Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Σύρου για το Πολυνομοσχέδιο, που ψηφίζεται σήμερα

"Θα πρέπει να είναι μπροστά οι δικές μας ανάγκες"

  • Πέμπτη, 14 Ιουνίου, 2018 - 10:42

Στη Βουλή κατατίθεται σήμερα το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης, όπου περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, μεταξύ άλλων, δημοσιονομικά ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί, θέματα φορολογίας, ενεργειακά θέματα, χρονοδιάγραμμα για τις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και ζητήματα δημόσιας διοίκησης και εργασιακά.

Το ΠΑΜΕ Σύρου, σε σχετική ανακοίνωσή του, εκφράζει την αντίρρησή του και καλεί το λαό να αντιδράσει.

"Η κυβέρνηση φέρνει σήμερα με τη γνωστή, πια μορφή του κατεπείγοντος, ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο με δεκάδες αντιλαϊκά προαπαιτούμενα της τέταρτης αξιολόγησης, το οποίο περιλαμβάνει από Δημοσιονομικά και Φορολογικά μέτρα, μέχρι Εργασιακά και ζητήματα Δημόσιας Διοίκησης. Αυτά όχι μόνο διαψεύδουν πανηγυρικά τους ισχυρισμούς περί επαναφοράς τάχα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μετά το “τέλος των μνημονίων”, αλλά στερεώνουν το έδαφος της νομιμοποίησης όλων των αντεργατικών μέτρων που έχουν έρθει έως σήμερα με βάση τον “Κώδικα Εργατικού Δικαίου και Κώδικα Ρυθμίσεων Εργασίας”.

Την «ανάπτυξη» που τόσο ωραία μας παρουσίασαν τα διάφορα κυβερνητικά στελέχη πριν λίγες μέρες στο αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Σύρο, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση να την κάνει πράξη ψηφίζοντας ένα ακόμα πολυνομοσχέδιο που τσακίζει εργατικά δικαιώματα, κόβει συντάξεις, προϋποθέτει αιματηρά πλεονάσματα και παράλληλα χαρίζει με την μορφή φοροελαφρύνσεων ζεστό χρήμα στο μεγάλο κεφάλαιο.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παρασυρθεί από τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης που τάζει λαγούς με πετραχήλια όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και τον κατώτερο μισθό. Η “μεταμνημονιακή Ελλάδα” όχι μόνο δεν φέρνει ανάκτηση των απωλειών και ανακούφιση για τον εργαζόμενο λαό, αλλά θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την αντιλαϊκή επίθεση με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Το μάθαμε πια πως κάθε φορά που μιλάνε για το ξέφωτο της καθαρής εξόδου απ' τα μνημόνια φέρνουν και ένα νέο πακέτο αντιλαϊκών μέτρων. Δεν χρειάζονται λόγια. Μιλούν οι πολιτικές τους πράξεις για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα.

Η απάντηση που πρέπει να δοθεί από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τις γυναίκες, θα πρέπει να είναι: “μπροστά οι δικές μας ανάγκες”. Η μόνη λύση για το λαό βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης απέναντι σε εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ, απέναντι σε νέα και παλιά μέτρα.

Να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές.
  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
  • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ! Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ.
  • Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.
  • Κάτω οι φόροι - να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
  • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων".