“Στριμώχνεται” η συνεδρίαση για τον προϋπολογισμό του 2018 σήμερα το βράδυ, μετά από δημοτικό συμβούλιο με ατζέντα άνω των τριάντα θεμάτων

Προκλητική μεθόδευση που εκθέτει τη Δημοτική Αρχή

Κατά 600 χιλ. ευρώ μειωμένος ο προϋπολογισμός του επόμενου έτους συγκριτικά με το 2017

Με μεθοδευμένο τρόπο επιχειρεί η Δημοτική Αρχή να υποβαθμίσει το ύψιστης σημασίας θέμα - για τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης - της ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2018, έχοντας προγραμματίσει τη σχετική συζήτηση για απόψε το βράδυ, μετά από μία πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η ατζέντα της οποίας περιλαμβάνει περισσότερα από τριάντα θέματα κι ως εκ τούτου, αναμένεται πολύωρη κι εξαντλητική η διαδικασία για τα αιρετά μέλη.

Στην ήδη έντονη “σκιά” της δριμείας κριτικής που έχει εισπράξει η Δημοτική Αρχή από την αντιπολίτευση συνολικά, καθ΄ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας, αναφορικά με την οικονομική διαχείριση που αναπτύσσει και την αβέβαιη – οικονομικά – αντοχή του Δήμου, έρχεται το σοβαρό θέμα της έγκρισης ή μη, του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, το ύψος του οποίου φθάνει στα 23 εκατ. ευρώ περίπου, δηλαδή 600 χιλ. ευρώ χαμηλότερα από τον αντίστοιχο του 2017.

Το γεγονός πως, στο περιεχόμενό του έχουν – ήδη - διαπιστωθεί “εξόφθαλμα” προβλήματα, όπως τα αποτύπωσε αναλυτικά η μείζων αντιπολίτευση κατά τη συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή στις 5 Δεκεμβρίου και που μέχρι σήμερα δεν έχουν διορθωθεί, αποτέλεσε τον λόγο για τον οποίο η παράταξη του Ανδρέα Γιαλόγλου γνωστοποίησε χθες το μεσημέρι μέσω ανακοίνωσής της, την απόφασή της να μην συμμετάσχει στην αποψινή συνεδρίαση.

Έχοντας μάλιστα καταστήσει γνωστή την κριτική της ως προς την εισήγηση του προϋπολογισμού που θέτει προς έγκριση η Δημοτική Αρχή, τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης, κάλεσαν εκ νέου την πλειοψηφία – έστω και την ύστατη στιγμή – να αποσύρει το περιεχόμενό του και να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο, σε κατάλληλο χρόνο και όταν αυτό θα έχει διορθωθεί, τουλάχιστον ως προς τα σοβαρά λάθη του.

Με φόντο τα ανωτέρω δε, αλλά και τη στάση της Δημοτικής Αρχής να “στριμώξει” τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018, επιδιώκοντας ξεκάθαρα να αποφύγει και να κάμψει(;) τον αντίλογο και τον αντιπολιτευτικό λόγο, αναμένεται με ανάλογο ενδιαφέρον η στάση και η τοποθέτηση των δύο παρατάξεων της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δηλαδή της Κίνησης Πολιτών Σύρου, αλλά και της Λαϊκής Συσπείρωσης Σύρου.

Η παράταξη Γιαλόγλου γυρίζει την πλάτη στη μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής

Ειδικότερα, σε καυστικό τόνο η δημοτική ομάδα “Σύρος, ένα βήμα μπροστά” με επικεφαλής τον Ανδρέα Γιαλόγλου καταγγέλλει δημόσια την στάση της Δημοτικής Αρχής να μεθοδεύσει την υποβάθμιση της πιο σοβαρής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, καθιστώντας γνωστή εγκαίρως την απόφασή της να μη συμμετάσχει στη βραδινή (20.00) συνεδρίαση, η οποία ακολουθεί μίας πρώτης απογευματινής συνεδρίασης (17.00) του δημοτικού οργάνου με ογκώδη ατζέντα.

“Η δημοτική μας ομάδα αποφάσισε να μη συμμετάσχει στην αυριανή (σσ. σημερινή) συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2018. Θεωρούμε ότι επιχειρείται μια μεθόδευση η οποία υποτιμάει τόσο τη σοβαρότητα του θέματος όσο και τη νοημοσύνη του Συριανού λαού καθότι την ίδια μέρα προηγείται ξεχωριστή ημερήσια διάταξη με 32 θέματα, απολογιστική ενημέρωση από αθλητικό σύλλογο καθώς επίσης και οι καθιερωμένες ερωτήσεις και τοποθετήσεις για την καθημερινότητα” δηλώνει κατηγορηματικά η μείζων μειοψηφία, επισημαίνοντας μάλιστα πως, βάσει της σχετικής νομοθεσίας, προβλέπεται πως “η συζήτηση για τον προϋπολογισμό οφείλει λόγω σοβαρότητας του θέματος, να γίνεται σε ξεχωριστή ημερήσια διάταξη όχι απλώς για τυπικούς λόγους, αλλά για λόγους ουσίας έτσι ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος προκειμένου να τοποθετηθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι”.

Κατά συνέπεια, εκ μέρους της παράταξης, υποστηρίζεται πως, “γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι καταργείται το πνεύμα του νόμου από τη στιγμή που η συζήτηση για τον προϋπολογισμό θα πραγματοποιηθεί τελικά σε προχωρημένη βραδινή ώρα με εξαντλημένους τους εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους”. Υπογραμμίζεται μάλιστα πως, για το σύνολο των λόγων που αναφέρει παρακάτω η ίδια παράταξη ζητά τη μετάθεση της συνεδρίασης, κάτι που αιτήθηκε μάλιστα και στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

“Για τους παραπάνω (σσ. παρακάτω) λόγους καλούμε τη Δημοτική Αρχή, έστω και την τελευταία στιγμή να μεταθέσει τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού σε επόμενη αυτοτελή συνεδρίαση προσδίδοντας στο θέμα τη σοβαρότητα που του αρμόζει” αναφέρει ο κ. Γιαλόγλου, έχοντας σημειώσει και κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής – προ ημερών – πως, “Η Δημοτική Αρχή οφείλει να βγει και να μιλήσει πλέον με τη γλώσσα της αλήθειας”, με φόντο μάλιστα την έντονη δημόσια συζήτηση που έχει προηγηθεί με αφορμή και τις 12 αναμορφώσεις που έγιναν μέσα στο έτος, χωρίς να έχει διορθωθεί η οικονομική πορεία στο κομμάτι της στοχοθεσίας.

 

Σπατάλη χρημάτων τα προηγούμενα χρόνια και τώρα μαζεύετε από παντού”

Προβαίνοντας σε ένα συνολικότερο σχόλιο για τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, ο Ανδρέας Γιαλόγλου υποστήριξε πως σήμερα, ο νέος προϋπολογισμός – μειωμένος κατά 600 χιλ. ευρώ – έρχεται να επιβεβαιώσει πως, η Δημοτική Αρχή καθ΄ όλη τη διάρκεια της παρούσας θητείας, “σπαταλούσε χρήματα και τώρα μαζεύει από παντού”.

Όπως άλλωστε αναφέρθηκε και στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης της παράταξης “Σύρος, ένα βήμα μπροστά”, “Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει κατ’ επανάληψη μάρτυρες της προχειρότητας με την οποία καταρτίζονται και εκτελούνται από τη Δημοτική Αρχή οι ετήσιοι προϋπολογισμοί του Δήμου μας” και το γεγονός αυτό, “έχει επισημανθεί τόσο από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου όσο και πρόσφατα από το Οικονομικό Παρατηρητήριο” το οποίο μάλιστα “με το με αρ. πρωτ. 1679/30-11-2017 έγγραφό του επιβεβαιώνει τις αποκλίσεις των εσόδων οι οποίες πλησιάζουν τις 500.000 ευρώ και καλεί το δήμο μας να λάβει μέτρα για την αντιμετώπισή τους”.

