Πολύωρη απαγόρευση της διέλευσης οδηγών σε αρκετές περιοχές της Σύρου, βάσει της ανακοίνωσης του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για το 3ο Trimore Syros Triathlon

Αποκλεισμός πολιτών και “πάγωμα” μετακινήσεων

Σε πολύωρο αποκλεισμό και μη δυνατότητα μετακινήσεων υποχρεώνονται κάτοικοι αλλά κι επισκέπτες της Σύρου ορισμένες ημέρες κατά τη διάρκεια του 3ου Trimore Syros Triathlon στο νησί, αφού βάσει των κυκλοφοριακών μέτρων που γνωστοποίησε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, το αυτονόητο δικαίωμα της ομαλής μετακίνησης των πολιτών, “θυσιάζεται” στις απόλυτες απαιτήσεις της διεξαγωγής της αθλητικής διοργάνωσης.

Τα προσωρινά μέτρα πλήρους αποκλεισμού περιοχών – χωριών ακόμη και για διάστημα έξι ωρών, όπως επίσης η μη δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών με mini bus και ΚΤΕΛ, αλλά και το πολυήμερο “λουκέτο” στη θέση “Νησάκι” της Ερμούπολης, συνθέτουν το αυστηρό περίγραμμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ανακοίνωσε επισήμως ο Δήμος, με σκοπό την αποκλειστική εξυπηρέτηση του Τριάθλου.

Απόλυτη εξυπηρέτηση των αναγκών του Τριάθλου. Παραβλέπονται οι ανάγκες των πολιτών

Ειδικότερα, δεν αποκλείεται να προκληθούν εντονότατες αντιδράσεις από την πλευρά πολιτών – ευλόγως – αφού, τα μεγαλύτερα προβλήματα αποκλεισμού τόσο μονίμων κατοίκων, όσο και επισκεπτών του νησιού, θα προκύψουν το Σάββατο στις 23 Ιουνίου, οπότε και για όλο το πρωινό, έως και τις 2 το μεσημέρι, οι πολίτες που διαμένουν στα χωριά της Βάρης, του Μέγα Γιαλού και στην περιοχή Αχλάδι, δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, αφού ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός. Το σοβαρό θέμα εγείρεται καθώς δεν υπάρχουν εναλλακτικές οδοί μετακίνησης στις περισσότερες περιπτώσεις, σε μία ημέρα που σταθερά παρουσιάζει αυξημένη κυκλοφοριακή κίνηση, καθώς οι πολίτες μεταβαίνουν προς το κέντρο της πόλης με σκοπό τις αγορές τους, όπως παρομοίως και οι επιχειρηματίες της Ερμούπολης. Την ίδια ημέρα δε, αποκλείεται και η διέλευση από το ύψος του ΙΚΑ ως και τη διασταύρωση της Αζολίμνου, γεγονός που θα προκαλέσει το πολύωρο “πάγωμα” του κέντρου.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκύπτει ακόμη και για τον αποκλεισμό της πόλης, κατά τις πρωινές ώρες τόσο του Σαββάτου, όσο και της Κυριακής (24/6), οπότε και δεν επιτρέπεται η διέλευση κανενός οχήματος στην παραλιακή οδό της πόλης, αλλά μεγαλύτερος προβληματισμός εγείρεται για τον πλήρη αποκλεισμό του χώρου στάθμευσης “Νησάκι” συνολικά, από τις 20 Ιουνίου το βράδυ έως και τις 26 του Ιουνίου, το μεσημέρι.

Ανάλογος πονοκέφαλος αναμένεται να προκληθεί, ίσως και έντονες αντιδράσεις, κατά τις ημέρες συνολικά των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων - όπως αυτές έχουν ανακοινωθεί από τη Δημοτική Αρχή - και στην πλευρά των πολιτών που έχουν μοναδική δυνατότητα μετακινήσεων με mini bus ή και ΚΤΕΛ, αφού θα μείνουν ανεκτέλεστα τα προγραμματισμένα δρομολόγια.

Αξίζει να σημειωθεί δε, πως, μεγάλη παράλειψη του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης αποτελεί και η απόφαση να μην προσδιορίσει το μέρος που θα μετακινηθεί η αφετηρία τα ταξί, γεγονός που δεν αφήνει μόνο ανενημέρωτους τους πολίτες που θα επέλεγαν αυτό το μέσον για τις όποιες μετακινήσεις τους, αλλά “γεννά” μεγάλο πρόβλημα και στους ίδιους τους επαγγελματίες οδηγούς, που για ακόμη μία φορά απαιτείται να αλλάξουν προσωρινά πιάτσα.

Τα κυκλοφοριακά μέτρα όπως ακριβώς γνωστοποιήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή

Η επίσημη ανακοίνωση του Δήμου ακολουθεί αυτούσια: Ενόψει της διεξαγωγής της αθλητικής διοργάνωσης «3rd TrimoreSyros Triathlon», ενημερώνουμε τους δημότες, τους κατοίκους, τους επισκέπτες του νησιού μας, όπως και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 2501/10/181-α’ απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων και τις υπ’ αριθμ. 21/11-06-2018 και 22/13-06-2018 αποφάσεις του Λιμεναρχείου Σύρου:

  • Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 και κατά τις ώρες 9:30 έως και 14:00, στο ένα ρεύμα κυκλοφορίας από την ευθεία του Μέγα Γιαλού προς τη Βάρη και συγκεκριμένα από την περιοχή Αχλάδι μέχρι την περιοχή Αγ. Αντώνιος, η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται από το άλλο ρεύμα κυκλοφορίας με ιδιαίτερη προσοχή και χαμηλή ταχύτητα.

  • Την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως και 12:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία – αλιεία οποιουδήποτε σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Φάμπρικας, Βάρης και Μέγα Γιαλού.

  • Απαγορεύεται η κίνηση παντός οχήματος ως ακολούθως:

α. Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως και 13:00 και την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 κατά τις ώρες 08:00 έως 11:30, στις οδούς Ακτή Στρατάρχου Παπάγου, Ακτή Εθνικής Αντίστασης, Ακτή Πέτρου Ράλλη και Πλατεία Λαϊκής Κυριαρχίας, από την Πυροσβεστική έως την προβλήτα κρουαζιερόπλοιων).

β. Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018 και κατά τις ώρες 7:45 έως και 14:00, από το κτίριο του ΙΚΑ Σύρου και επί των οδών Νικ. Μανδηλαρά - Ηρώων Πολυτεχνείου- Κάτω Μάνα - διασταύρωση Αζολίμνου - Βάρη έως και την ευθεία του Μ. Γιαλού και, κατά τις ίδιες ώρες, στις οδούς Θυμάτων Σπερχειού- Πρωτοπαπαδάκη- Πλατεία Τσιροπινά, Απόλλωνος- Λαδοπούλου, Μπαμπαγιώτου- Μαυροκορδάτου- Αγίου Δημητρίου έως τον Άγιο Δημήτριο- Μερκούρη- Αγίου Νικολάου- Ροΐδη.

γ. Την Κυριακή 24 Ιουνίου2018 και κατά τις ώρες 08:00 έως 10:30, από την Πλατεία Μιαούλη (Χίου- Στ. Πρωίου- Νικ. Μανδηλαρά- Πλατεία Ηρώων- Ασημομύτη- Α. και Ε. Μπαρμπέτα – Γ. Γουλανδρή) έως και την οδό Αλ. Παναγούλη και, κατά τις ίδιες ώρες, στις οδούς Ελ. Βενιζέλου- Πρωτοπαπαδάκη- Καλομενοπούλου- Λαδοπούλου-  Μπαμπαγιώτου-Μαυροκορδάτου -Αγίου Δημητρίου.

δ. Την Κυριακή 24 Ιουνίου2018 και κατά τις ώρες 12:00 έως 14:00, στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της ευθείας του Μέγα Γιαλού και συγκεκριμένα από την περιοχή Αχλάδι μέχρι την περιοχή Άγιος Αντώνιος.

  • Από την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 και ώρα 24:00 και μέχρι την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018 και ώρα 12:00, απαγορεύεται η στάθμευση επί της Πλατείας Λαϊκής Κυριαρχίας και επί της Πλατείας Αφανούς Ναύτη.

  • Κατά τις ώρες των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δεν θα πραγματοποιηθούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια των MiniBus και των ΚΤΕΛ, ενώ θα μεταφερθεί και η πιάτσα των Taxi.

  • Η κυκλοφορία θα πραγματοποιείται από παράλληλες οδούς

  • Από τις παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις εξαιρούνται τα οχήματα ΕΛ.ΑΣ., Π.Υ., Λ.Σ., Ε.Κ.Α.Β. και των εθελοντών «Chopper Riders».