"Κ.Π. Καβάφης: Απ' έξω και τραγουδιστά" στην Πάτρα

Στην Πάτρα, στη σκηνή του Επίκεντρο+ θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Ιουνίου 2014 στις 22:30 η πολυταξιδεμένη μουσικοποιητική παράσταση της “Ομάδας Καβάφης” του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου, “Κ.Π. Καβάφης: Απ' έξω και τραγουδιστά”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη παράσταση αποτελεί την 1η εκδήλωση όσων θα γίνουν στο πλαίσιο του εορτασμού της δεκαετηρίδας της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου “Χαρίλαος Τρικούπης”, από το καλοκαίρι του 2004 που όπως όλοι θυμόμαστε είχε μεγαλειωδώς εγκαινιαστεί το σπουδαίο αυτό έργο που ένωσε την Πελοπόννησο με την Στερεά Ελλάδα.

Την εκδήλωση παρουσιάζει το “Πλήρωμα 94”, αξιοποιώντας και τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής που είναι η 21η Ιουνίου.

Μέχρι και σήμερα η ομάδα έχει δώσει περισσότερες από 45 παραστάσεις στην Ελλάδα και στον κόσμο και το όμορφο αυτό ταξίδι συνεχίζεται...

Στην παράστασή, ακούγονται 11 τραγούδια σε στίχους του Αλεξανδρινού ποιητή και σε μουσική Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου, Δήμου Μούτση, Σωκράτη Μάλαμα, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Χρήστου Νικολόπουλου, Ευανθίας Ρεμπούτσικα, και Μπάμπη Κουλούρα.

Δέκα τραγούδια ερμηνεύει με τη μοναδική της φωνή η Χρυσούλα Κεχαγιόγλου και ένα τραγούδι ο ίδιος ο Μπάμπης Κουλούρας. Τα τραγούδια συνοδεύουν οι μουσικοί Νίκος Ρούσσος πιάνο, Ζαννής Μαραγκός κιθάρα, Βαγγέλλης Αραγιάννης μπάσο, Αντώνης Κονσολάκης μαντολίνο, Νίκος Απέργης φυσαρμόνικα - ακορντεόν, Μάκης Πρίντεζης κιθάρα, Σοφία Σερέφογλου φλάουτο, Κατερίνα Βαρδούση βιολί και Νίκος Μανίκας κρουστά.

Η Νικολέττα Ρούσσου αφηγείται στιγμές από τη ζωή του ποιητή, σχόλια και κριτικές για το έργο του. Ενδιάμεσα απαγγέλλονται 20 ποιήματα του Αλεξανδρινού δημιουργού, διαφορετικά κάθε φορά.

Η παράστασή διαρκεί μιάμιση ώρα περίπου.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Ετικέτες: