Δημιουργικός "πυρετός" από την Άνδρο

Τα βραβευμένα ποιήματα και διηγήματα, μαζί με τις υπόλοιπες συμμετοχές που ξεχώρισαν μέσα από το 2ο Λογοτεχνικό Μαθητικό Διαγωνισμό Σχολείων της Άνδρου “Νίκος Θέμελης” δημοσιεύθηκαν σε μία μοναδική συλλογή από τις εκδόσεις Κέδρος, με τίτλο “Η αλληλεγγύη”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη μνήμη του εκλιπόντος συγγραφέα ο Δήμος Άνδρου καθιέρωσε από πέρυσι το “Λογοτεχνικό Βραβείο Νίκος Θέμελης”, που απονέμεται σε ειδική εκδήλωση στη Χώρα.

Σημειώνεται ότι η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ι.Ν. Θεοσκεπάστου στην οποία απονεμήθηκε το λογοτεχνικό βραβείο “Νίκος Θέμελης” και παράλληλα και τα βραβεία του Λογοτεχνικού Μαθητικού Διαγωνισμού, όπου συμμετείχαν μαθητές από όλες τις βαθμίδες των σχολείων της Ανδρου, καθώς και του φωτογραφικού μαθητικού διαγωνισμού “Ανδρέας Εμπειρίκος” που συμμετείχαν μαθητές λυκείου από τα σχολεία των Κυκλάδων.

Τα κείμενα των παιδιών, άλλοτε σοβαρά κι άλλοτε σκωπτικά έδωσαν μια χαρούμενη διάθεση στην ατμόσφαιρα. Μαζί με τις φωτογραφίες που διακρίθηκαν αποτελούν το περιεχόμενο ενός εξαιρετικού λευκώματος, που αποδεικνύει ότι η δημιουργικότητα και η κριτική σκέψη δεν έχουν ηλικιακά όρια.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία γεμάτη βαλς και ταγκό όπου πρωταγωνιστούσε το ακορντεόν και το βιολί με προεξάρχουσα την Ευανθία Ρεμπούτσικα.