Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Σύρου – Ερμούπολης

Χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος στους εργαζομένους του Νεωρίου

  • Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου, 2017 - 12:39

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, συνεδρίασε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 17:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου (Πλατεία Μιαούλη, α’ όροφος),  μετά από την υπ΄ αριθ. πρωτ. 32019/07-12-2017 πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που επιδόθηκε σύμφωνα με το νόμο, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα θέματα της ημερήσιας διάταξης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης

Σε συνέχεια του αντίστοιχου Ψηφίσματος που είχε εγκριθεί με την υπ’ αριθμ. 410/2016 προηγούμενη απόφασή του και λαμβάνοντας υπόψη:

1.     το υπ’ αριθμ. πρωτ. 559/7-8-2017 έγγραφο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,

2.     το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στο ναυπηγείο ΝΕΩΡΙΟ ΣΥΡΟΥ παραμένουν απλήρωτοι για μήνες και έχουν περιέλθει σε κατάσταση εξαθλίωσης, αναζητώντας συσσίτια για τις οικογένειές τους,

3.     το γεγονός ότι πλησιάζουν οι εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,

4.     το γεγονός ότι δεν θα χορηγηθεί σε δικαιούχους ένα μεγάλο ποσό από το κοινωνικό μέρισμα που μοιράζεται αυτές τις ημέρες και

5.     τη διαλογική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία εκπροσώπων του Εργοστασιακού Σωματείου του ναυπηγείου ΝΕΩΡΙΟ ΣΥΡΟΥ.

Κατόπιν των ανωτέρω, το Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου-Ερμούπολης, αφού αποφάσισε ομόφωνα, εκδίδει το ακόλουθο ψήφισμα για τη χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος στους εργαζομένους του ναυπηγείου ΝΕΩΡΙΟ ΣΥΡΟΥ:

ΨΗΦΙΣΜΑ

1.    ΚΑΛΕΙ την Κυβέρνηση να ανταποκριθεί άμεσα στο δίκαιο του αιτήματος των εργαζομένων του ναυπηγείου ΝΕΩΡΙΟ ΣΥΡΟΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κυκλάδων, για την χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος, στα πρότυπα που αυτό είχε δοθεί κατά το παρελθόν σε εργαζομένους άλλων ναυπηγείων.

2.    Το παρόν Ψήφισμα να σταλεί στον κ. Πρωθυπουργό, στον κ. Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, στον κ. Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, στους κ.κ. Αρχηγούς όλων των Kομμάτων της Βουλής, στην κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στον κ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης και στους κ.κ. Βουλευτές του Νομού Κυκλάδων. Επίσης, να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΥΝΑΒΗΣ