Μήνυμα Δημάρχου για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Ημέρα μνήμης για το Έθνος μας

  • Σάββατο, 28 Οκτωβρίου, 2017 - 13:44

Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης ενός αγώνα δύσκολου, ενός αγώνα για ελευθερία, ειρήνη και δημοκρατία. Το ελληνικό έθνος αντιστάθηκε στην εύκολη επιλογή και διάλεξε τον δύσβατο δρόμο του «ΟΧΙ», τον δρόμο της μάχης με όλα τα καταστροφικά επακόλουθά της. Με τη στάση και τις πράξεις του, το έθνος μας έγραψε την ιστορία, δεν έμεινε στο περιθώριό της.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να λεγόμαστε άνθρωποι, αν θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια, εμείς, οι σύγχρονοι Έλληνες, οφείλουμε να ακολουθούμε και τώρα και στο μέλλον το ίδιο παράδειγμα και να πατάμε πάνω στα χνάρια των προγόνων μας, των ηρώων που χάθηκαν στη μάχη, των αμάχων που πλήρωσαν με το αίμα τους τα δεινά του πολέμου, όσων επέζησαν της λαίλαπας, κάνοντας υπομονή και κουράγιο.

Αποτελεί ύψιστη ηθική υποχρέωση απέναντι στο παρελθόν μας να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και να αντισταθούμε σε ό,τι μας υποδουλώνει και μας απομακρύνει από τις αξίες και τα δίκαιά μας.

Οι σύγχρονες μάχες είναι πολυεπίπεδες και σκληρές, γι’ αυτό οφείλουμε να επιδείξουμε σθένος και αποφασιστικότητα και να μείνουμε ενωμένοι για να βγούμε νικητές, όπως άλλωστε μας έχει διδάξει η ιστορία μας.