Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αίθουσα εκδηλώσεων στο Λυκειακό συγκρότημα της Σύρου

«Πρέπει να περιφρουρήσουμε αυτό το στολίδι»

Ο καθαρισμός και η συντήρηση της Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων «Κωνσταντίνος Τουλούπης» στο συγκρότημα των Λυκείων στο Μάννα τέθηκε ως βασική προτεραιότητα στην πρώτη συνεδρίαση της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με νέα πρόεδρο την Ειρήνη Δράκου.

Οι φυσικές φθορές που έχουν προκληθεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο καθιστούν επιτακτική την ανάγκη άμεσης επισκευής τους προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η χρήση του τόσο από σχολεία, όσο και από εξωσχολικούς φορείς.

«Θα παραχωρήσουμε την αίθουσα σε όσους την έχουν ζητήσει για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων μέχρι και τον Ιανουάριο 2018, αλλά παράλληλα θα κάνουμε ενέργειες προς τον δήμο για τον καθαρισμό και τη συντήρησή της» δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» η κ. Δράκου, υπογραμμίζοντας πως, αν δεν διευθετηθούν αυτά τα δύο ζητήματα, η αίθουσα δεν θα παραχωρηθεί ξανά

Επιδείνωση των προβλημάτων

Ειδικότερα τόνισε πως, οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα πρέπει να προβούν στην αντικατάσταση πάνελ από την οροφή, όπου έχει εισχωρήσει το νερό της βροχής, στην αποκατάσταση τμημάτων σοβά και στην καταγραφή των μηχανημάτων, τα οποία βρίσκονται στο χώρο. Απαραίτητη κρίνεται επίσης η συνδρομή της Υπηρεσίας Καθαριότητας, ώστε να βρεθεί μία μόνιμη λύση για τον καθαρισμό της αίθουσας, τον οποίο αναλαμβάνουν μέχρι σήμερα τα σχολεία που τον χρησιμοποιούν για δημιουργικές και ερευνητικές εργασίες, κινηματογραφικές δράσεις, θεατρικές παραστάσεις και άλλες εκδηλώσεις.

«Αν δε δοθεί λύση η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Κάποιος πρέπει να μας πει αν υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος και να εξετάσει όλα τα τεχνικά θέματα. Πρέπει να δούμε λίγο πιο σοβαρά την αίθουσα» επεσήμανε η πρόεδρος, κάνοντας λόγο για ένα «στολίδι», το οποίο πρέπει να περιφρουρήσουμε. Εξήγησε μάλιστα, πως η συγκεκριμένη αίθουσα δημιουργήθηκε χάρη στις προσπάθειες των εκπαιδευτικών, οι οποίοι έβαλαν διαμόρφωσαν το πρόγραμμα, έκαναν τη μελέτη και πήραν τον εξοπλισμό. «Αγωνιστήκαμε για να την φτιάξουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καταγραφή και αξιολόγηση των αναγκών

Τα περισσότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Κωνσταντίνος Τουλούπης» δεν είναι καινούρια, καθώς σύμφωνα με την κ. Δράκου, έχουν επισημανθεί και στο παρελθόν οι φθορές που έχουν προκληθεί τόσο από τον χρόνο, όσο και τις έντονες βροχοπτώσεις. «Το θέμα δεν ήρθε πρώτη φορά προς συζήτηση. Αποτελεί προτεραιότητά μας εδώ και δύο χρόνια. Το έχουμε θέσει ξανά και ξανά, όμως τώρα είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε ένα τέλος» διευκρίνισε η πρόεδρος, καθιστώντας γνωστό πως τις επόμενες ημέρες, η Επιτροπή θα επικοινωνήσει τόσο με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Φραγκίσκο Βακόνδιο, όσο και με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητα Μάριο Βουτσίνο για την άμεση τακτοποίηση αυτών των θεμάτων.

Από την πλευρά του, ο κ. Βακόνδιος δήλωσε στην «Κοινή Γνώμη» ότι η υπηρεσία θα κάνει αυτοψία στην αίθουσα προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες, να τις αξιολογήσει και να τις εντάξει στο πρόγραμμά του. Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως ο Δήμος υπέγραψε την περασμένη εβδομάδα δύο συμβάσεις, μία ύψους 40.000 ευρώ και μία 278.000 ευρώ για συντηρήσεις σχολικών κτιρίων. Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται και παρεμβάσεις στα κτίρια των Λυκείων. «Επομένως, θα αξιολογήσουμε τις ανάγκες της Αίθουσας και θα δούμε εάν μπορούμε να τις φροντίσουμε με τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί ή με κάποιο επιπλέον κόστος», κατέληξε ο κ. Βακόνδιος.