Ο απολογισμός του Τμήματος Προγραμματισμού του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Σχεδιασμός και προγράμματα

  • Τρίτη, 22 Μαΐου, 2018 - 06:19

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και η παρακολούθηση των προγραμμάτων, εντός του 2017, περιέχονται στα απολογιστικά στοιχεία του Αυτοτελούς Τμήματος Επιχειρησιακού Προγραμματισμού και Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Επιχειρησιακός σχεδιασμός και παρακολούθηση προγραμμάτων

Το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου, καταγράφοντας τα κυριότερα θέματα με τα απασχολήθηκε κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τη δραστηριοποίηση του σε:

Σύνταξη Επιχειρησιακού Προγράμματος Δήμου Σύρου – Ερμούπολης 2017 -2019 (Α΄φάση).

Έρευνα για χρηματοδοτικά προγράμματα για να καλυφθούν ανάγκες έργων του Δήμου, (ΕΣΠΑ, Πράσινο Ταμείο, ΥΠΕΚΑ κλπ).

Επιτελική Υποστήριξη των Υπηρεσιών Δήμου σύμφωνα με τις αρμοδιότητες του ΟΕΥ.

Παρακολούθηση του συνόλου των έργων Ε.Σ.Π.Α. μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (OPS), με τη συνδρομή των εμπλεκομένων υπηρεσιών του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ως προς το φυσικό και οικονομικό αντικείμενο, σύνταξη φακέλων συμμετοχής, τεχνικά δελτία παρακολούθησης, τεχνικά δελτία πληρωμών, τεχνικά δελτία σε όλες της τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα έργα: α.«Επισκευή – Επέκταση Δημοτικού Σχολείου Βάρης ν. Σύρου και Ανέγερση Νηπιαγωγείου» και β.«Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σύρου-Ερμούπολης».

Σύνταξη προτάσεων για μελλοντικά έργα Ε.Σ.Π.Α

1.Υποβολή πρότασης για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Ανάπτυξη ψηφιακών εφαρμογών για την επαφή με τον κόσμο του Μάρκου Βαμβακάρη», προϋπολογισμού 390.000 ευρώ.

2. Υποβολή πρότασης για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Δράσεις προστασίας και ανάδειξης των περιοχών NATURA και δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης των Πολιτών», προϋπολογισμού 202.973 ευρώ του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Κύριος του Έργου), του Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων και του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης.

3. Υποβολή συμπληρωματικών στοιχείων και διευκρινήσεων για την εξέταση αίτησης χρηματοδότησης της πράξης «Μονάδα επεξεργασίας στερεών αποβλήτων και κατασκευή νέου κυττάρου ΧΥΤΥ Δήμου Σύρου – Ερμούπολης», προϋπολογισμού 6.526.267 ευρώ.

Σύνταξη προτάσεων για μελλοντικά έργα Π.Δ.Ε

1.Υποβολή πρότασης για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Μηχανισμός Ενθάρρυνσης & Υποστήριξης των Επενδύσεων & της Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας στο νησί της Σύρου», προϋπολογισμού 690.000 ευρώ.

2.Υποβολή πρότασης για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Δράσεις Αξιοποίησης της Γεωλογικής Ιστορίας με σκοπό την ανάπτυξη του Γεωτουρισμού στη Σύρο», προϋπολογισμού 367.285 ευρώ.

3.Υποβολή πρότασης για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Κατασκευή ποδηλατόδρομου από την Πυροσβεστική μέχρι το πάρκινγκ της Ακτής Μ. Δουράτσου», προϋπολογισμού 287.238,42 ευρώ.

Σύνταξη προτάσεων για μελλοντικά έργα Πράσινο Ταμείο

1.Υποβολή πρότασης για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Κατασκευή παιδικής χαράς Πλατείας Σεφέρη», προϋπολογισμού 79.500 ευρώ.

2.Υποβολή πρότασης για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αναβάθμιση παιδικής χαράς Γαλησσά», προϋπολογισμού 86.000 ευρώ.

Έγκριση συμμετοχής του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020» (Πρόγραμμα Intereg):

1. Τουρισμός χωρίς εμπόδια για όλους με το ακρωνύμιο «ΕΡΜΗΣ ΙΙ».

2. Ολοκληρωμένο Τηλεματικό Σύστημα Δημοτικών Συγκοινωνιών για Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα με το ακρωνύμιο «ΕΥ-ΚΙΝΗΣΗ»

Σύνταξη πρότασης στο Πράσινο Ταμείο για σύνταξη Σχεδίων Βιώσιμης Κινητικότητας (εντάχθηκε πρόσφατα).

Σύνταξη προγραμματικών συμβάσεων

1. Προγραμματική Σύμβαση του Υπουργείου Εσωτερικών (Γεν. Γραμμ. Πολιτικής Προστασίας), της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Σύρου -Ερμούπολης, για την «Επισκευή- Συντήρηση – διαμόρφωση Κτιριακών Εγκαταστάσεων Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ερμούπολης».

2. Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας (Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Ν. Κυκλάδων) για την «Παροχή υπηρεσιών υποστήριξης σε παιδιά με ειδικές ανάγκες ήτοι: υπηρεσίες λογοθεραπείας, γυμναστή, εκμάθηση μουσικής, εργοθεραπείας και κοινωνικού φροντιστή κ.λ.π.».

3. Προγραμματική Σύμβαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για την «Αντικατάσταση τριών φωτιστικών ιστών και συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ερμούπολης».

4. Προγραμματική Σύμβαση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για την «Συντήρηση – επισκευή στέγης κτιρίου 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος».

5. Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου - Δήμου Σύρου- Ερμούπολης, Δήμου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, Γενικού Νοσοκομείου Σύρου και Γενικού Νοσοκομείου - ΚΥ Νάξου, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η εκπόνηση μελετών έργων εγκαταστάσεων υγείας για το έργο «Εκπόνηση μελετών του Γ.Ν Σύρου και του Γ.Ν-Κ.Υ Νάξου».

Παράταση Προγραμματικών Συμβάσεων

1. Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για το έργο «Συντηρήσεις – Επισκευές σχολικών κτιρίων».

2. Σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για την κατασκευή γηπέδου 5χ5 στην περιοχή «Καμίνια».

3. Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και του ΦΟΔΣΑ Σύρου για την «Αποκομιδή και μεταφορά ανακυκλώσιμων υλικών».

4. Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και του ΦΟΔΣΑ Σύρου για τη «Διοικητική –Λογιστική & Τεχνική Υποστήριξη του ΦΟΔΣΑ από τον Δήμο».

5. Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την «Εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας Αθλητικού Κέντρου Δήμου Σύρου-Ερμούπολης “Δημήτριος Βικέλας” – κλειστής αίθουσας Β'».

6. Προγραμματική Σύμβαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης για την «Αντικατάσταση τριών φωτιστικών ιστών και συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου Ερμούπολης».

Υλοποιήσιμες εργασίες

Εργασίες που υλοποιήθηκαν έως την 24/04/2017 (ημερομηνία δημοσίευσης του νέου ΟΕΥ του Δήμου):

1. Σύνταξη αναμορφώσεων Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου.

2. Προγραμματισμός για τη Συμμετοχή μας σε δίκτυα Δήμων ελληνικών και Ευρωπαϊκών (ΔΑΦΝΗ, Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων, Σύμφωνο Δημάρχων, Σύμφωνο Δημάρχων νησιών Ευρώπης κλπ).

3. Παρακολούθηση Τεχνικού Προγράμματος και των σχετικών Πιστώσεων.

Πληροφορικής, Τεχνολογιών και Επικοινωνιών

Μέρος του Τμήματος, με ευθύνη επί των Επικοινωνιών και Τεχνολογιών, πέραν της τεχνικής συνδρομής σε παρουσιαζόμενες βλάβες στον ηλεκτρονικό και δικτυακό εξοπλισμό, που ξεπέρασαν τις 1.000, παρείχε διαρκή υποστήριξη σε όλους τους χρήστες του Δήμου, εξυπηρετώντας περί τα 1.250 αιτήματα.

Εκτός αυτών έχουν υλοποιηθεί και βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, ζεύξεις με υπηρεσίες του Δήμου εκτός του κεντρικού δημαρχείου, αξιοποιώντας το Σύζευξις και το Μητροπολιτικό Δίκτυο των οπτικών ινών της Ερμούπολης, με αποτέλεσμα υπηρεσίες απομακρυσμένες να αξιοποιούν όλες τις εφαρμογές λογισμικού που λειτουργούν στους servers του κεντρικού δημαρχείου, καθώς και να έχουν άμεση υποστήριξη από τους τεχνικούς του τμήματος.

Συνεχής υποστήριξη του λογισμικού διαχείρισης του συνόλου των λειτουργιών του Δημοτολογίου, καθώς και συνεχής παραμετροποίηση του πληροφοριακού συστήματος του Δημοτολογίου για την αναθεώρηση των Εκλογικών καταλόγων, για τον ονομαστικό κατάλογο του Μητρώου Αρρένων και για τη συνεχή ενημέρωση του Εθνικού Δημοτολογίου.

Συνεχής υποστήριξη του τμήματος Μισθοδοσίας, όλων των οικονομικών υπηρεσιών, του τμήματος Προσωπικού, του λογισμικού διαχείρισης.

Στο πλαίσιο υποστήριξης της OTS ολοκληρώθηκαν 520 εργασίες (αναβαθμίσεις, παραμετροποιήσεις προγραμμάτων κτλ.).

Δημιουργήθηκαν 18 νέες θέσεις εργασίας.

Εγκατάσταση και παραμετροποίηση των ασυρμάτων δικτύων στην παραλία της Βάρης, στην παραλία του Γαλησσά και στην πλατεία Μιαούλη.