Άγονη Γραμμή Γόνιμη 2013

Ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό

Αναλυτικά το πρόγραμμα σε Αμοργό, Αντίπαρο και Ηρακλειά

Για έβδομη χρονιά, το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα στα νησιά της “άγονης γραμμής” συνεχίζει τις δραστηριότητές του. Φετινοί σταθμοί του προγράμματος, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο είναι η Αντίπαρος, η Αμοργός, η Ηρακλειά, η Τήλος και η Χάλκη.

Στο πλαίσιο των μηνιαίων επισκέψεων, πραγματοποιείται μία σειρά εργαστηρίων όπως, ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί με το Λύκειο των Ελληνίδων, σύγχρονος χορός, εργαστήρια ρομποτικής από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, μαθήματα Kung–fu, μαθήματα ακροβατικών από το Circo Cachivache και σεμινάρια Α΄ Βοηθειών με τους εθελοντές διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

  • Συγκεκριμένα, στην Ηρακλειά (10-12 Μαΐου) τα παιδιά δημιουργούν ένα λογισμικό για τον καινούργιο συμμαθητή τους. Παράλληλα, θα διεξαχθεί εργαστήριo ρομποτικής με την μηχανολόγο – μηχανικό, Θεοδοσία Κωστάκη. Το επόμενο βράδυ το ρομποτάκι θα παρακολουθήσει μαζί με τους κατοίκους παράσταση από το Studio Όπερα της Ε.Λ.Σ.
  • Στο νησί της Αμοργού (17-20 Μαΐου) θα παραδοθούν μαθήματα ακροβατικών από το Circo Cachivache με τους Μανώλη Καρυωτάκη και Camilo Betancor. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται 17-20 Μαΐου με την παρουσίαση των εργαστηρίων από τους μαθητές που συμμετείχαν στο εργαστήριο και παράσταση από το Studio Όπερα της Ε.Λ.Σ.
  • Τέλος, στην Αντίπαρο (22-24 Μαΐου) οι λιλιπούτειοι αθλητές του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα Kung – fu από τον Αθλητικό Σύλλοηο “Αετός” με τους Γιώργο Διβάνη και Πάνο Παπαδημητρόπουλο. Θα ακολουθήσουν μαθήματα σύγχρονου χορού από το χοροθέατρο “Ακροποδητί” με τις Ιωάννα Αντώναρου, Αριάδνη Ψυχογιοπούλου, Ηλιάνα Καλαποθαράκου, καθώς και σεμινάρια Α΄ Βοηθειών από τους εθελοντές - εκπαιδευτές του Ε.Ε.Σ.

Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται τον Ιούνιο με την παρουσίαση των εργαστηρίων, καθώς και μουσικές βραδιές από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και όπερας από το Studio Όπερα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Ετικέτες: