Αβέβαιη η ομαλή λειτουργία του Κολυμβητηρίου έως τα μέσα Δεκεμβρίου για τη χρήση της πισίνας από τον ΝΟΣ

Αυξομειώσεις θερμοκρασίας

Από μέρα σε μέρα θα ενημερώνονται οι αθλητές της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης για την πραγματοποίηση ή μη, των προπονήσεών τους στο Κολυμβητήριο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην εφημερίδα ο Έφορος Κολύμβησης του ΝΟΣ, Δημήτρης Τσιργής, μετά και την πτώση της θερμοκρασίας της πισίνας, προχθές, που οδήγησε σε αναστολή λειτουργίας Τμημάτων.

Μέσω καθημερινών αναρτήσεων στη σελίδα του ΝΟΣ στο facebook οι γονείς και τα παιδιά θα γνωρίζουν αν θα εξελίσσονται κανονικά οι προπονήσεις τους, αφού η πτώση της θερμοκρασίας του νερού της πισίνας στους 22 βαθμούς Κελσίου την Τρίτη για αδιευκρίνιστους λόγους, στην περίπτωση που ως κατάσταση συνεχιστεί, δεν θα επιτρέψει τη συνέχιση των μαθημάτων κολύμβησης και πόλο ως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Όταν λειτουργεί η τηλεθέρμανση μας βοηθά”

Κληθείς να δώσει απαντήσεις ο εντεταλμένος για θέματα Αθλητισμού από τον Δήμο, Γουλιέλμος Πρίντεζης, γνωστοποιώντας πως, πράγματι “μας μεταφέρθηκαν παράπονα” για την πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη, θέλησε να προβεί σε διευκρινίσεις αναφορικά με τη λειτουργία του έργου της τηλεθέρμανσης και το κονδύλι του Δήμου για το πετρέλαιο.

“Η τηλεθέρμανση λειτουργεί αλλά όταν πέφτει η απόδοση των κατοικιών, δηλαδή όταν πέφτει η κατανάλωση στη ΔΕΗ, δεν μπορεί η ΔΕΗ να μας δίνει εμάς τον ατμό, γιατί έχει και δικές της ανάγκες. Οπότε κατά 50 – 60% μας βοηθάει όταν μπορεί βέβαια” δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος στην ερώτηση αν λειτουργεί το έργο της τηλεθέρμανσης, προχωρώντας και σε δηλώσεις ως προς το κομμάτι του κόστους του πετρελαίου θέρμανσης.

“Εμείς ήρθαμε το 2014 και οι ανάγκες της ΔΕΗ ήταν γνωστές” ανέφερε, τονίζοντας πως η Δημοτική Αρχή κλήθηκε να διαχειριστεί μία κατάσταση, εξηγώντας παράλληλα πως, “Το κονδύλι που έχουμε είναι συγκεκριμένο και αυτό το γνωρίζει και ο Ναυτικός Όμιλος”.

Προκειμένου να αναδείξει το ημερήσιο κόστος λειτουργίας του Κολυμβητηρίου δε, σε φθινοπωρινή – χειμερινή περίοδο, ο κ. Πρίντεζης πρόσθεσε πως σε αύξηση χρημάτων για πετρέλαιο δεν μπορεί να προβεί ο Δήμος, γνωστοποιώντας πως, η πισίνα κλείνει τον χειμώνα, αφού “κοστίζει στον Δήμο όταν είναι ανοικτή, γύρω στα 800 ευρώ όταν καίμε πετρέλαιο”.

Διευκρινίζοντας πως η Δημοτική Αρχή έχει ενημερώσει αναλυτικά τον ΝΟΣ για τη χειμερινή περίοδο, συμπλήρωσε πως, “αυτό το νούμερο είναι τραγικά μεγάλο. Όμως όταν έχουμε την τηλεθέρμανση μας βοηθά”.

Από την πλευρά του, πρόσθεσε μάλιστα πως, “Δεν είμαστε φυσικά θετικοί στο να οδηγούμαστε στη λύση του κλεισίματος, αλλά αναγκαζόμαστε γιατί οι εποχές είναι πάρα πολύ δύσκολες”, υπενθυμίζοντας μάλιστα πως, προς τον ΝΟΣ ο Δήμος είχε καταστήσει σαφές πως, “είπαμε ότι τον Δεκέμβριο θα σταματήσει το κολυμβητήριο όπως κάθε χρόνο”.

Δεν γνωρίζουμε την αιτία”

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Τσιργής επεσήμανε πρωτίστως πως η απόφαση του ΝΟΣ να ακυρώσει προπονήσεις χθες, προέκυψε λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας του νερού της πισίνας. Σύμφωνα με τις απαντήσεις του σχετικά με το αν γνωρίζει τους λόγους της πτώσης της θερμοκρασίας στους 22 βαθμούς Κελσίου, αλλά και σχετικά με το αν λειτουργεί η τηλεθέρμανση, ο ίδιος δήλωσε πως “Το έργο της τηλεθέρμανσης θα πρέπει να το κρίνουν κάποιοι πιο ειδικοί από εμάς”, συμπληρώνοντας πως, “Δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε τί έχει γίνει”.

Ωστόσο, υπενθύμισε τη θέση του για το συγκεκριμένο έργο, λέγοντας πως, “Είναι ένα έργο που αν δει κανείς την εγκριτική μελέτη του, θα δει και κάποιες συμβατικές υποχρεώσεις που έχει η Δημοτική Αρχή έναντι του έργου. Βέβαια έχουν τροποποιηθεί τα πράγματα. Όταν έγινε η μελέτη είχε λάβει ως προϋπόθεση ή την ύπαρξη του θόλου ή την κάλυψη της πισίνας με τα ισοθερμικά”.

Χωρίς να επιθυμεί να προβεί σε αναλυτικότερες δηλώσεις για τη λειτουργία ή μη του έργου, έκλεισε την ενημέρωσή του, επισημαίνοντας πως, έως ότου προσδιοριστεί η αιτία της πτώσης της θερμοκρασίας κάτω των 25 βαθμών Κελσίου, “Ζητήσαμε να μας ενημερώνει η Δημοτική Αρχή κάθε μέρα για τη θερμοκρασία και θα ενημερώνουμε από τη σελίδα μας, για το αν θα κάνουμε το μάθημα, ανάλογα της θερμοκρασίας της πισίνας”.