Στην έκδοση αποφάσεων επανακαθορισμού των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων και Αντιδημάρχων στο Δήμο, προχώρησε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, βάσει του νέου ΟΕΥ

Επανατοποθέτηση πολιτικού προσωπικού

  • Πέμπτη, 11 Μαΐου, 2017 - 06:16

Επανακαθορίστηκαν στο πλαίσιο εφαρμογής του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, αλλά και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με απόφαση του Δημάρχου, κ. Γιώργου Μαραγκού.

Δεδομένης της προβλεπόμενης διαδικασίας, μετά την έγκριση και έναρξη εφαρμογής του νέου, επικαιροποιημένου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, μετά την απόφαση του Δημάρχου, για τοποθέτηση του δημοτικού προσωπικού στα ήδη υπάρχοντα, τροποποιημένα, αλλά και νέα Τμήματα του Δήμου, αναρτήθηκαν και οι αποφάσεις, για τον καθορισμό αρμοδιοτήτων του πολιτικού προσωπικού του Δήμου, ήτοι των εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων και Αντιδημάρχων, χωρίς να υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα και αρμοδιότητες.

Καθορισμός εντεταλμένων δημ. συμβούλων

Ως εκ τούτου, ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Απόστολος Ρουσσουνέλος του Μιχαήλ, ορίζεται, ως εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, χωρίς αμοιβή, έως 31/08/2019 (ημερομηνία λήξης της θητείας των Αντιδημάρχων) αρμόδιος για την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας των δράσεων και των θεμάτων του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας και του Τμήματος Παιδικών - Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου της Διεύθυνσης, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου πλην του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων.

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Ιωάννης Χαρίτος του Ελευθερίου, ορίζεται εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, χωρίς αμοιβή, έως 31/08/2019, αρμόδιος για την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας των δράσεων και των θεμάτων του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων, του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου.

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Γουλιέλμος Πρίντεζης του Ιωάννη, ορίζεται εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, χωρίς αμοιβή, έως 31/08/2019, αρμόδιος για την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας των δράσεων και των θεμάτων του Τμήματος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου, πλην του Γραφείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Προγραμμάτων και του Γραφείου Βιβλιοθηκών και Εικαστικών Δραστηριοτήτων του Δήμου.

Ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Σταύρος Γουσγουνέλης του Νικολάου, ορίζεται εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος, χωρίς αμοιβή, έως 31/08/2019, αρμόδιος για την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας των δράσεων και των θεμάτων της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου.

Η δημοτική σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Μαρίζα Αγγελοπούλου του Ιωάννη, ορίζεται εντεταλμένη Δημοτικός Σύμβουλος, χωρίς αμοιβή, έως 31/08/2019, αρμόδια για την εποπτεία και την ευθύνη λειτουργίας των δράσεων και των θεμάτων του Γραφείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Προγραμμάτων και του Γραφείου Βιβλιοθηκών και Εικαστικών Δραστηριοτήτων, του Τμήματος Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού, της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου.

Υπενθυμίζεται, ότι οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, σε συνεννόηση πάντοτε με το Δήμαρχο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, παρακολουθούν και ενημερώνονται για τα δρώμενα της αρμοδιότητας τους σε τοπικό και υπερτοπικό επίπεδο, συντονίζουν συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς, προτείνουν και εισηγούνται σχετικές δράσεις, συνδράμουν στη σύνταξη κανονισμών λειτουργίας και εποπτεύουν την τήρηση των κανονιστικών διατάξεων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους.

Επανατοποθέτηση Αντιδημάρχων

Σε ό,τι αφορά στους Αντιδημάρχους, ο Δήμαρχος με απόφασή του ορίζει τον κ. Αθανασίου Αλέξανδρο του Δημητρίου, Αντιδήμαρχο χωρίς αντιμισθία και του μεταβιβάζει καθ’ ύλην, τις παρακάτω αρμοδιότητες:

  • την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών,

  • την εποπτεία και ευθύνη λειτουργίας του Αυτοτελούς Τμήματος Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Επιχειρηματία,

  • την υπογραφή των χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής του Δήμου,

  • την εποπτεία του συνόλου του προσωπικού του Δήμου σε συνεργασία με τους καθ’ ύλην αρμόδιους αντιδημάρχους, και

  • την τέλεση πολιτικών γάμων.

