Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Σύρου

"Το ήθος και το ύφος της τοπικής ΝΔ στις Κυκλάδες"

  • Κυριακή, 4 Ιουνίου, 2017 - 01:57

"Είναι το «ήθος και το ύφος» κάποιων «γνωστών-αγνώστων»  στελεχών της ΝΔ, εκείνων που αποκαλούν τους βουλευτές και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ «αναρχο-άπλυτους», τον πρωθυπουργό και στελέχη της κυβέρνησης «αλήτες», «κλόουν», «παλιάτσους», «γελοία ανθρωπάκια», «νούμερα».

Είναι το «ήθος και το ύφος» των θιασωτών και αναμεταδοτών του πλέον ακραίου, ξενοφοβικού, σεξιστικού, εθνικιστικού λόγου που εκφέρεται από τους Α.Γεωργιάδη και Μ.Βορίδη.

Είναι το «ήθος και το ύφος» που φαίνεται δυστυχώς να εκπροσωπεί την τοπική οργάνωση της ΝΔ στη Σύρο και να υιοθετεί και υποψήφια του νομού.

Και αν επρόκειτο μόνο για το «ήθος και το ύφος», θα μπορούσαμε να πούμε κι εμείς ότι πρόκειται για «γραφικούς» ή για απλώς κακοήθεις και απαίδευτους, που δεν γνωρίζουν την ιστορία και την πορεία ανθρώπων, τους οποίους προσπαθούν με ευτέλεια να “μειώσουν” και να αμαυρώσουν,  ελλείψει πολιτικού λόγου.

Το πιο σοβαρό είναι ότι πίσω από τις λέξεις και τους χαρακτηρισμούς, βρίσκονται σκοτεινά μονοπάτια που θυμίζουν  σκοτεινά χρόνια αυτού του τόπου.

Είναι σαφές όμως, πως όσο κι αν προσπαθεί η ΝΔ να κρυφτεί πίσω από ένα τάχα φιλελεύθερο, ευρωπαϊκό, εκσυγχρονιστικό προσωπείο, τα κομματικά της στελέχη αποκαλύπτουν καθημερινά, όπως και εδώ στη Σύρο ο επικεφαλής της τοπικής παράταξης, εκείνο το πρόσωπο της εθνικιστικής δεξιάς που ο τόπος έχει ζήσει και θυμάται πολύ καλά από την παλαιότερη αλλά και την πρόσφατη πολιτική ιστορία.

Είναι το πρόσωπο της “δημοκρατίας” του μαύρου στην ΕΡΤ, του εμφυλιοπολεμικού και διχαστικού λόγου που θεωρεί ότι «ηθικοί αυτουργοί της τρομοκρατίας (με αφορμή και το πρόσφατο χτύπημα στον Λουκά Παπαδήμο) είναι εκείνοι που σήμερα είναι στη Βουλή και στα Υπουργεία», είναι το αντικομμουνιστικό πρόσωπο που θεωρεί ότι η αριστερά ανήκει στο περιθώριο, είναι το μισαλλόδοξο πρόσωπο που ονομάζει τους μετανάστες «λάθρο» και κηρύσσει το μίσος και την ξενοφοβία.

Δεν θα σας παρακολουθήσουμε σε αυτήν την ακραία συκοφαντική, ψευδολογική και λασπώδη προπαγάνδα και αντιπολιτευτική ρητορεία. Η κοινωνία, οι πολίτες, και μνήμη έχουν και γνώση έχουν του βίου και της πολιτείας «γνωστών και αγνώστων», αλλά και στοιχειώδη οξυδέρκεια έχουν, να μπορούν να ξεχωρίζουν τα “άπλυτα” …