Προώθηση του αρχαίου συστήματος επικοινωνίας

Η Σίφνος "ανάβει" τους πύργους της

Μήνυμα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλο το αρχιπέλαγος

Το αρχαίο σύστημα επικοινωνιών αναβιώνεται σήμερα στις 19:00 στη Σίφνο, σε μια προσπάθεια ανάδειξης και προβολής των αρχαίων πύργων και φρυκτωριών (6ος 0 3ος αιώνας π.Χ.) και γενικότερα του αρχαιολογικού πλούτου του νησιού.

Για 11η χρονιά, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σίφνου σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου και εκατοντάδες εθελοντές αναβιώνει το σύστημα επικοινωνίας μεταξύ των 76 αρχαίων πύργων, 4 ακροπόλεων, 2 ιερών και μερικών ακόμα σημείων ιστορικού ενδιαφέροντος. 85 συνολικά τοποθεσίες σκορπισμένες παντού στη Σίφνο θα γίνουν κρίκος αυτής της αλυσίδας.

Μέσα από την εκδήλωση, δίνεται η ευκαιρία στα νέα παιδιά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την ιστορία του τόπου τους, αλλά και να προστατέψουν αυτά τα αρχαά ερείπια από τη λήθη, την εγκατάλειψη, τις επεμβάσεις άγνοιας. Παράλληλα, είναι ένας τρόπος διαφήμισης της Σίφνου και προσέλκυσης επισκεπτώβ και έχει με τα χρόνια γίνει μια μεγάλη πολιτιστική εκδήλωση μέσω της οποίας εθελοντές από λίγων μηνών μέχρι πολλών ετών στέλνουν μήνυμα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλο το αρχιπέλαγος.

Η δράση μεταδίδεται κάθε χρόνο ζωντανά με ειδική εκπομπή του τοπικού ραδιοσταθμού ΠΡΙΣΜΑ FM και ανταποκρίσεις εθελοντών από όλη τη Σίφνο. Η δράση προβάλλεται και από τον επίσης τοπικό ραδιοσταθμό ACTIVE όπως και από τους ακόλουθους ιστότοπους:

www.sifnos.gr , www.e-sifnos.com , www.sifnaiko-fos.gr , www.in.gr

Ετικέτες: