Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης για τον τουριστικό απολογισμό

  • Πέμπτη, 9 Νοεμβρίου, 2017 - 18:34

Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017, η καθιερωμένη ανοιχτή εκδήλωση για τον απολογισμό και τον προγραμματισμό των δράσεων τουριστικής προβολής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με τη συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής, αιρετών, μελών της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου, εκπροσώπων επαγγελματικών Συλλόγων και Φορέων και τοπικών επιχειρηματιών.

Μέσα από την αναλυτική παρουσίαση των δράσεων, που παρουσίασε ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης κ. Γ. Μαραγκός, ο Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής κ. Δ. Σαγκινέτος, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Θ. Μενδρινού, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Δ. Κοσμάς και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού κ. Γ. Πρίντεζης, διατυπώθηκε με σαφήνεια, ανά τομέα ευθύνης, το πλάνο και ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής για την τουριστική ανάπτυξη της Σύρου, ενώ τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η τουριστική προώθηση και προβολή ενός προορισμού αποτελεί συλλογική υπόθεση, που προϋποθέτει συνεργασία, ομοθυμία και συμπληρωματικότητα των εμπλεκόμενων φορέων.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος του απολογισμού (περίοδος 2016 – 2017), αναφέρθηκαν εκτενώς οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, ενώ, συμπληρωματικά, παρουσιάστηκαν συγκεκριμένοι τουριστικοί δείκτες για την ποσοτική και ποιοτική ανάλυση και αξιολόγηση των τουριστικών μεγεθών. Στο δεύτερο μέρος του προγραμματισμού (περίοδος 2017 - 2018), παρουσιάστηκε ο σχεδιασμός και οι δράσεις που ήδη υλοποιούνται, τόσο για την επόμενη θερινή τουριστική περίοδο όσο και για την περίοδο των Χριστουγέννων, του Καρναβαλιού και του Πάσχα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με την περαιτέρω ανάπτυξη μορφών θεματικού τουρισμού (πολιτιστικός, αθλητικός, θρησκευτικός, μαθητικός, συνεδριακός, θαλάσσιος, γεωφυσικός), αξιοποιώντας παράλληλα σύγχρονα και καινοτόμα προωθητικά εργαλεία.

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης και σε κλίμα εξαιρετικά γόνιμου και εποικοδομητικού διαλόγου, τέθηκαν ερωτήματα και πραγματοποιήθηκαν τοποθετήσεις από τους παρευρισκόμενους. Αξίζει να επισημανθεί ότι κοινή διαπίστωση όσων τοποθετήθηκαν ήταν πως η προβολή και η εξωστρέφεια του νησιού μας, κατά τα τελευταία δύο έτη, είναι συστηματική και στοχευμένη, με γνώμονα αφενός την αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της επισκεψιμότητας της Σύρου, εντός και εκτός των συνόρων, και αφετέρου την ισχυροποίηση του brand για το τουριστικό προϊόν του νησιού.