Δηλώσεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών για την προετοιμασία των σχολικών μονάδων της Σύρου ενόψει της έναρξης του νέου έτους 2017 – 2018

Φροντίδα κι εκκρεμότητες

Σε εργασίες ήπιου χαρακτήρα στο σύνολο των σχολικών μονάδων προχώρησε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης ενόψει της έναρξης του σχολικού έτους 2017 – 2018, με το αρμόδιο Τμήμα της Τεχνικής Υπηρεσίας να καλύπτει ανάγκες άμεσου χαρακτήρα, προκειμένου οι μαθητές να απολαύσουν ένα φροντισμένο σχολικό περιβάλλον.

Όπως ενημερώνει σχετικώς ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκος Βακόνδιος, με το πρώτο κουδούνι που θα χτυπήσει μικρά και μεγαλύτερα παιδιά στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σύρο δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα, αφού έχει πραγματοποιηθεί έλεγχος των κτιρίων και έχει υλοποιηθεί ένα πλάνο εργασιών.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της ενημέρωσής του, έκανε λόγο και για δύο σημαντικά θέματα που απασχολούν τον Δήμο σχετικά με το Νηπιαγωγείο του Μάννα και το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου, αναφορικά με τα οποία επεσήμανε πως η Δημοτική Αρχή φροντίζει να δρομολογηθούν.

Διαρκής έλεγχος στα σχολεία

Όπως εξ αρχής διευκρίνισε, χωρίς να προβαίνει σε λεπτομερείς αναλύσεις, η Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με τις αρμόδιες δημοτικές Επιτροπές έχει γνώση των αναγκών των κτιρίων κι ως εκ τούτου, επιδιώκει την προώθηση λύσεων κι εργασιών.

Αναφορικά με την έναρξη της νέας χρονιάς, δήλωσε γενικά πως, “Το Τμήμα Μικρών Έργων που έχει στην αρμοδιότητά του όλες τις μικρές εργασίες έχει προχωρήσει σε παρεμβάσεις στα σχολεία και μάλιστα σε όσες απαιτούνταν για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων και για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς”. Σύμφωνα με όσα εξήγησε, “Έχει προχωρήσει ο έλεγχος των υδραυλικών των σχολείων, καθώς για παράδειγμα στο Νηπιαγωγείο του Μάννα προσπαθήσαμε να δούμε το πρόβλημα που υπήρξε με την αποχέτευση” ενώ επιπλέον, υπογράμμισε πως, μικρές εργασίες ακολούθησαν σε εσωτερικούς κι εξωτερικούς χώρους των σχολείων. “Έκαναν επίσης μικρές επισκευές σε πέργκολες σχολείων ενώ σε κουφώματα κτιρίων έγιναν μικροεπισκευές και μικρομονώσεις και ελέγχθηκε οτιδήποτε σχετίζεται με την καθημερινότητα, την ασφάλεια των μαθητών και το σχολικό περιβάλλον τους”. Όπως γνωστοποίησε μάλιστα, σήμερα, “βρίσκονται σε τελικό στάδιο οι δύο εργολαβίες για τη συντήρηση των σχολικών μονάδων, η μία είναι άνω των 200 χιλ. ευρώ από την ΠΝΑΙ και η άλλη περίπου στα 40 χιλ. ευρώ από τον Δήμο” με την πρώτη εργολαβία δε, να αφορά σε χρήματα που εξασφαλίστηκαν από Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. “Φροντίσαμε για όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο νησί” τόνισε πάντως, σημειώνοντας μάλιστα πως, ο Δήμος σταθερά κάθε έτος εξασφαλίζει όσα χρήματα μπορεί.

Αναμονή για τις ενέργειες του εργολάβου

Καθ΄ όλη τη διάρκεια του προηγούμενου διαστήματος, στην ατζέντα των σχολείων “πρωταγωνίστησαν” οι εκκρεμότητες του Δημοτικού Σχολείου της Άνω Σύρου όσον αφορά το πρόβλημα με το δάπεδο του νέου γηπέδου, καθώς και η προβληματική λειτουργία της αποχέτευσης του Νηπιαγωγείου του Μάννα. “Η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα παραδοθεί για χρήση αλλά το γήπεδο όχι. Ο εργολάβος θα πρέπει να το αποκαταστήσει. Ο χώρος θα παραληφθεί μετά. Το δάπεδο του γηπέδου παρουσίασε κάποιες ανομοιομορφίες, κάποια φουσκώματα. Αυτά όλα οπωσδήποτε πρέπει να φτιαχτούν” δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Βακόνδιος, εκτιμώντας πως, ο εργολάβος δεν θα προσθέσει άλλη καθυστέρηση στον χρόνο που ήδη έχει περάσει. “Μιλάμε για ένα νέο έργο και πρέπει να παραδοθεί άρτιο από τον εργολάβο” σχολίασε παρακάτω, δεσμευόμενος και για το Νηπιαγωγείο πως θα εξετασθεί η λειτουργία των τουαλετών. “Αφαιρέθηκαν ρίζες ευκαλύπτου από την υποδομή της αποχέτευσης. Εκτίμησή μας είναι πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα αλλά θα εξετάσουμε πώς θα λειτουργήσει στο επόμενο διάστημα και από τη νέα εργολαβία έχουμε εξασφαλίσει χρήματα ώστε αν υπάρξει πρόβλημα να γίνει αντικατάσταση συνολική στις τουαλέτες” ανέφερε συνολικά ο Αντιδήμαρχος.

Προτού ολοκληρώσει τις δηλώσεις του μάλιστα, άφησε ανοικτό το θέμα της απόκτησης νέου εξοπλισμού κι επίπλων σε προσχολικές δημοτικές δομές, ευχόμενος καλή σχολική χρονιά στη μαθητική κι εκπαιδευτική κοινότητα.