2ο φεστιβάλ Jazz Σύρου

Ιδιαίτερα μουσικά ακούσματα

  • Παρασκευή, 30 Μαΐου, 2014 - 06:10

Τριήμερο φεστιβάλ jazz πραγματοποιείται από 1η έως 3 Ιουνίου, στο θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης, στο πλαίσιο εκδηλώσεων εορτασμού των 150 χρόνων λειτουργίας του.

Φεστιβάλ υψηλού επιπέδου

Το Syros Jazz Festival υπόσχεται ένα καλλιτεχνικό τριήμερο, το οποίο δεν απευθύνεται μόνο σε φίλους αυτού του είδους μουσικής αλλά και σε όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν και να ταξιδέψουν με διαφορετικά μουσικά ακούσματα. Το φεστιβάλ αποτελεί ένα υψηλό επιπέδου γεγονός κάτι το οποίο αποδεικνύεται από την επιλογή των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν, με τη μακρόχρονη πορεία τους στο συγκεκριμένο μουσικό είδος. Το ιδιαίτερο αυτό είδος μουσικής έχει δείξει μια δυναμική η οποία εξελίσσεται, απορροφώντας και αφομοιώνοντας στοιχεία από άλλα είδη μουσικής όπως το rock, η pop, η folk, η κλασική και η σύγχρονη μουσική, γεγονός που αποδεικνύει το εύρος που καλύπτει η σύγχρονη τζαζ.

Το πρόγραμμα του φεστιβαλ

Το φεστιβάλ jazz, που πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά στη Σύρο, εμπλουτίζει την ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πολιτιστική ζωή του νησιού, που αποτελεί υποψήφια πόλη για τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021. Όσον αφορά στην έναρξη του θα κηρυχθεί ένα αυτοσχεδιαστικό jam session που γίνεται με τη σύμπραξη του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Contemporary Music School, στο προαύλιο του Πανεπιστημίου το απόγευμα του Σαββάτου 31 Μαΐου.

Ενώ το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινάει επίσημα τη Κυριακή 1η Ιουνίου με κουαρτέτο του ντράμερ Γιάννη Ρούσσου, στο οποίο θα συμμετάσχουν ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής, ο τρομπετίστας Δημήτρης Παπαδόπουλος και ο μπασίστας, Ντίνος Μάνος, με το Baby Trio του Γιώργου Κοντραφούρη. Οι εκδηλώσεις θα συνεχίσουν τη Δευτέρα 2 Ιουνίου στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων με τον βιολιστή, Μιχάλη Καταχανά και το κουαρτέτο του ενώ στη συνέχεια η σκυτάλη θα δοθεί στο τρίο Reis, Demuth και Wiltgen από το Λουξεμβούργο. Το φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί τη Τρίτη 3 Ιουνίου με σεμινάριο τζαζ αυτοσχεδιασμού από τον Γιάννη Ρούσσο και το Contemporary Music School και το Ensemble της πιανίστριας Τάνιας Γιαννούλη και του γκρουπ του κιθαρίστα Τάκη Μπαρμπέρη.

Φεστιβάλ δια συνεργασίας

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Σύρου Ερμούπολης και την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού του Λουξεμβούργου και της πρεσβείας του Λουξεμβούργου στην Αθήνα. Επίσης σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι θα παραβρεθεί στο φεστιβάλ ο πρέσβης του Λουξεμβούργου, Christian Biever, καθώς ανοίγει ο δρόμος να καλλιεργηθεί η πολιτιστική διπλωματία του νησιού με άλλα ευρωπαϊκά μέρη.

 

Ετικέτες: