Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο αναφορικά με ένα ακόμη επικίνδυνο κτίριο της Ερμούπολης

Ορατός κίνδυνος “κατάρρευσης”

Ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένα ακόμη κεντρικό κτίριο στο κέντρο της Ερμούπολης και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Χίου και Σταματίου Πρωίου, αφού η αποκόλληση τμημάτων των σοβάδων του, καθώς και τα “σάπια” κουφώματά του, κάθε άλλο παρά ασφάλεια εμπνέουν για τους πεζούς που διέρχονται από το εν λόγω σημείο.

Πρόκειται για ένα γωνιακό ακίνητο που έχει εγκαταλειφθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια από τους ιδιοκτήτες του, δεν χρησιμοποιείται, με αποτέλεσμα να έχει μετατραπεί σε ερείπιο, που “κρύβει” κινδύνους ατυχήματος για τους περαστικούς, αλλά και τους οδηγούς.

Η αποκόλληση τμημάτων των επιφανειών του, η πτώση σοβάδων, οι ρωγμές στους τοίχους του, καθώς όμως και το στέγαστρο που σχεδόν αιωρείται πάνω από την είσοδό του και το πεζοδρόμιο, αποτέλεσαν την αφορμή παρέμβασης εκ μέρους της Κίνησης Πολιτών Σύρου, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να επιληφθεί του θέματος η Τεχνική Υπηρεσία και η Πολεοδομία.

Εκ μέρους του αρμόδιου Αντιδημάρχου, Φραγκίσκου Βακόνδιου υπήρξε δέσμευση για άμεση προώθηση του θέματος στην Πολεοδομία του Δήμου, με σκοπό να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα για την ασφάλεια των πολιτών.