«Προσωπικά Δεδομένα & Επιχειρήσεις»

  • Τετάρτη, 18 Ιουλίου, 2018 - 15:39

Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018 το Επιμελητήριο Κυκλάδων πραγματοποίησε για τις επιχειρήσεις-μέλη του ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Προσωπικά Δεδομένα & Επιχειρήσεις» σχετικά με το νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό Προστασία Δεδομένων, GDPR (General Data Protection Regulation), ο οποίος έχει τεθεί σε εφαρμογή από 25 Μαΐου 2018. Ο συγκεκριμένος κανονισμός αφορά κάθε φορέα και επιχείρηση που επεξεργάζεται, διαχειρίζεται ή διατηρεί προσωπικά δεδομένα για τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές ή τους πελάτες της. Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο θέμα υψίστης σημασίας, για το οποίο θα πρέπει να είναι επαρκώς ενημερωμένοι όλοι οι επιχειρηματίες του Νομού, είτε τους αφορά περισσότερο είτε λιγότερο.

 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στην Ερμούπολη, με διασύνδεση μέσω τηλεδιάσκεψης με τα γραφεία του Επιμελητηρίου στα υπόλοιπα νησιά (Άνδρος, Μήλος, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Τήνος και Σαντορίνη), καθώς το ζήτημα του GDPR απασχολεί – σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό - το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας του Νομού μας. Επιπλέον, η εκδήλωση προβλήθηκε ζωντανά μέσω live streaming από το κανάλι του Επιμελητηρίου στο YouTube. Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την εκδήλωση: https://www.e-kyklades.gr/articles/article.jsp?context=103&categoryid=1002&articleid=46111

 

Σε συνέχεια του ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε τόσο κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής εκδήλωσης όσο και μετά το πέρας αυτής, το Επιμελητήριο Κυκλάδων προγραμματίζει να πραγματοποιήσει για τα Μέλη του το φθινόπωρο δεύτερη εκδήλωση με σκοπό να αναλυθούν συγκεκριμένα παραδείγματα για περιπτώσεις μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα βοηθήσουν τους τοπικούς επιχειρηματίες να δρομολογήσουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες. Περισσότερα θα ανακοινωθούν μετά την καλοκαιρινή περίοδο.