Προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ σε Γαλησσά κι Αζόλιμνο

  • Τετάρτη, 3 Μαΐου, 2017 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 3 Μαΐου. 2017 - 12:57

Εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση το έργο με τίτλο «Τουρισμός χωρίς εμπόδια για όλους», στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020», στον άξονα προτεραιότητας 3: «Πρόληψη κινδύνων και προστασία από φυσικές, τεχνολογικές και ανθρωπιστικές καταστροφές», «Βελτίωση προσβασιμότητας ατόμων με προβλήματα κινητικότητας», με ακρωνύμιο ΕΡΜΗΣ ΙΙ, στο οποίο είχε υποβάλει αίτημα χρηματοδότησης ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, με συνδικαιούχους την Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (Κύριος Δικαιούχος) και τον Δήμο Παραλιμνίου (Δικαιούχος 2).

Η εν λόγω πράξη περιλαμβάνει την προμήθεια και εγκατάσταση σε παραλίες, υποδομών μηχανισμών αυτόνομης πρόσβασης, τη  δημιουργία υπαίθριων χώρων εκγύμνασης, χώρων υγιεινής και καταγραφή προσβάσιμων υποδομών, ώστε οι συγκεκριμένες περιοχές να αποτελέσουν προορισμούς με αυξημένο βαθμό προσβασιμότητας. Ειδικά, για τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης, προτάθηκαν οι παραλίες Αζολίμνου και Γαλησσά, ενώ το έργο είναι 100% χρηματοδοτούμενο χωρίς ιδία συμμετοχή του Δήμου, ύψους 163.720,00 ευρώ.

Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους όσοι συνέδραμαν στην προετοιμασία της πρότασης και στην έγκριση της χρηματοδότησης, μεταξύ των οποίων και τον κ. Ανδρέα Γιαλόγλου, για την ουσιαστική συμβολή του.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι άκρως θετική για τον Δήμο μας, καθώς τα οφέλη θα είναι πολλαπλά, όπως η προσφορά περισσότερων προσβάσιμων επιλογών στον τομέα του τουρισμού και της ψυχαγωγίας, με απώτερο στόχο τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του νησιού μας.