Διεκδίκησε κι εξασφάλισε χρηματοδότηση το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου από το Υπ. Ναυτιλίας

Αναβάθμιση του λιμένα Ερμούπολης

  • Τρίτη, 14 Νοεμβρίου, 2017 - 06:18

Παρεμβάσεις βελτίωσης και επισκευές προγραμματίζει το Λιμενικό Ταμείο Σύρου για το χώρο αναμονής οχημάτων και επιβατών στο λιμάνι της Ερμούπολης, αξιοποιώντας τη χρηματοδότηση των 124.000 ευρώ του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Κακοτεχνίες και παραλείψεις που προέκυψαν μετά το έργο της ανάπλασης καλείται να καλύψει το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου. Παρά τη σημαντική βελτίωση που έφερε η μεγάλη αυτή αλλαγή στην παραλιακή οδό της Ερμούπολης, δεν έλειψαν τα προβληματικά σημεία, ειδικά στα σημεία αναμονής επιβατών και οχημάτων. Σημεία τα οποία έχουν επισημανθεί πολλάκις τόσο από αρμόδιους φορείς, όσο και από πολίτες, για την ταλαιπωρία που προκαλούν σε καθημερινές δραστηριότητες και φυσικά αυξημένες περιόδους τουριστικής κίνησης.

Χρηματοδότηση για σωτήριες παρεμβάσεις αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης
 

Σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημόσιων Επενδύσεων 2017, τα Λιμενικά Ταμεία Σύρου και Μυκόνου θα λάβουν χρηματοδότηση 124.000 ευρώ και 123.500 ευρώ αντίστοιχα, για αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών – ή όχι και τόσο έκτακτων εν προκειμένω.

Υπενθυμίζεται ότι στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 8 Νοεμβρίου για τον απολογισμό και προγραμματισμό των δράσεων τουριστικής προβολής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Σύρου κ. Δημήτρης Κοσμάς είχε αναφερθεί σε μία σειρά δράσεων και βελτιωτικών παρεμβάσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν βάσει αιτηθείσας χρηματοδότησης.

Στη σύντομη συνομιλία που είχε η εφημερίδα μαζί του, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το ποσό των 124.000 έχει εγκριθεί και θα αξιοποιηθεί βάσει προτεραιοτήτων για τη βελτίωση του κομματιού της παραλίας που εκτείνεται από το σημείο πρόσδεσης των πλοίων μέχρι την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης. Συγκεκριμένα, το Λιμενικό Ταμείο προγραμματίζει την επισκευή των προβληματικών στεγάστρων στο χώρο αναμονής των επιβατών, την ασφαλτόστρωση εντός και εκτός λιμένος στο προαναφερθέν κομμάτι, εργασίες διαγράμμισης εντός λιμένος και δημιουργία αποχετευτικού δικτύου. Πρόκειται για παρεμβάσεις με σκοπό να μπει τάξη και να υπάρξει γενικότερη βελτίωση στο χώρο του λιμανιού.

Παράλληλα, αξίζει να επισημανθεί πως έχει εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η αντίστοιχη χρηματοδότηση για τη διαμόρφωση εγκαταστάσεων στην περιοχή ΜΕΤΚΑ του λιμένα Ερμούπολης και αναμένεται άμεσα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες.