“Διάλογοι Φωτογραφίας και Κινηματογράφου”

Το έργο μεγάλων φωτογράφων και σκηνοθετών θα παρουσιάσει σε επτά μουσεία της Ελλάδας ο Πλάτων Ριβέλλης μέσα από μία σειρά σεμιναρίων για την τέχνη της φωτογραφίας και του κινηματογράφου.

Στο πλαίσιο των σεμιναρίων, θα αναλυθεί ο διαφορετικός τρόπος προσέγγισης από τον κάθε καλλιτέχνη και θα επισημανθούν οι ιδιαιτερότητες αυτών των δύο δημοφιλών μορφών τέχνης. Επιπλέον, θα προβληθεί μεγάλος αριθμός φωτογραφιών και κινηματογραφικών αποσπασμάτων με στόχο την ανάλυση και την υποστήριξη των απόψεων και των επιχειρημάτων.

Μεταξύ των μουσείων, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι και το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στην Τήνο, όπου στις 26-27 Ιουλίου 2014 θα διεξαχθεί σεμινάριιο με θέμα “Ο έρωτας”, ενώ θα προβληθεί επίσης η ταινία “Σύντομη συνάντηση” (1945 – 86’) του David Lean.

Δηλώσεις συμμετοχής

Όσοι επιθυμούν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στα σεμινάρια "Διάλογοι φωτογραφίας και κινηματογράφου" θα πρέπει να αποστείλουν e-mail στον κ. Κωστή Καλαποθάκη (Kalapothakisk@piraeusbank.gr )στο οποίο, εκτός από το σεμινάριο (ή τα σεμινάρια) προτίμησής τους, θα δηλώνουν απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο και το τηλέφωνό τους. Εν συνεχεία θα λάβουν με e-mail επιβεβαίωση για τη συμμετοχή τους.

Τα παραπάνω στοιχεία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι, εφόσον το προτιμούν, να τα δηλώνουν και τηλεφωνικά στο 210-3256928 (Δευτέρα-Παρασκευή, ώρες: 10π.μ-2μ.μ).

Ετικέτες: