Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας

Εκπέμπει ξανά η ΑΙΓΑΙΟ( ; )

“Προς άρση η διακοπή σήματος της Δημοτικής τηλεόρασης Σύρου από τη Digea”

Η δυνατότητα να εκπέμψει ξανά η δημοτική ραδιοτηλεόραση “ΑΙΓΑΙΟ” έρχεται στο προσκήνιο με φόντο την έκβαση της υπόθεσης εκδίκασης ασφαλιστικών μέτρων εκ μέρους του ΔΣ της κατά της Digea στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών προ δύο ημερών, με τη σχετική απόφαση του Δικαστηρίου να αναμένεται άμεσα.

Σε ενημέρωση επί του θέματος προέβη μέσω ανακοίνωσής της, η Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας, στο περιεχόμενο της οποίας τονίζεται πως, κατόπιν της εξέτασης των δεδομένων ενώπιον της αρμόδιας Δικαστικής Αρχής, ζητήθηκε προς όφελος της ΑΙΓΑΙΟ η έκδοση απόφασης μη δυνατότητας προσωρινής υποβάθμισης του σήματος ή παύσης αυτού εκ μέρους της Digea, αφού έχει εξασφαλιστεί το μεγαλύτερο ποσό της οφειλής προς τον ψηφιακό πάροχο.

Κατόπιν των εξελίξεων κρίνεται επιβεβλημένο να υπενθυμιστεί πως στην προτελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε αιτηθεί το διοικητικό συμβούλιό της, επιχορήγηση από τον Δήμο με το ποσό των 10.000 ευρώ, προς κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών.

 

Καμία υποβάθμιση, χωρίς τη συναίνεση του ΕΣΡ”

Ειδικότερα, η πλευρά της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος γνωστοποίησε τα ακόλουθα: “Παράθυρο για άρση της διακοπής μετάδοσης του σήματος του Δημοτικού τηλεοπτικού Σταθμού, «ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», που εδρεύει στη Σύρο, άνοιξε, μετά την εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων της δημοτικής επιχείρησης κατά της Digea, που συζητήθηκε χθες Τετάρτη 9 Αυγούστου στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Μετά τη συζήτηση της υπόθεσης και ενώ αναμένεται η απόφαση του πρωτοδικείου, με παρέμβαση και μελών της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδας (Πρόεδρος Μιχ. Κυριακίδης και τα μέλη Στέλιος Μπρατσόλης και Μαίρη Αρώνη), οι δύο πλευρές συζήτησαν το ενδεχόμενο να εξευρεθεί λύση.  Από την πλευρά των εκπροσώπων της Digea, εκδηλώθηκε διάθεση να δεχθούν μια πιο ρεαλιστική λύση στο θέμα, καθώς η «ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», έχει εξασφαλίσει και θα καταβάλει το μεγαλύτερο ποσοστό των οφειλομένων στην εταιρεία.  Σημειώνεται, ότι η Digea, υποβάθμισε το σήμα της Δημοτικής τηλεόρασης Σύρου τον περασμένο Απρίλιο και μέσα στις ημέρες της αργίας του Πάσχα. Στη δίκη, οι εκπρόσωποι της «ΑΙΓΑΙΟ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ», ζήτησαν να εκδοθεί από το Δικαστήριο Προσωρινή Διαταγή με την οποία να απαγορευθεί προσωρινά η διακοπή ή η υποβάθμιση του τηλεοπτικού σήματος από την Digea, λαμβάνοντας υπόψη τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του δημοτικού μέσου. Επεσήμαναν ακόμη ότι στην 95/2017 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, αναφέρεται ότι η εταιρεία-πάροχος δικτύου δεν μπορεί να προβαίνει στη μείωση της ποιότητας του σήματος ενός τηλεοπτικού σταθμού, αν δεν έχει εξασφαλίσει τη συναίνεση του ΕΣΡ”.