Σύμφωνα με όσα υπογραμμίζουν τα μέλη της μείζονος αντιπολίτευσης, “επειδή δε θέλουμε σε καμία περίπτωση να υπεκφύγουμε των υποχρεώσεων που απορρέουν από το θεσμικό μας ρόλο, παραθέτουμε με το παρόν τα σοβαρότερα από τα προβλήματα που έχουμε ήδη εντοπίσει και αποτυπώσει κατά τη συζήτηση του θέματος στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου”, κάνοντας λόγο μάλιστα για έναν προϋπολογισμό του νέου έτους που “μαρτυρά τη συρρίκνωση των οικονομικών του Δήμου μας γεγονός που φαίνεται με την πρώτη ματιά, καθώς είναι μειωμένος κατά 600.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι”. Μείωση η οποία πρόσθεσαν πως, “μεταφράζεται σε αντίστοιχες μειώσεις σε ένα πλήθος δαπανών (στον τουρισμό, την αστική συγκοινωνία, τις επιχορηγήσεις σε συλλόγους κλπ)”.

 

Έχει δημοπρατηθεί το έργο του νέου Δημοτικού Σχολείου Βάρης και απουσιάζουν τα χρήματα από τον προϋπολογισμό

Εστιάζοντας πιο συγκεκριμένα την κριτική της, η μείζων αντιπολίτευση υπενθύμισε πως, “το τεχνικό πρόγραμμα εν γένει παρουσιάζει πλήθος λαθών και προβλημάτων”, σημειώνοντας μάλιστα ότι το περιεχόμενό του δεν ταυτίζεται σε βασικά σημεία με τον προϋπολογισμό, με τρανό παράδειγμα το νέο Δημοτικό Σχολείο Βάρης.

Αρχικά, ο κ. Γιαλογλου θέτοντας τη ρητορική ερώτηση στην Οικονομική Επιτροπή “Ποιό είναι το σημαντικότερο έργο που πρέπει να κάνει ο Δήμος μέσα στο 2018;” φωτογραφίζοντας την κατασκευή κι επέκταση του νέου Δημοτικού Σχολείου Βάρης, τόνισε πως, τα χρήματα για την έναρξη των εργασιών δεν έχουν συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό. “Απουσιάζει το σημαντικότερο έργο που έχει να εκτελέσει ο Δήμος το επόμενο διάστημα που αφορά την επέκταση του Δημοτικού Σχολείου της Βάρης” επανέλαβε αρκετές φορές προς τον πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, Αλέξη Αθανασίου, εξηγώντας παράλληλα πως, “Παρότι το έργο αναμένεται να υπογράψει σύμβαση στις αρχές του 2018 και παρότι έχει συμπεριληφθεί στο τεχνικό πρόγραμμα (με λανθασμένο βέβαια προϋπολογισμό όπως έχουμε ήδη επισημάνει), απουσιάζει από τον Π/Υ του 2018”.

Σύμφωνα με όσα διευκρίνισε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, “Το γεγονός αυτό μπορεί να δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ομαλή υλοποίηση του έργου για τα οποία αποκλειστικά υπεύθυνη θα είναι η Δημοτική Αρχή”. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της Οικονομικής Επιτροπής χαρακτήρισε “ευτράπελο” την διαμορφωθείσα κατάσταση από πλευράς Δημοτικής Αρχής, επαναλαμβάνοντας πως, “Στο Τεχνικό Πρόγραμμα είναι γραμμένο το έργο, το έχετε ψηφίσει με 1.700.000 ευρώ, η έκπτωση που έχει λάβει είναι 42% και θα πάει στο 1.200.000 ευρώ και στον προϋπολογισμό είναι 0 ευρώ. Δεν υπάρχει καν. Πραγματικά δεν μπορεί να είναι όλα αυτά μαζί σωστά” δήλωσε κατηγορηματικά.

