Επιστολή εντεταλμένου συμβούλου Αθλητισμού του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης προς τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου

"Ουδέποτε κλείσαμε το κολυμβητήριο"

  • Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, 2017 - 15:06

"Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του εφόρου κολύμβησης του Ναυτικού Ομίλου Σύρου στην ιστοσελίδα του, αναφορικά με τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, θα θέλαμε να ενημερώσουμε αναλυτικά και έγκυρα κάθε ενδιαφερόμενο δημοσίως.

Με το με αρ. πρωτ. 22599/13-9-2017 έγγραφό μας, ενημερώσαμε τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου για τον προγραμματισμό μας, σχετικά με τη λειτουργία του κολυμβητηρίου, και δηλώσαμε την πρόθεσή μας να εξυπηρετήσουμε, τόσο τα τμήματα του ΝΟΣ όσο και κάθε χρήστη του κολυμβητηρίου, για όσο το δυνατόν περισσότερο διάστημα, με την πισίνα ανοιχτή.

Η προμήθεια πετρελαίου, για τη δεδομένη στιγμή,  είναι της τάξεως των 10.000 λίτρων (ήτοι περίπου 15.000 ευρώ), με σκοπό, λόγω των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, να καταναλωθεί συνετά και σε συνεργασία με τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου, ανάλογα με τις υποχρεώσεις του, κατά το διάστημα που αναφέρεται στο ανωτέρω έγγραφο.

Η πισίνα έχει 2.800 κυβικά νερό και για να επιτευχθεί η θέρμανση της, με τη λειτουργία του καυστήρα 1.800.000 θερμίδων, θα πρέπει να γίνει σωστά τεχνικά και σε συνάρτηση με την τηλεθέρμανση και τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες, γιατί διαφορετικά μπορεί να καταναλωθεί μεγάλη ποσότητα πετρελαίου χωρίς το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Μέχρι τώρα, το κολυμβητήριο, για το μήνα Οκτώβριο 2017, έμεινε χωρίς την κατάλληλη θερμοκρασία μεμονωμένες ημέρες, και συνολικά 6, οπότε η θερμοκρασία κυμαινόταν από 21 έως 22,5 βαθμούς Κελσίου.

Δεδομένου ότι ο καιρός τις επόμενες εβδομάδες προβλέπεται σχετικά καλός (σύμφωνα με την πρόγνωση), γεγονός ιδανικό για να τεθεί σε λειτουργία ο καυστήρας, και με τη βοήθεια της τηλεθέρμανσης, εκτιμάται ότι μπορεί να επιτευχθεί η απαραίτητη θερμοκρασία νερού, ώστε να πραγματοποιηθούν οι προπονήσεις των τμημάτων κολύμβησης του ΝΟΣ, καθώς και η χρήση του κολυμβητηρίου για το κοινό.

Επίσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εμείς, ουδέποτε έως τώρα, δεν κλείσαμε το κολυμβητήριο, γιατί, πέραν του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, υπάρχει και το καθημερινό πρόγραμμα άθλησης του κοινού, από τις 12:00 έως τις 17:00. Μάλιστα, καθημερινά, ενημερώνουμε τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου για τη θερμοκρασία της πισίνας, καθώς είναι και ο αρμόδιος για να διαχειριστεί τα τμήματά του.

Τέλος, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι για το 2017 έχει ήδη επιχορηγηθεί ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου με το ποσό των 9.798 ευρώ για διάφορες δράσεις του. Όσον αφορά στη θέρμανση της πισίνας, πέραν του διαθέσιμου σήμερα ποσού πετρελαίου, έχουμε προμηθευτεί 5.000 λίτρα τον Δεκέμβριο 2016 και 5.000 λίτρα το Μάρτιο του 2017, ενώ για τη λειτουργία της (χημικά, ανταλλακτικά και συντηρητές) έχει διατεθεί το ποσό των 34.000 ευρώ για το 2017.

Κατόπιν των ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι η πρόθεσή μας ήταν εξαρχής να συνεργαστούμε με τον ΝΟΣ σε ό,τι ζήτημα προέκυπτε, αναφορικά με το κολυμβητήριο. Η έλλειψη, όμως, εποικοδομητικής επικοινωνίας με κάποια μέλη του, τα οποία με μεμονωμένες κινήσεις τους δεν επιδεικνύουν την απαραίτητη διάθεση συνεργασίας, αποτελούν τους κύριους παράγοντες της σημερινής κατάστασης".