Κατά τόπον, στον κ. Αθανασίου μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες στην Δημοτική Ενότητα Ποσειδωνίας και ιδίως:

  • η ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα πλην των υπηρεσιών που εποπτεύονται καθ΄ ύλην από άλλον Αντιδήμαρχο,

  • η παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στην Δημοτική Ενότητα,

  • η μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα, και

  • η συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Ο κ. Βουτσίνος Μάριος του Ιωάννη, ορίζεται Αντιδήμαρχος με αντιμισθία και του μεταβιβάζονται καθ’ ύλην αρμοδιότητες:

  • εποπτείας και ευθύνης λειτουργίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Πολιτικής, και

  • Προεδρίας της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Κατά τόπον, στον κ. Βουτσίνο μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Άνω Σύρου και ιδίως:

  • η ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα πλην των υπηρεσιών που εποπτεύονται καθ’ ύλην από άλλο Αντιδήμαρχο,

  • η παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στην Δημοτική Ενότητα,

  • η μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα,

  • η συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους, και

  • η τέλεση πολιτικών γάμων.

Σύμφωνα με την απόφαση ορίζεται ο κ. Βακόνδιος Φραγκίσκος του Μάρκου, Αντιδήμαρχος με αντιμισθία και του μεταβιβάζονται καθ’ ύλην οι αρμοδιότητες:

  • εποπτείας και ευθύνης λειτουργίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών,

  • εποπτείας και ευθύνης λειτουργίας του Αυτοτελούς Τμήματος Επιχειρησιακού Προγραμματισμού και Τ.Π.Ε.,

  • ευθύνης λειτουργίας του λατομείου αδρανών υλικών στην περιοχή Βούλια, και

  • τέλεσης πολιτικών γάμων.

Ο κ. Παπαμανώλης Γεώργιος του Ιωάννη, ορίζεται Αντιδήμαρχος χωρίς αντιμισθία και του μεταβιβάζονται καθ’ ύλην αρμοδιότητες:

  • εποπτείας και ευθύνης λειτουργίας της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών,

  • εποπτείας και ευθύνης λειτουργίας του Αυτοτελούς Τμήματος Υποστήριξης ΝΠΔΔ

  • Προεδρίας της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου,

  • διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας,

  • εποπτείας και ευθύνης λειτουργίας των αποκεντρωμένων δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στις Δημοτικές Ενότητες Άνω Σύρου και Ποσειδωνίας και που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των Υπηρεσιών που εποπτεύει σύμφωνα με τον Ο.Ε.Υ. του Δήμου, και

  • τέλεσης πολιτικών γάμων.

Κατά τόπον, στον κ. Παπαμανώλη μεταβιβάζονται αρμοδιότητες της Δημοτικής Ενότητας Ερμούπολης και ιδίως:

  • η ευθύνη λειτουργίας των δημοτικών υπηρεσιών που είναι εγκατεστημένες στην Δημοτική Ενότητα πλην των υπηρεσιών που εποπτεύονται καθ’ ύλην από άλλο Αντιδήμαρχο,

  • η παρακολούθηση της εξέλιξης των έργων και των εργασιών που εκτελούνται στην Δημοτική Ενότητα,

  • η μέριμνα για την καλή κατάσταση και λειτουργία του εξοπλισμού που βρίσκεται στην Δημοτική Ενότητα, και

  • η συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των Τοπικών Κοινοτήτων για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Τέλος, βάσει της απόφασης Δημάρχου, ορίζεται η κ. Μενδρινού Θωμαή του Δημητρίου, Αντιδήμαρχος με αντιμισθία και της μεταβιβάζονταιι καθ’ ύλην οι αρμοδιότητες:

  1. εποπτείας και ευθύνη λειτουργίας του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτισμού και Τουρισμού, και

  2. τέλεσης πολιτικών γάμων.