Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Σύρου - Ερμούπολης

"Απαιτούμε από τον Δήμαρχο να προστατέψει τους εργαζόμενους και τον ευάλωτο πληθυσμό"

  • Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου, 2018 - 16:03

Μαθήματα Διοίκησης ¨παραδίδει¨ η Δημοτική Αρχή και αυτή τη φορά τη σκυτάλη πήρε ο κ. Χαρίτος. Πιστός στις παραδόσεις και τη φιλοσοφία της Αιρετής Αρχής, αναπαράγει και εφαρμόζει Διοίκηση αλαζονείας, υπεροψίας, αδιαφορώντας για τους άλλους και θέτοντας σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία, την αποτελεσματικότητα και το μέλλον των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου.

Η παντελής έλλειψη σχεδιασμού και η ανυπαρξία οράματος, άνοιξαν την όρεξη του κ. Χαρίτου, ο οποίος με τις ευλογίες της Δημοτικής Αρχής, αποφάσισε να απομακρυνθούν η Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας από τον α΄ όροφο του ΚΑΠΗ σε αίθουσα του Παιδικού Σταθμού επί της Κ. Μαρούλη.

Μας δημιουργούνται τεράστια ερωτηματικά για τους λόγους που αποφασίστηκε η διάσπαση των Κοινωνικών Υπηρεσιών, λόγοι οι οποίοι αψηφούν ότι για πρώτη φορά στη λειτουργία του Δήμου και μάλιστα μετά από πολύ κόπο και μεράκι των συναδέλφων, συγκεντρώθηκαν όλες οι υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας και φροντίδας σε ένα χώρο, ότι ο νέος χώρος δεν είναι κατάλληλος για την φιλοξενία των δομών, ότι θα συστεγάζονται νήπια με κατηγορίες ευάλωτου πληθυσμού (μεταξύ άλλων και ψυχικά ασθενών, τοξικοεξαρτώμενων), ότι δημιουργείται πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του Κέντρου Κοινότητας.

Το κίνητρο είναι μεγάλο, αλλά ¨δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν χωράνε¨. Ο κ. Χαρίτος ήδη εδώ και 2 μήνες χρησιμοποιεί τον υπόγειο χώρο του ΚΑΠΗ, στοιβάζοντας σακούλες με τρόφιμα τα οποία προορίζονται για τις ανάγκες των μελών του Σωματείου των Συνταξιούχων ΙΚΑ, προκαλώντας τη δυσαρέσκεια των ωφελουμένων που χρησιμοποιούν το χώρο για δραστηριότητες (γυμναστική, κλπ).

Μάλιστα δεν δίστασε, ξεπερνώντας τον θεσμικό του ρόλο, να εξαπολύει μύδρους και υποτιμητικές εκφράσεις έναντι συναδέλφου και μάλιστα ενώπιον ωφελουμένων των Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Περισσότερα ερωτηματικά δημιουργούνται με τις ΄βλέψεις΄ που έχει για την αξιοποίηση του α΄ορόφου του ΚΑΠΗ, μιας και θα μείνει ουσιαστικά κενός, τη στιγμή που οι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Κέντρου Κοινότητας θα στοιβαχτούν σε αίθουσα Παιδικού Σταθμού.

Κατόπιν αυτής της ¨συνεργατικής¨ συμπεριφοράς, η παράπλευρη απώλεια ήταν η εξώθηση σε παραίτηση της Προϊσταμένης του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας. Βέβαια, τι είναι όλα αυτά μπροστά στην ικανοποίηση της προσωπικής ματαιοδοξίας και των συμφερόντων του κ. Χαρίτου και της Δημοτικής ομάδας;

Απαιτούμε από τον κ. Δήμαρχο να προστατέψει τον ευάλωτο πληθυσμό του νησιού και τους συναδέλφους μας και όσο είναι καιρός να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα.