Ξεκίνησαν οι σημαντικές παρεμβάσεις στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Ερμούπολης με σκοπό την ολοκλήρωσή τους ως τον Σεπτέμβριο

“Τρέχουν” οι εργασίες αναβάθμισης

Αναμένεται τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα και αντικατάσταση ηλεκτροφωτισμού στον αθλητικό χώρο

Να απολαύσουν οι αθλητές του ποδοσφαίρου από τη νέα αγωνιστική περίοδο ένα αναβαθμισμένο γήπεδο επιχειρεί ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, ο οποίος σε συνεργασία με την ΕΠΣ Κυκλάδων προχώρησε επιτυχώς στην εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για τη βελτίωση του μεγάλου αθλητικού χώρου της Ερμούπολης.

Ήδη χθες, ξεκίνησαν επισήμως οι πρώτες παρεμβάσεις εντός του γηπέδου ποδοσφαίρου από τον αρμόδιο εργολάβο, ο οποίος οφείλει να “τρέξει” τις προγραμματισμένες εργασίες, με σκοπό εντός τριμήνου και συγκεκριμένα ως το τέλος Σεπτεμβρίου να έχει παραδώσει το ανανεωμένο γήπεδο στην αθλητική κοινότητα της Σύρου, αλλά και των Κυκλάδων.

Πρόκειται για ένα έργο που “κυνήγησαν” ο Δήμος και η ΕΠΣ Κυκλάδων, με σκοπό οι μικροί και μεγάλοι ποδοσφαιριστές να μπορούν να αγωνίζονται με ασφάλεια σε ένα σύγχρονο γήπεδο.

Αναφορικά με τις εξελίξεις και την έναρξη των εργασιών, ενημέρωσε μέσω λιτών δηλώσεών του, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Φραγκίσκος Βακόνδιος, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία του έργου αντικατάστασης χλοοτάπητα και των στύλων ηλεκτροφωτισμού, προκειμένου οι αθλητές να παραμένουν ασφαλείς κατά τη διάρκεια προπονήσεων κι αγώνων.

Υλοποίηση πριν τη νέα αγωνιστική περίοδο. Χρονοδιάγραμμα τριμήνου

Συγκεκριμένα, ο κ. Βακόνδιος γνωστοποίησε πως ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης του γηπέδου ποδοσφαίρου, μιλώντας για τις σημαντικές αλλαγές που θα “γνωρίσει” ο χώρος.

“Ξεκίνησαν σήμερα (σσ. χθες) οι εργασίες. Ουσιαστικά απομακρύνεται ο παλιός τάπητας του γηπέδου καθώς και οι στύλοι φωτισμού του αθλητικού χώρου, δηλαδή οι τρεις πυλώνες και θα τοποθετηθούν νέοι στύλοι, όπως και νέος χλοοτάπητας” σχολίασε σχετικά, εξηγώντας πως, “Η προμήθεια δεν έχει γίνει ακόμη. Ωστόσο έχει γίνει ο διαγωνισμός, υπάρχει ο εργολάβος και από εκεί και πέρα έχει χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για το έργο αυστηρά τρεις μήνες”.

Σύμφωνα με όσα πρόσθεσε δε, “Άρα ισχύει και αντίστοιχο περιθώριο υλοποίησης από τον ίδιο σύμφωνα και με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν κατατεθεί και στην Τεχνική Υπηρεσία”.

Αναφορικά με το κόστος, ο κ. Βακόνδιος υπενθύμισε πως αυτό καλύπτεται εξ ολοκλήρου από χρηματοδότηση του αρμόδιου Υπουργείου.

“Ο προϋπολογισμός ήταν 198 χιλ. ευρώ και με την έκπτωση “πέσαμε” περίπου στις 155 χιλ. ευρώ. Η μελέτη είχε εκπονηθεί από την Τεχνική Υπηρεσία το 2016, ολοκληρώθηκε στις αρχές του 2017 και στη συνέχεια, η χρηματοδότηση προήλθε από το Πρόγραμμα Επενδύσεων του αρμόδιου Υπουργείου, δηλαδή του Υπουργείου Αθλητισμού” ανέφερε παρακάτω, εξηγώντας μάλιστα πως στην προσπάθεια κατοχύρωσης των πόρων υπήρξε πολύτιμη η συνδρομή της ΕΠΣ Κυκλάδων.

“Συνέβαλαν αρκετοί και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους, όπως και την ΕΠΣ Κυκλάδων αλλά τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Προγραμματισμού” πρόσθεσε ο ίδιος, εκτιμώντας εν συνεχεία τον χρόνο ολοκλήρωσης του έργου.

Πρωτίστως, διαβεβαίωσε πως, “Η Τεχνική Υπηρεσία επιβλέπει τις εργασίες”, σημειώνοντας μάλιστα πως, “Ελπίζουμε να προλάβουμε τη νέα αγωνιστική περίοδο του ποδοσφαίρου” καθώς “Η σύμβαση έχει υπογραφεί περίπου πριν δέκα ημέρες, επομένως, έχουμε διάστημα ως και τον Σεπτέμβρη για την υλοποίηση”.

Ευχήθηκε μάλιστα “όλα να πάνε καλά και οι προμήθειες να γίνουν σύντομα γιατί λέω πάλι πως θέλουμε να προλάβουμε τη νέα αγωνιστική σεζόν”.

Πολιτική βούληση για βελτίωση αθλητικών υποδομών”

Αναφορικά με την εξέλιξη, ο κ. Βακόνδιος υποστήριξε πως έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά προσπαθειών που σχετίζονται με την ανάγκη βελτίωσης των αθλητικών υποδομών της Σύρου και η οποία επιβεβαιώνει την πολιτική βούληση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης να απαντήσει σε ανοικτά θέματα.

“Ήδη το γήπεδο θεωρείται εργοτάξιο για να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις απαραίτητες παρεμβάσεις. Είχε αρκετά χρόνια να γίνει κάποια παρέμβαση και κάποιο έργο αναβάθμισης στο συγκεκριμένο γήπεδο ποδοσφαίρου” σχολίασε επιπλέον ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, υποστηρίζοντας παρακάτω πως, “Και το γήπεδο ποδοσφαίρου της Ερμούπολης αποδεικνύει την πολιτική βούληση αναβάθμισης των αθλητικών γηρασμένων υποδομών της Σύρου προς όφελος της αθλητικής κοινότητας της Σύρου, αλλά και των Κυκλάδων. Είναι σημαντικό να έχουμε ασφαλείς αθλητικούς χώρους” επανέλαβε ο ίδιος.

Προτού ολοκληρώσει τις δηλώσεις του προς την εφημερίδα, τόνισε πως, “ήδη τις επόμενες ημέρες θα έχουμε κι άλλες εξελίξεις”, σημειώνοντας πως, “Θα παραλάβουμε τη μελέτη στατικής επάρκειας για την Κλειστή Αίθουσα Α΄ του ΑΚΔΕ” όπως παρομοίως έχει προηγηθεί και “για την Αίθουσα Β΄”. Υπενθυμίζοντας μάλιστα πως, “έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και για το γήπεδο Πευκακίων, η οποία ολοκληρώθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία και αναμένουμε χρηματοδότηση από το. Υπ. Αθλητισμού όπως έχει γίνει γνωστό”, ο κ. Βακόνδιος έκλεισε τις δηλώσεις του, λέγοντας τέλος, πως, “Υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα για τους αθλητικούς χώρους γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες”.