Καταθέτοντας μάλιστα αρκετές φορές την ανησυχία του όσον αφορά στην έναρξη εκτέλεσης του έργου με φόντο τα παραπάνω, σημείωσε χαρακτηριστικά πως, “τίθεται ζήτημα ξεκάθαρο εκτέλεσης του έργου, διότι το έργο θα υπογράψει σύμβαση τις επόμενες ημέρες”, καθώς μάλιστα “για το πρώτο τρίμηνο μέχρι την έγκριση του προϋπολογισμού, δεν θα μπορεί να πάρει ούτε προκαταβολή ο εργολάβος, ούτε τίποτα”.

Υποστηρίζοντας μάλιστα πως, “Τινάζετε στον αέρα το βασικό έργο”, έθεσε και θέτει το ερώτημα προς τη Δημοτική Αρχή αν “τα έχετε σκεφθεί όλα αυτά;”.

Στον παρόντα χρόνο, αξίζει να υπενθυμιστεί δε, πως, ο προηγούμενος Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιώργος Παπαμανώλης αναφορικά με την σύνταξη του προϋπολογισμού του 2017 είχε αναφέρει πως είχε συμπεριληφθεί η χρηματοδότηση του έργου στο τότε αρχικό σχέδιο, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τις σημερινές άστοχες... ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, ενώ κρίνεται επιβεβλημένο να τονισθεί πως, εγείρεται προβληματισμός για την ποιότητα του έργου λόγω της μεγάλης έκπτωσης. Φρέσκιες άλλωστε είναι οι μνήμες της ταλαιπωρίας του έργου της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης Ερμούπολης, αν και για το έργο του Δημοτικού Σχολείου Βάρης, ο σημερινός Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκος Βακόνδιος, σε προηγούμενο άρθρο της εφημερίδας είχε δεσμευθεί για τη συστηματική επίβλεψη των εργασιών του αναδόχου.

Εξ αφορμής του συγκεκριμένου θέματος, ο ίδιος ο κ. Γιαλόγλου θέλησε να στηλιτεύσει και τη “διάλυση του Τμήματος Προγραμματισμού” από τη Δημοτική Αρχή, βασικό έργο της οποίας όπως τόνισε, αποτελούσε η ομαλή “επικοινωνία” ανάμεσα σε Οικονομική και Τεχνική Υπηρεσία για να μην προκύπτουν παρόμοια θέματα και σαφώς προκειμένου να υπάρχει ομαλή “πορεία” των έργων με τους προϋπολογισμούς τους. “Έχει ήδη δημοπρατηθεί το έργο και δεν έχετε εντάξει τα λεφτά” επανέλαβε ο ίδιος, κλείνοντας τον σχολιασμό του για το εν λόγω έργο.

 

Κινδυνεύει η λειτουργία του Δημοτικού Σφαγείου

Επιπλέον, η παράταξη του Ανδρέα Γιαλόγλου έθιξε το ζήτημα της συνέχισης της λειτουργίας του Δημοτικού Σφαγείου, καθιστώντας γνωστό το αβέβαιο μέλλον του, αφού όπως υπογράμμισε ο Δήμος δεν έχει υπολογίσει το απαραίτητο ποσό για την άκρως νόμιμη και τυπική λειτουργία του βάσει του ισχύοντος κανονισμού.

“Είναι ένα ελάχιστο ποσό της τάξεως των 20 – 30 χιλ. ευρώ για να λειτουργήσει το σφαγείο που είναι μείζονος σημασίας για το νησί μας” σχολίασε ο ίδιος στην Οικονομική Επιτροπή, προσθέτοντας μάλιστα και μέσω της ανακοίνωσης της παράταξής του πως διαπιστώνεται ότι “δεν έχει περιληφθεί το αναγκαίο ποσό για τη συμμόρφωση της λειτουργίας του σφαγείου με τις υποδείξεις της Υγειονομικής Υπηρεσίας με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η συνέχιση της λειτουργίας του με ότι αυτό συνεπάγεται για τους κτηνοτρόφους του νησιού μας”.

