Αντιπαράθεση για τη συναυλία Γιώργου Νταλάρα και Γλυκερίας

Διαφώνησε για το “πολιτικό” πρόσωπο

Οικονομική αρωγή στα τρία γηροκομεία της Σύρου

Πολιτική χροιά δόθηκε στη συζήτηση του θέματος για την πραγματοποίηση του αφιερώματος στον Απόστολο Καλδάρα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου ήρθε προς ψήφιση το θέμα.

Η πρόταση της συναυλίας (9 Σεπτεμβρίου – πρώην Λατομείο Καραβέλα) με κεντρικό πρόσωπο τον Γιώργο Νταλάρα και με τη συμμετοχή της Γλυκερίας, αν και έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των αιρετών προσώπων αφού σκοπός της θα είναι η στήριξη τριών γηροκομείων του νησιού, μέσω της διάθεσης των εσόδων που θα συγκεντρωθούν από την πώληση των εισιτηρίων, ωστόσο προσέκρουσε σε “εμπόδια” πολιτικής απόχρωσης που έθεσε στο προσκήνιο ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Σύρα με λογισμό και με όνειρο”, Ανδρέας Τζίνης.

Ο κ. Τζίνης, τάχθηκε “κατά” της πραγματοποίησης της εν λόγω συναυλίας με το σκεπτικό πως ο κ. Νταλάρας αποτελεί εκτός από αξιόλογο καλλιτεχνικό πρόσωπο και πολιτικό, γεγονός που ο ίδιος κρίνει πως δεν “συμβαδίζει” με το “χαρακτήρα” κοινωνικής προσφοράς που θα έχει η συναυλία, αφού όπως τόνισε, “ο κ. Νταλάρας έχει κάνει κατά καιρούς πολιτικές συναυλίες”, παρέχοντας στήριξη σε κόμματα που έχουν προκαλέσει πλήθος προβλημάτων στην επιβίωση των πολιτών.

Στήριξη στα γηροκομεία

Αναλυτικότερα, ο δήμαρχος Γιάννης Δεκαβάλλας, ο οποίος μίλησε στην αρχή για την επιτυχία της εν λόγω συναυλίας, που αποτελεί ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τα έργα “Μικρά Ασία” και “Βυζαντινός Εσπερινός”, σημείωσε ότι θα συνδράμει οικονομικά τα τρία γηροκομεία της Σύρου, που έχουν σημαντικό πρόβλημα στην κάλυψη καθημερινών αναγκών. Ο ίδιος, μιλώντας για το πολιτιστικό – κοινωνικό γεγονός, ανέφερε ότι πρόθεση του κ. Νταλάρα είναι να τραγουδήσει για τους Συριανούς, ωστόσο, όπως διευκρίνισε, σε προσωπική επικοινωνία που είχαν, “Πρότεινα στο κ. Νταλάρα να πραγματοποιηθεί στο πρώην Λατομείο Καραβέλα ώστε να υπάρξει και κάποιος κοινωνικός σκοπός. Να χρηματοδοτήσουμε από τα κέρδη της συναυλίας το Σύλλογο Μικρασιατών και φυσικά τα τρία γηροκομεία. Το δέχτηκε και το κόστος της συναυλίας θα είναι για τους μουσικούς - που είναι πολυμελής ορχήστρα 10.500 ευρώ - ενώ ούτε η Γλυκερία θα πάρει χρήματα”, εξήγησε.

Συμπεριλαμβανομένων και των φόρων όπως πρόσθεσε, “η συναυλία θα στοιχίσει 12.900 ευρώ” ενώ ήδη, “εξασφάλισα 3.000 ευρώ από χορηγία της Wind και την κάλυψη της διαμονής των μουσικών με 1.500 ευρώ από το σούπερ μάρκετ του Νεωρίου”. Επίσης, τόνισε πως “γίνονται προσπάθειες με την Blue Star ώστε οι μουσικοί να μπορέσουν να μετακινηθούν δωρεάν”.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μία συνδιοργάνωση του δήμου με τον ΟΠΑΣ ενώ αναφερόμενος στο αντίτιμο των εισιτηρίων, σημείωσε ότι η τιμή θα είναι δέκα ευρώ.

Τάσσονται αντίθετα

Κάθετα αντίθετος ως προς την πραγματοποίηση της συναυλίας εμφανίστηκε μέσα από την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Σύρα με λογισμό και με όνειρο”, Ανδρέας Τζίνης. “Θεωρούμε και δηλώνουμε εξ αρχής “κατά” γιατί εκτός από καλλιτεχνικό πρόσωπο ο κ. Νταλάρας είναι και το γνωρίζουμε όλοι και πολιτικό πρόσωπο γιατί έχει κάνει κατά καιρούς πολιτικές συναυλίες. Επηρεάζει πολιτικά”, τόνισε, προσθέτοντας ότι, “Επίσης, η σύζυγός του, που είναι Συριανή έχει αποτελέσει μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου και ψήφιζε τα μνημόνια για τα οποία είμαστε εδώ και κοιτάζουμε πώς θα σωθούν οι δήμοι”.

Καυστικός στην τοποθέτησή του, υπήρξε ακόμη και ο επικεφαλής της “Ενωμένης Σύρας”, Κώστας Απέργης, ο οποίος υποστήριξε τον κ. Τζίνη, κάνοντας λόγο για “πολιτικές προτεραιότητες” του δημάρχου και σημειώνοντας πως, “σπάνια σε προεκλογική περίοδο δεν εμφανίζεται στο πλευρό του κ. Δεκαβάλλα, ο κ. Νταλάρας”. Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν αμφισβητεί την καλλιτεχνική αξία του προσώπου, καταψήφισε την εισήγηση, επισημαίνοντας τέλος πως δεν μπορεί σε τέτοια εποχή να συμμετέχει ο δήμος οικονομικά.