Συνάντηση Γ. Μαραγκού με μέλη του πληρώματος "Carson City"

  • Σάββατο, 17 Μαρτίου, 2018 - 09:45

Με αφορμή την άφιξη στο λιμάνι της Ερμούπολης του αμερικανικού πλοίου «Carson City», με σκοπό την ολιγοήμερη ανάπαυση και αναψυχή του πληρώματος, πραγματοποιήθηκε εθιμοτυπική συνάντηση σήμερα, Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018, στο Δημαρχιακό Μέγαρο, μεταξύ του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης κ. Γιώργου Μαραγκού, του Ακολούθου Άμυνας της Αμερικανικής Πρεσβείας κ. Robert Palm, του Κυβερνήτη του πλοίου Captain Nicholas Adema και δύο Αξιωματικών του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Δούναβη και του Λιμενάρχη Σύρου κ. Ιάκωβου Γκύζη.

Ο κ. Δήμαρχος καλωσόρισε το πλήρωμα και αφού έκανε μια σύντομη παρουσίαση της ξεχωριστής ταυτότητας της Σύρου, δίνοντας έμφαση στον πολιτιστικό πλούτο και στη μακραίωνη παράδοσή και ιστορία της, αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λιμένα της Ερμούπολης.

Ο Ακόλουθος Άμυνας της Αμερικανικής Πρεσβείας και ο Κυβερνήτης του «Carson City» δήλωσαν εντυπωσιασμένοι με τη μέχρι στιγμής εικόνα που έχουν αποκομίσει από τη Σύρο και κυρίως από τον σύγχρονο και ασφαλή λιμένα της Ερμούπολης, ενώ μετέφεραν την ανυπομονησία του πληρώματος να γνωρίσουν και το υπόλοιπο νησί.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ ευχάριστο κλίμα, εκφράζοντας αμφότερες οι πλευρές την ικανοποίησή τους για τη μέχρι στιγμής γόνιμη συνεργασία του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης με την Αμερικανική Πρεσβεία, ενώ ακολούθησε ξενάγηση εντός του χώρου του Δημαρχείου.

 

 

 

Ετικέτες: