός της περιοχής, για ένα όχημα ανά κατοικία. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία θα πρέπει να κατατεθούν από την Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017 στα γραφεία της Δνσης Τεχνικών Υπηρεσιων & Υπηρεσιών Δόμησης (περιοχή Νησάκι), ή στο e-mail: l.armakola@syros-ermoupolis.gr (link sends e-mail), αρμόδια υπάλληλος Αρμακόλα Μ., τηλ.: 22813 62515, είναι: Για την ανανέωση του σήματος για το 2017 και για μόνιμους κατοίκους που διαμένουν στην περιοχή Ελεγχόμενης Στάθμευσης, απαιτούνται: 1. Υπεύθυνη δήλωση περί μόνιμης κατοικίας (χορηγείται και συμπληρώνεται στην υπηρεσία). 2. Το τελευταίο Ε1 της φορολογικής δήλωσης (αντίγραφο). 3. Εάν υπάρχει αλλαγή σε οποιοδήποτε παλιό δικαιολογητικό (π.χ. νέο συμβόλαιο, νέα άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου κ.λ.π.) χρειάζεται επιπλέον να προσκομιστεί το καινούριο δικαιολογητικό”.

Χορήγηση σήματος για πρώτη φορά

Επιπλέον, για τη χορήγηση του σήματος για πρώτη φορά (για όσους μόνιμους κατοίκους διαμένουν στην περιοχή Ελεγχόμενης Στάθμευσης) για το 2017 απαιτούνται: 1. Το τελευταίο Ε1 της φορολογικής δήλωσης (αντίγραφο) με σβησμένα τα ποσά του εισοδήματος από οποιαδήποτε πηγή. 2. Μισθωτήριο συμβόλαιο θεωρημένο από την εφορία σε περίπτωση ενοικίασης (αντίγραφο). 3.Λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος (αντίγραφο). 4. Φωτοτυπία του τελευταίου εξοφλημένου τιμολογίου της ύδρευσης – αποχέτευσης (ΔΕΥΑΣ) της κατοικίας. 5. Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου (αντίγραφο). 6. Υπεύθυνη δήλωση όπου θα δηλώνεται ότι, ο ενδιαφερόμενος είναι μόνιμος κάτοικος της περιοχής εφαρμογής του συστήματος, το όχημα για το οποίο ζητείται η κάρτα μόνιμου κατοίκου είναι το μόνο που θα εφοδιασθεί με αυτήν και ότι δεν έχει ζητηθεί κάρτα μόνιμου κατοίκου για δεύτερο όχημα που αντιστοιχεί στην ίδια κατοικία ούτε από τον ίδιο ούτε από άλλο άτομο που διαμένει στην ίδια κατοικία.

Δεν γίνονται δεκτές βεβαιώσεις ή υπεύθυνες δηλώσεις περί φιλοξενίας ή προσωρινής κατοικίας ή ακόμα και μόνιμης κατοικίας, αν δεν προκύπτει η ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου από τα παραπάνω δικαιολογητικά. Ο Δήμος επιφυλάσσεται για οποιονδήποτε επιτόπιο ή άλλο έλεγχο, καθώς και την αναζήτηση από τον ενδιαφερόμενο κάθε επιπλέον στοιχείου που θα αποδεικνύει την ιδιότητα του μόνιμου κατοίκου. Σας ενημερώνουμε ότι η χορήγηση του σήματος θα γίνει έπειτα από τον έλεγχο των δικαιολογητικών από την Υπηρεσία και μετά από τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης.