Για την "απαίτηση παραίτησης Καρακατσάνη"

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

Αυτούσια η ανακοίνωση του Σωματείου τους
  • Τετάρτη, 12 Απριλίου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 12 Απρ. 2017 - 7:40

Χωρίς ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απαίτηση του Δημάρχου, να παραιτηθεί ο Δ/ντης της Τεχνικής Υπηρεσίας και Υπηρεσιών Δόμησης του Δήμου μας. Δεν ήταν ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη φορά που η Αιρετή Αρχή με ανακοινωσιακό χαρακτήρα παραβαίνει βασικούς κανόνες διοίκησης και δημοκρατικής διακυβέρνησης, γι αυτό και η έκπληξή μας μικρή.

Δυστυχώς έχουν προηγηθεί άσκοπες και άδικες μετακινήσεις υπαλλήλων εν μία νυκτί, έχουν ξαναζητηθεί με βέτο παραιτήσεις Προϊσταμένων και Διευθυντών, έχουν αναγκαστεί εργαζόμενοι να οδηγηθούν σε ‘’εθελούσια’’ έξοδο προς άλλες υπηρεσίες. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε ποιος συνάδελφός μας θα είναι ο επόμενος αλλά σίγουρα θα υπάρχει πάντα ένας επόμενος να θυσιαστεί στο βωμό μιας αυταρχικής μηχανής που ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα.

Είναι που κάποιοι τρέφονται με αυτό, ο κακός υπάλληλος, η ευθύνη του κατεστραμμένου κράτους που πέφτει μόνο στις πλάτες μας. Όμως οι πραγματικοί λόγοι κρύβονται πίσω από τις εντολές, πίσω από την λασπολογία που υποκρύπτεται. Στη τρέχουσα περίπτωση αναρωτιόμαστε: Υπήρξε κάποιο σκάνδαλο και δικαιολογημένα ο Δήμαρχος ζήτησε παραίτηση; Υπήρξε εγκληματική αμέλεια; Γιατί δεν ζήτησε στον δικό του Αντιδήμαρχο να παραιτηθεί ή έστω να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν; Γιατί ο πόλεμος με τις υπηρεσίες; Μήπως όταν οι υπηρεσίες εφαρμόζουν τη νομοθεσία, όταν δεν κάνουν τα χατίρια βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση; Μήπως όταν κάποιοι ορθώνουν το ανάστημά τους την πληρώνουν; Ακόμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος αποφάσισε να μην λογοδοτήσει, να μη απαντήσει καμία από τις παραπάνω ερωτήσεις.

Οι εκλεγμένοι άρχοντες πρέπει να σχεδιάζουν πολιτικές και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες τους να προχωρούν. Όμως εδώ δεν συμβαίνει αυτό. Ακόμα να δούμε τον σχεδιασμό του Δήμου, ακόμα να καταλάβουμε το όραμα της αρχής. Δεν υπάρχει Επιχειρησιακό Σχέδιο, δεν υπάρχουν βήματα, δεν υπάρχει συντονισμός των υπαλλήλων, δεν υπάρχει συνεργασία. Αλίμονο αν μετακινείται ή παραιτείται κάποιος επειδή ‘’δεν ταιριάζουνε τα χνώτα του με τους αιρετούς’’… Το βασικό πλαίσιο ‘’συνεργασίας’’ είναι το καθεστώς φόβου που καθημερινά βιώνουμε.

Γράφοντας αυτό το δελτίο τύπου, γνωρίζουμε ότι στρέφουμε ξανά την εκδικητική τους μηχανή επάνω μας. Αλλά δυστυχώς ή ευτυχώς η συνείδησή μας δεν μας αφήνει άλλες επιλογές.