Αύξηση τετραγωνικών και έμμεση επιβάρυνση δημοτών μέσω δημοτικών τελών

Στο πλαίσιο της κριτικής της για τον προϋπολογισμό του 2018 η μείζων αντιπολίτευση δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την έμμεση επιπλέον επιβάρυνση δημοτών που θα προκύψει λόγω της αύξησης τετραγωνικών, με φόντο τα οποία η Δημοτική Αρχή στο κομμάτι των δημοτικών τελών έχει προϋπολογίσει να εισπράξει ποσό αυξημένο κατά 100 χιλ. ευρώ συγκριτικά με το 2017.

“Τα δημοτικά τέλη παραμένουν με τους περυσινούς αυξημένους συντελεστές και επιπλέον οι δημότες καλούνται να πληρώσουν περίπου 100.000 ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρυσι, λόγω της αύξησης των τετραγωνικών μέτρων” εξήγησε ο κ. Γιαλόγλου, τονίζοντας μάλιστα για μία ακόμη φορά πως, “Παράλληλα δε διαφαίνεται καμία πολιτική επενδύσεων για να υπάρξει καλύτερη λειτουργία του συστήματος έτσι ώστε να προκύψουν μειώσεις των τελών”.

Προτού κλείσει την κριτική του στο ίδιο θέμα, επανέλαβε κατηγορηματικά πως, “Αυξάνουμε τα τετραγωνικά που έχει σαν αποτέλεσμα να ζητάμε από τους κατοίκους του νησιού 100.000 ευρώ παραπάνω”, χρήματα που σύμφωνα με όσα τόνισε, “από τις ίδιες τσέπες θα βγουν”.

 

Μειώσεις στη θέρμανση σχολείων. Ανοικτά θέματα δρομολογίων mini bus και περικοπές σε προβολή

Με δεδομένα τα αιτήματα των πολιτών και ειδικότερα των κατοίκων των περιοχών γύρω από τη Δόξα ως προς τα προβλήματα και τη μη κάλυψη δρομολογίων μέσω της λειτουργίας της αστικής συγκοινωνίας, με φόντο και τα θέματα στην περιοχή του Βούρλη, από όπου και πλέον δεν διέρχονται mini bus, η αντιπολίτευση έθιξε και την γενικόλογη και χωρίς σχεδιασμό, περικοπή στον αντίστοιχο προϋπολογισμό. “Μειώνονται οι δαπάνες για την αστική συγκοινωνία κατά 50.000 ευρώ” ανέφερε ο κ. Γιαλόγλου, στα λεγόμενα του οποίου το μέλος της παράταξής του, Νικόλαος Φωτεινιάς θέλησε να προσθέσει και τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για εξέταση των θεμάτων των δημοτών και άμεση δρομολόγηση λύσεων.

Εκτός των ανωτέρω όμως, η μείζων μειοψηφία παρατήρησε και το θέμα της μείωσης του προϋπολογισμού για κάλυψη του πετρελαίου θέρμανσης των σχολείων κατά 30 χιλ. ευρώ, κάνοντας αναφορά και στις περικοπές κατά 13 χιλ. ευρώ στο κομμάτι των επιχορηγήσεων των πολιτιστικών Συλλόγων.

Τέλος, η κριτική της παράταξης του Ανδρέα Γιαλόγλου ολοκληρώθηκε με την αναφορά στα χρήματα για την τουριστική προβολή του τόπου. Σύμφωνα με όσα σημείωσε, “τα ποσά για την τουριστική προβολή είναι ελάχιστα και ειδικότερα για τη συμμετοχή σε εκθέσεις έχουν προβλεφθεί μόνο 5.000 ευρώ, παρά τις συνεχείς επισημάνσεις των επιχειρηματιών του τουρισμού για τη σημασία των τουριστικών εκθέσεων”.

