Στον Υφυπουργό Ναυτιλίας ο Γ. Μαραγκός

  • Τρίτη, 11 Ιουλίου, 2017 - 17:36
  • /   Eνημέρωση: 12 Ιουλ. 2017 - 7:21

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Υφυπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Νεκτάριου Σαντορινιού, και του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, κ. Γιώργου Μαραγκού, στο Υπουργείο, με αντικείμενο την ενημέρωση του κ. Υφυπουργού, σχετικά με αναπτυξιακές δράσεις και πρωτοβουλίες του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, στο πλαίσιο της πρόσκλησης για υποβολή προτάσεων στο “Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού”.

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος, σε συνέχεια σχετικών αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσίασε διεξοδικά στον κ. Υφυπουργό τις προτάσεις, οι οποίες υπεβλήθησαν για ένταξη και χρηματοδότηση στο εν λόγω πρόγραμμα. Συγκεκριμένα, οι τρεις (3) προτάσεις αφορούν στην ανάπτυξη του γεωλογικού τουρισμού, τη δημιουργία γεωλογικού μουσείου και γεωπάρκου, τη λειτουργία μηχανισμού προσέλκυσης επενδύσεων και τη σύνταξη τεσσάρων (4) φακέλων στρατηγικών επενδύσεων στους τομείς του Τουρισμού, της Ενέργειας & Τεχνολογίας, των Κατασκευών & Υποδομών και του Πολιτισμού, καθώς και την κατασκευή νέου ποδηλατόδρομου.

Οι προαναφερόμενες πρωτοβουλίες αποτελούν μέρος του οράματος και της στρατηγικής της Δημοτικής Αρχής για την πρωτεύουσα των Κυκλάδων και απόδειξη του γεγονότος ότι παρά τον περιορισμό των πόρων – τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Εθνικό Σκέλος (ΠΔΕ) – ο Δήμος με σχέδιο, σωστό προγραμματισμό και αποφασιστικότητα έχει ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων και δράσεων, ενώ παράλληλα διεκδικεί ό,τι περισσότερο του αναλογεί από κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, στο πλαίσιο της εκπεφρασμένης βούλησης και των δύο πλευρών για αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία, με στόχο την προώθηση των ζητημάτων της Σύρου και του νησιωτικού χώρου.