Αντίδραση του Σ. Νιώτη στην δήλωση του Γ. Λούβαρη κατά του Π. Τιμπόρις

Το «ναδίρ» και η «προσφορά»

Οι αντιδράσεις σχετικά με τον πολιτιστικό προγραμματισμό του Δήμου, όπως αυτές καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες, αλλά και τα σχόλια που ακούστηκαν στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 7 Απριλίου, σχετικά με την διοργάνωση του 10 Φεστιβάλ Αιγαίου και τον Πίτερ Τιμπόρις.

Αιτία των νέων αντιδράσεων εκ μέρους το υποστηρικτή, με κάθε τρόπο, των πολιτιστικών δρώμενων της Σύρου, Στέλιου Νιώτη, ήταν η δήλωση του Δημοτικού Συμβούλου Γιάννη Λούβαρη, ο οποίος κρίνοντας τον Πίτερ Τιμπόρις ανέφερε ότι «η διοργάνωση του μαέστρου Πίτερ Τιμπόρις βρίσκεται στο ναδίρ της και δεν έχει τίποτα άλλο να προσφέρει στον τόπο».

Δεν παραβλέπεται η προσφορά του

«Σημειώνω τα λεχθέντα από τον κ. Λούβαρη σχετικά με τη προσφορά του μαέστρου Τιμπόρη, δηλαδή ότι «βρίσκεται στο ναδίρ (η προσφορά του) και δεν έχει τίποτε άλλο να προσφέρει στον τόπο». Ο κ. Λούβαρης είναι κατά την άποψη μου, κατ’ ελάχιστο, αγνώμων. Έστω και αν αυτή είναι η (λαθεμένη) άποψη του, δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να απορρίπτει τους ευεργέτες του όταν κατά την (λαθεμένη) άποψη τους δεν είναι πια χρήσιμοι. Δεν μου ζητήθηκε να αναλάβω ούτε προτίθεμαι να ασκήσω το ρόλο του τιμητή του έργου του μαέστρου. Με το μαέστρο είχα, κατά καιρούς, διαφορετικές απόψεις, Αυτό όμως δεν κλείνει τα μάτια μου, ή να παραβλέψω την, τεράστια προσφορά του. Ειπώθηκε κατά καιρούς ότι τα κάνει για ίδιο όφελος. Ο μαέστρος δεν αποβιβάστηκε στο νησί σαν κάποιος Αβέρωφ, Ζάππας ή άλλος πλούσιος δωρητής. Το ερώτημα είναι και παραμένει, προσέφερε στο νησί; Δεν νομίζω θα υπάρξει κανείς να αμφισβητήσει τη προσφορά του. Εκείνο που λέγει ο κ. Λούβαρης, νομίζω, είναι ότι πρέπει να ξεχάσουμε το Φεστιβάλ Αιγαίου, την μόνη εκδήλωση που ανέδειξε πανελλαδικά (αν όχι παγκοσμίως) πολιτιστικά τη νησί. Από τα μέσα του 2012 και όλο το 2013 ο μαέστρος προσπαθούσε να οργανώσει τον εορτασμό των 150 ετών του θεάτρου. Ουδείς έδωσε τη πρέπουσα σημασία, όπως απαξιωτικά δεν έδωσαν καμία σημασία σε άλλες προτάσεις που έγιναν. Σημειώνω ότι μόλις προχθές, 07/04 επικοινώνησαν κάποιοι αρμόδιοι μαζί μου για κάποιες σκέψεις (που είχα κάνει από πέρυσι), εάν θα μπορούσε να γίνει κάτι για τις 20/04. Αστεία πράγματα. Θα έπρεπε να ντρέπεται ο κ. Λούβαρης, ό όποιος κ. Λούβαρης, για αυτό που είπε. Πληροφορούμαι, παράλληλα, ότι κάποιες σκέψεις που υπήρχαν για «Ρεμπέτικο Φεστιβάλ», για φέτος το καλοκαίρι, έσπευσαν να υιοθετήσουν υποψήφιοι για το δημαρχιακό θώκο, φοβάμαι μόνο σαν «αγγελία καλών προθέσεων» (άγρα ψήφων;;;) εφ’ όσο ξέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουν κάτι προ αναλήψεως των καθηκόντων τους το Σεπτέμβριο. Κρίμα, κρίμα, κρίμα».

Ετικέτες: