Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης

Παραμυθένιο καλοκαίρι

Εργαστήρια παραμυθιού για παιδιά και ενήλικες

Με παραμύθια, θεατρικό παιχνίδι και μουσική υποδέχεται το καλοκαίρι η Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης, υλοποιώντας δύο μοναδικά εργαστήρια, ένα για παιδιά και ένα για ενήλικες.

 

“Λάλοι παραμυθάδες”

Σε μία εποχή, όπου η κυριαρχία της εικόνας είναι δεδομένη, το εργαστήριο αφήγησης και δραματοποίησης παραμυθιού για παιδιά 7-10 ετών με παράλληλη εκμάθηση κατασκευής αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων, θα δώσει στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν το λαϊκό παραμύθι, να θέσουν σε κίνηση την σκέψη τους, να απελευθερώσουν την ενέργεια και την φαντασία τους αλλά και να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο του ήχου και της μουσικής μαθαίνοντας να κατασκευάζουν αυτοσχέδια μουσικά όργανα.

Διάρκεια: 10 Ιουνίου - 15 Ιουλίου, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα

Παράσταση: 17 Ιουλίου

Συντονισμός: Γεωργία Ματσούκα και Αθανασία Μπόλια

 

“Φτιάξε, καρδιά μου, το δικό σου παραμύθι”

Το εργαστήρι παραγωγής παραμυθιού με βιωματικές ασκήσεις για ενήλικες (επίπεδο 1), θα βοηθήσει τους ενήλικες να ανακαλύψουν τις προσωπικές του δυνάμεις και να επανατοποθετηθούν. Έχει στόχο να αναμοχλεύσει το δυναμικό του καθενός στην παραγωγή παραμυθιού, χωρίς να επέχει θέση δημιουργικής γραφής.

 

Διάρκεια: 10 Ιουνίου - 10 Ιουλίου, κάθε Δευτέρα απόγευμα

Συντονισμός: Γεωργία Ματσούκα

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι θα υπάρξουν ειδικές τιμές για οικογένειες και προτεινόμενα μέλη.

Δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες: 6983106109(12μμ-8μμ), 2281082573, lalou.lolo@gmail.com, http://lalougr.blogspot.gr