Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου για Πολυτεχνική Σχολή στη Σύρο

  • Δευτέρα, 22 Μαΐου, 2017 - 12:06

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, συνεδρίασε την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 και ώρα 18:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου (Πλατεία Μιαούλη, α’ όροφος),  μετά από την υπ΄ αριθ. πρωτ. 11087/05-05-2017 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που επιδόθηκε σύμφωνα με το νόμο, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

λαμβάνοντας υπόψη:

1. Την προφορική εισήγηση του Δημοτικού Συμβούλου, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΣΥΡΟΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ», κ. Ανδρέα Γιαλόγλου, ο οποίος ανέγνωσε ενώπιον του σώματος το με αριθ. πρωτ. Δήμου Σύρου – Ερμούπολης 11621/11-5-2017 έγγραφό του.

2.  Την προφορική ενημέρωση του κου Δημάρχου επί του θέματος, με την οποία ενημέρωσε συνοπτικά τα παριστάμενα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου για τις ενέργειες που έχουν γίνει σχετικά με το θέμα.

3.  Τη γενομένη διαλογική συζήτηση η οποία αναγράφεται στο ταυτάριθμο πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

4.  Κατόπιν των ανωτέρω, το Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου-Ερμούπολης, αποφασίσαν ομόφωνα, εκδίδει το ακόλουθο ψήφισμα για την ίδρυση και λειτουργία Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Σύρο:

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου - Ερμούπολης

1. Ζητά από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων την αποκατάσταση της προδήλως εσφαλμένης, ακαδημαϊκά και λειτουργικά, επιλογής του 2011 και την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Σύρο, τηρώντας ακριβώς τα ίδια ακαδημαϊκά και οργανωτικά κριτήρια που έχει ακολουθήσει για τα άλλα Πανεπιστήμια της χώρας.

2. Καλεί το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων να αποδεχθεί την πρόταση για την ίδρυση & λειτουργία Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην οποία θα ενταχθούν τα τρία ήδη λειτουργούντα Τμήματα Μηχανικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, σύμφωνα με την υπ΄αρ. 14/29-11-2007 ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, η οποία είχε υποστηριχτεί από το 2007 με ομόφωνη απόφαση της Συνόδου των Πρυτάνεων Πολυτεχνείων & Κοσμητόρων Πολυτεχνικών Σχολών όλης της χώρας καθώς και την σύμφωνη γνώμη του ΤΕΕ.

3. Η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Αιγαίου αποτελεί μια επιστημονικά και λειτουργικά αυτονόητη θεσμική παρέμβαση, η οποία δεν έχει κανένα κόστος για τους φορολογούμενους, δεν οδηγεί σε οποιασδήποτε μορφής αύξηση των εισακτέων, δεν οδηγεί σε ανακατανομή επαγγελματικών δικαιωμάτων, δεν επηρεάζει σε οτιδήποτε τους φοιτητές και τους αποφοίτους άλλων Πανεπιστημίων.

4. Η ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα διευκολύνει και θα υποστηρίξει τις διεπιστημονικές συνεργασίες, την εκπόνηση κοινής εκπαιδευτικής στρατηγικής και τον ολοκληρωμένο στρατηγικό σχεδιασμό  για την έρευνα.

5. Το παρόν Ψήφισμα να σταλεί στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Έρευνας & Καινοτομίας κ. Κωνσταντίνο Φωτάκη και τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Ζουράρι. Επίσης να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.