Σταθερά ανοδική η πορεία της Πασχαλινής περιόδου στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, όπως επιβεβαιώνουν τα στοιχεία

“Απογείωση” επισκεψιμότητας στη Σύρο

Για πρώτη χρονιά αναχώρηση έξι πλοίων τη Δευτέρα του Πάσχα για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών με προορισμό τον Πειραιά

Νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας κατέγραψε η πρωτεύουσα των Κυκλάδων αναφορικά με την πασχαλινή περίοδο, με τα στοιχεία των αφίξεων κατά το διάστημα της Μεγάλης Εβδομάδος να επιβεβαιώνουν την αρχική αισιόδοξη αίσθηση της άφιξης περισσότερων επισκεπτών στον τόπο, συγκριτικά με το περυσινό αντίστοιχο διάστημα.

Περισσότερες από 9.500 αφίξεις επιβατών καταγράφηκαν στη Σύρο μέσω των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που είχαν προγραμματιστεί για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών στο νησί, με τα συγκεκριμένα στοιχεία να εμπνέουν αισιοδοξία και να τεκμηριώνουν πως, το νησί αποτελεί έναν καθιερωμένο Πασχαλινό προορισμό.

Τόσο η εικόνα των προσεγγίσεων των πλοίων στο λιμάνι της Ερμούπολης καθ΄ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, όσο όμως και η εντυπωσιακή εικόνα των σταδιακών αναχωρήσεων των πλοίων τη Δευτέρα του Πάσχα, αποτελούν μία ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη για το νησί, που αναδεικνύει πως, όταν η πρωτεύουσα των Κυκλάδων έχει την ακτοπλοϊκή εμπιστοσύνη των εταιρειών, τότε ανταποδίδει – με αριθμούς – τις δυνατότητες απόδοσής της.

Συγκεκριμένα, άξιο παρατήρησης αποτελεί το γεγονός ότι το μεγάλο κύμα αναχώρησης επισκεπτών του Πάσχα, καταγράφηκε τη Δευτέρα 9/4/2018 στη Σύρο, οπότε και δρομολογήθηκαν για πρώτη χρονιά έξι πλοία με λιμάνι προορισμού τον Πειραιά, τα οποία κι “έφυγαν” από τη Σύρο, “ασφυκτικά” γεμάτα.

 

Νέο ρεκόρ το Πάσχα του 2018. Περισσότεροι οι επισκέπτες κατά 500 άτομα

Συγκεκριμένα, τα απολογιστικά στοιχεία της επισκεψιμότητας για τη Σύρο την περίοδο του Πάσχα αποδεικνύουν το σταθερό ενδιαφέρον των επισκεπτών για τον τόπο, που χρόνο με τον χρόνο αυξάνεται.

Ειδικότερα, φέτος, από την Κυριακή των Βαΐων ως και το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδος αφίχθησαν στο νησί 9.547 επισκέπτες έναντι 9.036 επισκεπτών την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, με την αύξηση να μεταφράζεται σε 500 περίπου άτομα.

Πιο αναλυτικά για τη φετινή Πασχαλινή περίοδο, από το λιμάνι του Πειραιά προς το λιμάνι της Σύρου αναχώρησαν 7.220 επιβάτες (921 ΙΧ, 196 δίκυκλα) και από τα νησιά προς την πρωτεύουσα των Κυκλάδων 1.139 επιβάτες (132 ΙΧ, 76 δίκυκλα).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ξεχωριστά και τα στοιχεία των αφίξεων με τα πλοία της Blue Star Ferries το βράδυ του Μ. Σαββάτου και της Κυριακής των Βαΐων, οπότε και αντιστοίχως μεταφέρθηκαν από τον Πειραιά προς τη Σύρο συνολικά 1.188 επιβάτες.

Προς επιβεβαίωση του ισχυρισμού και της αναφοράς περί ανοδικής πορείας της επισκεψιμότητας την περίοδο του Πάσχα ακολουθούν αναλυτικά και τα στοιχεία των παρελθόντων ετών: Το 2016, 8.007 επισκέπτες και 974 οχήματα, το 2015, 5.218 επισκέπτες και 543 οχήματα, το 2014, 6440 επισκέπτες κι 620 οχήματα και το 2013, 6.287 επισκέπτες όπως επίσης 640 οχήματα.

 

Αμοιβαίο όφελος από την ακτοπλοϊκή εμπιστοσύνη

Κρίνεται αναγκαίο να τονισθεί ιδιαίτερα, το γεγονός πως η ακτοπλοϊκή εμπιστοσύνη των εταιρειών απέναντι στη Σύρο, με βάση τα στοιχεία, ενισχύεται ολοένα και περισσότερο την περίοδο του Πάσχα και μάλιστα χρόνο με τον χρόνο, δεδομένο που είναι χρήσιμο για να λειτουργήσει θετικά σαν συμπέρασμα προς πάσα πλευρά και ως προς την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο και όχι μόνον, προκειμένου να υπάρχει αμοιβαίο όφελος.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα του Πάσχα η Σύρος “γνώρισε” τη σημασία του να μην είναι ακτοπλοϊκά απομονωμένη, αφού δρομολογήθηκαν για πρώτη φορά, έξι διαδοχικές αναχωρήσεις πλοίων με προορισμό τον Πειραιά, με την εικόνα των επιβατών και των οχημάτων να τεκμηριώνει πως η Σύρος ανταποδίδει το όφελος προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, όταν απολαμβάνει την τακτική σύνδεσή της με το μεγάλο λιμάνι της χώρας, αφού τα πλοία αναχώρησαν “γεμάτα”. Ειδικότερα, τα πλοία που εξυπηρέτησαν το επιβατικό κοινό από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων προς το λιμάνι του Πειραιά τη Δευτέρα (9/4) είχαν ως ακολούθως: Nissos Samos (15.55), Blue Star Paros (16.00), Superfast XII (17.00), Champion Jet (19.00), Highspeed 4 (19.30) και Nissos Mykonos 20.00.

Επιπλέον, το νησί της Σύρου πρέπει να σημειωθεί πως θα εξυπηρετήσει τους επισκέπτες του, παρομοίως και την Τρίτη του Πάσχα (10/4), μετά από τη δρομολόγηση τεσσάρων πλοίων με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Τα προγραμματισμένα δρομολόγια έχουν ως εξής: Blue Star Paros (16.00), Blue Star 1 (16.10), Nissos Rodos (16.45) και Chapmion Jet 1 (19.00).

Η λήψη των πανοραμικών φωτογραφιών και του βίντεο πραγματοποιήθηκε από το ξενοδοχείο Esperance στο λιμάνι της Ερμούπολης.