Εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του Συνεδριακού Κέντρου Μήλου

Τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης του Συνεδριακού Κέντρου Μήλου “Γεώργιος Ηλιόπουλος”, η οποία δημιουργήθηκε στην πτέρυγα Ευριπίδης Μαυρομμάτης, πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Ιερού Κλήρου του νησιού, του δημάρχου Γεράσιμου Δαμουλάκη και πλήθους κόσμου.

Αθρόα ήταν επίσης η συμμετοχή του εκπαιδευτικού κόσμου της Μήλου και ηγετικών στελεχών της S&B η οποία ενίσχυσε οικονομικά το έργο. Βασικός πυρήνας της βιβλιοθήκης είναι η βιβλιογραφία για τη Μήλο, με τίτλους αναφερόμενους στη μεταλλευτική αλλά και τη γενικότερη ιστορία της, τη λαογραφία, τον πολιτισμό και τον τοπικό τύπο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συνεδριακού Κέντρου Μήλου και του Εμμανουήλ Βούλγαρη “Φιλοδοξούμε η βιβλιοθήκη μας να γίνει χώρος σκέψης και μάθησης για κάθε Μηλιό, και όχι μόνο. Ιδιαιτέρως ευελπιστούμε να γίνει πόλος έλξης όλων όσοι αναζητούν τη γνώση, αλλά κυρίως καθηγητών, δασκάλων, μαθητών, φοιτητών και νέων της Μήλου”. Για το σκοπό αυτό παραδόθηκαν αντίγραφα του Καταλόγου της Βιβλιοθήκης στο Δήμαρχο και τους Διευθυντές των Σχολείων Μήλου, προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορούνται εύκολα την ύπαρξη του τίτλου που επιθυμούν.

Η λειτουργία της Βιβλιοθήκης, όπως και η δημιουργία της, βασίζεται σε εθελοντική εργασία, ωστόσο η λειτουργία της προγραμματίζεται να είναι καθημερινή κατά τις εργάσιμες ώρες. Δεν αποκλείεται το άνοιγμά της και σε περιπτώσεις ανάγκης ή σε άλλες από τις προβλεπόμενες ώρες, κατόπιν τηλεφωνήματος στο τηλ. 22870.23850 η στο 6932272572.

Ετικέτες: