Παζάρι Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

  • Τετάρτη, 23 Μαΐου, 2018 - 14:16

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά φτάνουμε στην ευχάριστη θέση να πραγματοποιήσουμε το Παζάρι του Σχολείου μας με χειροποίητες κατασκευές των μικρών μας μαθητών. Ένα Παζάρι που ενώνει με έναν γλυκό και μαγικό τρόπο ολόκληρη την κοινωνία της Σύρου αφού για να πραγματοποιηθεί ενεργοποιούνται και πρωταγωνιστούν οι μικροί μας μαθητές με καθοδηγητές τους εκπαιδευτικούς μας και συνεργούς απλούς πολίτες, εμπόρους, ανθρώπους που εκπροσωπούν το Δήμο, την εκπαίδευση και τον Πολιτισμό.

 Όταν πρωτοξεκινήσαμε υπήρχαν άνθρωποι στη Σύρο που δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη του Σχολείου μας. Τώρα μας συναντούν στο δρόμο και  μας ρωτούν με αγωνία πότε θα ξανασυναντηθούμε στην Πλατεία, για να θαυμάσουν τις δημιουργίες των μικρών μας καλλιτεχνών. Έτσι το Ειδικό Σχολείο από Ειδικό μου, Ειδικό Μας μετατρέπεται σε Ειδικό Σας. Σε ένα Σχολείο που διδάσκει σε όλους μας ότι η αληθινή ομορφιά βρίσκεται στην ιδιαιτερότητα του καθενός μας και στην δύναμη της ψυχής του να αξιοποιεί στο μέγιστο δυνατό όλες του τις δυνάμεις στο να αποτυπώνει το αποτέλεσμα της ευαισθησίας και της φαντασίας του μέσα από τη δημιουργία της Τέχνης.  

Κάποιοι που δεν γνωρίζουν μπορεί να λένε ότι ορισμένοι μαθητές μας δεν μιλάνε… δεν επικοινωνούν με τους γύρω τους και άλλα τέτοια και μονολογούν μέσα τους ΄τι κρίμα…΄ Εμείς απαντούμε με καμάρι ότι όλοι οι μαθητές μας μιλάνε. Εμείς τους  βοηθάμε να βρουν τον τρόπο να το εκφράσουν με τα μάτια τους, με το γέλιο τους, με τις δημιουργίες τους, με την αγκαλιά τους…

Μετά από τέσσερα συνεχόμενα έτη εμείς οι εκπαιδευτικοί είμαστε μάρτυρες μιας μεγάλης αλλαγής που συντελείται στην κοινωνία της Σύρου. Άνθρωποι από όλες τις βαθμίδες μετετράπηκαν από αδιάφοροι για μας σε πολύ καλούς φίλους και συνεργάτες των προσπαθειών μας. Και αυτό το μαρτυρεί κάθε χρόνο η ολοένα και μεγαλύτερη διάθεση του κόσμου να σταθεί δίπλα μας και να μας βοηθήσει στο δύσκολο έργο μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!!   

Η Προϊσταμένη του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης

Μαρία Νευροκοπλή