Συνάντηση Δημάρχου Σύρου - Ερμούπολης με τη Γενική Γραμματέα Τουρισμού

  • Τετάρτη, 5 Ιουλίου, 2017 - 11:47

Προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε, στο Δημαρχείο Σύρου, μεταξύ του Δημάρχου κ. Γιώργου Μαραγκού και της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Τουρισμού κας Ευρυδίκης Κουρνέτα, η οποία βρέθηκε στο νησί μας με αφορμή τη μεγάλη διοργάνωση, LG AeganBall Festival, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Δούναβη.

Στη συνάντηση ο Δήμαρχος παρουσίασε και ανέλυσε προς την κα Κουρνέτα την τουριστική στρατηγική και τον σχεδιασμό  της Σύρου για την ανάδειξη και προβολή του νησιού, με γνώμονα συγκεκριμένα στοιχεία που είναι δηλωτικά της ταυτότητάς του. Ιδιαίτερα, αναπτύχθηκε η στόχευση στην προώθηση του θεματικού τουρισμού με έμφαση στον αθλητικό, πολιτιστικό, θαλάσσιο, θρησκευτικό, εκπαιδευτικό και συνεδριακό τουρισμό, με βάση το εκπονηθέν Marketing Plan, ενώ παράλληλα ο Δήμαρχος ενημέρωσε την κα Κουρνέτα, αναφορικά με τα μέσα που χρησιμοποιεί ο Δήμος για την προβολή του νησιού, τα οποία εστιάζουν κυρίως στη χρήση σύγχρονων και καινοτόμων εργαλείων ψηφιακού και Internet Marketing, καθώς και καινοτόμων μεθόδων για τη διείσδυση σε αγορές – στόχους εκτός Ελλάδας.

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε από στελέχη της εταιρείας Dynamic Vision ο φάκελος της υποψηφιότητας της Σύρου για την διεκδίκηση του τίτλου του «Ευρωπαϊκού Προορισμού Αριστείας», ο οποίος αποτελεί τον κορυφαίο τίτλο, τον οποίο μπορεί να λάβει ένας αναπτυσσόμενος πολιτιστικός προορισμός, όπως η Σύρος.

Στη συνέχεια, η κα Γενική Γραμματέας ανέπτυξε τις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού, ενώ συμφωνήθηκε  - η ήδη εξαιρετική συνεργασία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με το Υπουργείο Τουρισμού - να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο σε συγκεκριμένους τομείς προτεραιότητας που έχει θέσει το Υπουργείο, στο πλαίσιο της Εθνικής τουριστικής πολιτικής για την τουριστική ανάπτυξη της χώρας.  Πρότεινε βασικούς άξονες πάνω στους οποίους θα πρέπει να τεθεί η στρατηγική του Δήμου για την αναβάθμιση των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών.

Όπως δήλωσε η κα Κουρνέτα, η στενή συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να μεγιστοποιήσει τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται και στην περίπτωση της Σύρου, για την οποία η μεταξύ των δύο πλευρών συνεργασία αποδίδει ήδη καρπούς, δίνοντας απτά αποτελέσματα.