 

Αναμένονται(;) απαντήσεις

Στα ανωτέρω, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Αλέξης Αθανασίου δεν έδωσε απαντήσεις, τις οποίες οφείλει ωστόσο να δώσει στην αποψινή συνεδρίαση, αφού κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του 2018 στην Οικονομική Επιτροπή, ο ίδιος περιορίστηκε μόνον στη σύντομη αναφορά οικονομικών στοιχείων και σε διευκρινίσεις ως προς το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής για τις περικοπές. Αφού ανέφερε με ακρίβεια πως ο νέος προϋπολογισμός “πέφτει” στα 23.427.458, 05 ευρώ, πρόσθεσε πως, “η πρόβλεψή μας για το χρηματικό υπόλοιπο είναι στα 3.329.239,40 ευρώ με μία πρόβλεψη για αποθεματικό στα 139.882,92 ευρώ και για τα ΠΟΕ (σσ. ανείσπρακτα) η εκτίμησή μας είναι 1.235.178, 17 ευρώ”.

Πέραν των ανωτέρω, πρόσθεσε πως, στα παραπάνω ποσά, πέραν του ύψους του προϋπολογισμού καθώς “στις 31/12/2017 όταν θα έχουμε τα τελικά ποσά για να κλείσει το έτος 2017, στη μεγάλη αναμόρφωση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος που θα έρθει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τέλος Φεβρουαρίου, θα έχουμε αλλαγές πιθανότατα και στο χρηματικό υπόλοιπο και ως προς άλλες υποχρεώσεις μας και στις εισπράξεις από ΠΟΕ”, επαναλαμβάνοντας μάλιστα τη συλλογιστική της Δημοτικής Αρχής ως προς τις επιλογές της στο κομμάτι των περικοπών.

“Η υποχρέωσή μας είναι να έχουμε έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Είναι η μόνη χρονιά από την οποία προσπαθήσαμε να πάρουμε ποσά από τα μεγάλα έξοδα που κάνει ο Δήμος. Ένα από αυτό και η αστική συγκοινωνία” ανέφερε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας πως, για τη λειτουργία της μέχρι σήμερα ο Δήμος σε ετήσια βάση δαπανούσε περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ. “Δεν μπορείς να έχεις μία συγκοινωνία η οποία σου κοστίζει μισό εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο και να μην κόβεις ποτέ τίποτα από αυτήν. Είναι πολιτική επιλογή που θα πρέπει να μας την αναγνωρίσετε” υπογράμμισε ο ίδιος απευθυνόμενος στη μειοψηφία και δίνοντας παράλληλα το σκεπτικό των μειώσεων που αναφέρθηκαν παραπάνω και σε άλλα πεδία.

Προτού ολοκληρώσει μάλιστα, ο κ. Αθανασίου θέλησε να καταστήσει ξεκάθαρο πως μέλημα της Δημοτικής Αρχής είναι να αυξάνει τα έσοδά της, αναγνωρίζοντας όμως πως σήμερα, αυτά δυστυχώς “βαίνουν μειούμενα συνεχώς”. “Τα έσοδα και οι εισπράξεις του Δήμου πράγματι βαίνουν μειούμενα εδώ και πάρα πολύ καιρό από την αρχή της κρίσης. Όμως τουλάχιστον για το έτος 2018 θα γίνουν και κάποιες ενέργειες από πλευράς Δήμου που δεν έχουν γίνει ποτέ” σημείωσε, λέγοντας τέλος πως, μεταξύ άλλων στο πεδίο των ανείσπρακτων η Δημοτική Αρχή μεριμνά για τη διατήρηση “ενεργών” των ρυθμίσεων των 100 δόσεων. “Στόχος μας είναι να αυξηθούν και τα έσοδά μας με τρόπο που θα είναι κοινωνικά δίκαιος και όχι τυφλός” σχολίασε τέλος ο αντιδήμαρχος Οικονομικών.