"Συριανός" και επίσημα ο εφοπλιστής Α. Κομνηνός

Σε κλίμα συγκίνησης και βαθιάς ευγνωμοσύνης, για το τεράστιο, γνωστό και άγνωστο, φιλανθρωπικό και φιλο-πολιτιστικό έργο του εφοπλιστή, Αντώνη Κομνηνού, τόσο στο νησί της Σύρου, όσο και ευρύτερα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ανακήρυξής του σε Επίτιμο Δημότη Σύρου – Ερμούπολης.

Στην κατάμεστη αίθουσα της Πινακοθήκης Σύρου και με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης του διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη, κ. Κ. Βαρώτσου, έλαβε χώρα η τελετή ανακήρυξης του ευεργέτη εφοπλιστή, κ. Αντώνη Κομνηνού, σε Επίτιμο Δημότη, από τον Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιώργο Μαραγκό και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Γ. Δούναβη.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ανέγνωσε την απόφαση Δ.Σ. με την οποία οι αιρετοί του τόπου ενέκριναν την απόδοση τιμής στον κ. Κομνηνό, για την προσφορά του, τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο, στο νησί, ενώ ο Δήμαρχος, αφού αναφέρθηκε ενδελεχώς στη γνωστή και άγνωστη υποστηρικτική δράση του εφοπλιστή, με καταγωγή από τη Σύρο, τού απένειμε τιμητική πλακέτα.

Με τα καλύτερα λόγια για τον κ. Κομνηνό, μίλησαν η Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, κ. Μαρίνα Λαμπράκη – Πλάκα, η οποία βρέθηκε στη Σύρο για τα εγκαίνια της έκθεσης του Κώστα Βαρώτσου, αναφερόμενη, μεταξύ άλλων, στην προσφορά του εφοπλιστή και για την Εθνική Πινακοθήκη, καθώς επίσης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Θωμαή Μενδρινού.

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία σημαντικότατων προσωπικοτήτων της τέχνης, της πολιτικής και του επιχειρείν, οι οποίοι κατέκλυσαν τους χώρους της Πινακοθήκης της Σύρου, προκειμένου να τιμήσουν τους δύο τιμώμενους άνδρες, τον καλλιτέχνη, κ. Κ. Βαρώτσο, αλλά και τον εφοπλιστή, κ. Α. Κομνηνό, στην άψογα οργανωμένη αυτή εκδήλωση, που «άνοιξε» με τον καλύτερο τρόπο, το υψηλού επιπέδου πολιτιστικό καλοκαίρι του νησιού.